Det siger andre om Rikke

Ina D. Kruse
Ina D. Kruse
Opdragelse med hjertet


Jeg har ofte tænkt; Gid jeg kunne finde det magiske ord. Ordet der kunne få mine børn til at forstå mig, lytte til mig og gøre hvad jeg beder dem om.

Ofte har jeg slået mig selv oven i hovedet over at have uopdragede børn.

Da jeg fandt Rikkes tilbud om “Opdragelse med hjertet” var jeg i den situation at jeg var sygemeldt med stress og et 12 ugers kursus om opdragelse virkede jo ikke lige umiddelbart som jeg skulle give mig i kast med. Men jeg følte, at det at kunne være på bølgelængde med mine børn og kunne vende skuden ift. alle de situationer hvor det bare endte med skæld ud og tårer fra både store og små det ville give mig ro og overskud til at tage vare på mig selv.

De 12 uger har været enort lærerige! Nu forstår jeg ligesom hvad jeg kan forvente af mine børn og gæt engang jeg fik ikke bare et men flere magiske ord som jeg hver dag bruger for at holde fokus på et bedre og gladere familieliv. Og selvfølgelig er der perioder hvor overskuddet mangler og hvor de gamle råbe/skæld ud kommer forbi og hilser på, men så er det så fedt at vide at vi bare kan sætte os ned og lytte til nogle emner igen og igen for at holde os til ilden.

Alt i alt et fantastisk kursus. Skønt med den lukkede Facebook gruppe hvor man opdager at man ikke er den eneste. Og ikke mindst super godt at Rikke svarer på spørgsmål både på Facebook og i vores spørgsmål-svar sessioner.

Rikke er menneskelig og realistisk og deler ud af egne erfaringer. Jeg vil til en hver tid anbefale dette kursus. Jeg tænker; har man råd til at lade være?

Danny Taal
Danny Taal
Nøglen til dit temperament


Kurset Nøglen til dit temperament motiverede mig gennem viden. Jeg elsker årsagsforklaringer, så alt teorien om, hvordan hjernen virker hos børn, var virkelig god. Man bliver ikke så frustreret når man har fået en teoretisk ballast at holde ens barns (og ens egen) opførsel op imod. Det fjerner følelsen af magtesløshed.

Jeg synes faktisk at kurset kan så meget mere end “vredeshåndtering”. Det er at undersælge det, når der kun er fokus på vreden. I bund og grund handler det om “forstår dit barn, forstå dig selv, og forstå hinanden.

For mig har det betydet rigtig meget at snakke med de andre på holdet. At føle at man ikke står alene i verden og man ikke er den eneste, der kan føle sig som en elendig forælder. Den ærlighed og åbenhed der var forældrene imellem var fantastisk og meget givende. Det var også godt at høre om de andres succeser og udfordringer med at implementerer Rikkes værktøjer.

Mette Louise Mayerhofer
Mette Louise Mayerhofer
Opdragelse med hjertet


Rikke er en helt fantastisk formidler. Hun underviser i øjenhøjde med den hverdag, man selv oplever som forældre, og hun får sat ord på alle de svære situationer og følelser, man står med. Man føler sig i den grad set, hørt og forstået både som forældre og som menneske.

Alle de situationer, jeg har stået i og måder at reagere på, som jeg har skammet mig over og slået mig selv oven i hovedet med, trækker hun frem som noget vi alle sammen mere eller mindre har oplevet og stået i. Det giver en kæmpe lettelse og en forståelse for, at man ikke skal være et supermenneske, når man er forældre. At kurset også har fokus på vigtigheden af, at du som forældre passer godt på dig selv og får ladet op, synes jeg giver kurset en helt særlig styrke.

Tine Fisker Frederiksen
Tine Fisker Frederiksen
Nøglen til dit temperament


“Nøglen til dit temperament” er et berigende, relevant og inspirerende kursus. Det var en lettelse for mig at finde ud af, at jeg ikke var alene med mine frustrationer og mit ønske om at være en bedre/anderledes forælder. Alle oplæg har været relevante og direkte relaterbare til min egen hverdag med masser af gode eksempler. Værktøjerne er overraskende simple i sig selv – dermed bestemt ikke at sige at de er lette at efterleve, når man står midt i kampens hede med ungerne, og alle knapper bliver trykket på; men det at de er enkle gør det overskueligt og giver mod på arbejdet med at integrere dem.

Rikke er et superbehageligt, imødekommende og nærværende menneske og underviser, der formidler med hjerte, varme og rummelighed. Det er især vigtige egenskaber, når emnet kan være følsomt/sårbart for deltagerne, som tilfældet er her.

Og så er Rikke et rigtigt menneske. Med det mener jeg, at hun ikke er bleg for at indrømme, at selvom hun er underviseren og ved mere end de fleste af os andre om børn og børneopdragelse – så falder hun også i med samme uhensigtsmæssige opførsel, som vi andre gør. At den (der i hvert fald i vores øjne er den) ‘perfekte’ ikke er bange for at indrømme, at hun også kan fejle – det gør hende til et menneske på linje med os andre, og det har bare rigtig stor betydning for hendes undervisning.

Mette Iversen
Mette Iversen
Opdragelse med hjertet


Jeg synes, at Rikke er fantastisk til at formidle på en ærlig og kærlig måde med masser af humor. Det har til tider været en ‘lifesaver’ at kunne lytte til Rikke når og hvornår det lige passede ind i min hverdag. Har altid følt mig lettet og meget inspireret efter oplæggene.

Rikke giver en masse konkrete eksempler og måder man kan bruge værktøjerne på i hverdagen. Af hjertet tak, Rikke <3

Er gået fra at være en sur og træt mor til en lidt mindre sur mor med mere overskud til at rumme vores 3åriges raserianfald og store følelser.

Kurset har helt sikkert gjort en forskel herhjemme, før var vores datter meget afvisende overfor mig og ville kun have sin far, men efter vi har indført mor/datter tid hver dag har vi fundet hinanden igen. 🙂 Selvfølgelig er der stadig konflikter og jeg hiver mig til tider stadig i håret men der er en del mindre råben herhjemme.

Det har faktisk også været ret sjovt og nærende for min mand og jeg at ‘gå’ til dette sammen. Det har været et pusterum for os i en ellers travl hverdag og der er dukket mange historier op fra vores egen barndom, så vi har fået en meget bedre forståelse af hinandens og faktisk også vores egne triggerpunkter.

Det bedste er vi kan vende tilbage til materialet igen og igen! Tusinde tak Rikke for et fantastisk kursus! Jeg kan på det allervarmeste anbefale det! <3<3

Stina Hansson
Stina Hansson
Opdragelse med hjertet


Jeg har fulgt kurset “Opdragelse med hjertet” og hånden på hjertet, så er det både det bedste og vigtigste kursus, jeg nogensinde har deltaget i. Rikke er en fantastisk formidler og har så mange konkrete tiltag, der er lige til at anvende. Det var skønt at have en Facebook gruppe med ligesindede forældre på glatis, der kunne støtte en i læringsprocessen – udover den støtte og tålmodighed der var fra Rikke med løbende svar på spørgsmål.

Jeg har lært så mange ting, at det er svært at beskrive kort, men det vigtigste må være bevidstheden om, at det hele starter med mig som forælder. Det er mig der kan lære at rumme, være tålmodig og rolig. For det smitter og breder sig som ringe i vandet hvis jeg sætter et godt eksempel. Så hvis tingene kører lidt af sporet derhjemme, så lytter jeg til Rikkes forskellige oplæg og kommer tilbage på sporet igen.

Jeg vil ønske for alle forældre at de får lov at lytte til Rikkes visdom.

Bjørn Aunsbjerg Nielsen
Bjørn Aunsbjerg Nielsen
Opdragelse med hjertet


Efter at have deltaget i Opdragelse med hjertet, og lyttet til Rikkes mange gode oplæg, online møder og ikke mindst lavet hjemme-opgaver er jeg begyndt at skælde mindre ud, være mere rolig og lytte mere.

Jeg kan se en stor forandring på gladere børn, dette giver også gladere forældre og mindre råberi i dagligdagen. Det giver en meget behageligere hverdag for hele familien, hvilket vores store dreng også kan mærke nu. I dag ved jeg at fordi min dreng stadig har en umoden hjerne, så nytter at skæld ud ikke. Vejen frem er guide dem og give dem anerkendelse. Det virker.

Jeg giver de varmeste anbefalinger til Rikke.

Anne Sofie Rodian
Anne Sofie Rodian
Opdragelse med hjertet


Endelig et kursus man kan forholde sig til! Det gir mening, det hjælper dig (igen) på sporet af den måde man gerne vil være forældre på og det giver mere grin og hygge ind i familien 🙂

Jeg er mor til 4 børn og vidste godt hvad anerkendende pædagogik var før jeg tog kurset. Jeg mener selv at det har været vores primær “opdragelses metode”, alligevel så glemte vi lidt af sjælen i mængden af alle børn. Med Rikkes kursus kom vi tilbage på sporet. Det er vildt så personligt et online og digitalt kursus kan føles, men Rikkes stemme og anekdoter er fantastiske og rammer en lige i hjertet.

Kurset er bygget op omkring viden om de smås hoveder og gode råd til håndtering af udfordringer. Det hele er fortalt på en forståelig og afslappende måde, så man føler sig tryg og guidet hele tiden. Men størst af alt det bringer en tættere på sine børn!

 Nana Sofie Andersen
Nana Sofie Andersen
Opdragelse med hjertet


Det vigtigste kurset har lært mig er, at jeg må stoppe med at skælde mig selv ud, før jeg kan stoppe med, at skælde børnene ud og at jeg selv har nøglen til den forandring. Kurset har givet meget mere ro i min familie, fordi jeg er blevet mere rolig. Der er kommet meget færre konflikter og de varer i kortere tid end før. Jeg kan virkelig anbefale “Opdragelse med hjertet” hvis du ønsker at skabe forandring.

Gitte Jørgensen
Gitte Jørgensen
Opdragelse med hjertet


Først i kursusforløbet blev jeg ked af det, fordi jeg indså, at der virkelig er nogle områder hvor jeg ikke har formået at træde til side og se en situation udefra, og fra mit barns synsvinkel. Jeg havde svært ved at styre mit temperament. Og jeg havde svært ved at se min vej ud af de dårlige mønstre. Men det var jo derfor jeg havde meldt mig til kurset – for at ændre på det!

Og Rikke formår virkelig – med humor og omsorg, at guide til indsigt og udsyn. Og hun gør det uden at fordømme, hvilket er utroligt vigtigt, når man står der og er sårbar. Så jeg lærte at jeg ikke er unormal, og at jeg godt kan ændre mig, og arbejde på at blive mere den forældre jeg gerne vil være. TAK.

Tina Vordingskjold
Tina Vordingskjold
Opdragelse med hjertet


Tak ❤ for et fantastisk kursus. Jeg vil så absolut anbefale kurset til andre. For mig gik det lige ind og ramte plet både meget dybt og præcist. Det har gjort stort indtryk og forandring inde i mig. Forståelsen af sig selv, udvikling af børnenes hjerner, den ikke dømmende og hjertelige velmenende tilgang. For der er jo ofte ikke faldet en bombe;-)

De teoretiske oplæg, praksis eksempler fra hverdagen. Det kan ikke gøres meget bedre. Tak Rikke for din meget behagelige og smilende stemme din hjertelige latter. Der kan fjerne enhver sort tanke. Det er måden at møde sine børn på og jeg øver mig. Tak for at du har bibragt mig denne indsigt.

Jeg vil tage dette med mig resten af livet. Og forsøge at give så meget af alt dette videre til mine børn. Og jeg må også sande at det er voldsomt svært af ændre mønstre. Men jeg har nu fået det bedste udgangspunkt for at skabe forandring. Og endeligt til en meget beskeden pris. Tak fordi du deler din viden.Tak for det Rikke ❤

 Marianne Jonasson
Marianne Jonasson
Opdragelse med hjertet


Det har virkelig været godt!!!! Og jeg glæder mig til at bruge dig i fremtiden Rikke. Selvom man ikke møder dig (fysisk) på kurset er du så nærværende og tillidsskabende. Jeg vil være helt tryg ved at betro mig til dig omkring de her emner. Jeg skal i fremtiden med på en af dine forkælelsesdage for mødre. Den energi der er i at være en gruppe tiltaler mig meget. TAK Rikke. Vi ses.

Cecilie Lindegaard
Cecilie Lindegaard
Opdragelse med hjertet


Rikke er meget sympatisk og forstående, hvilket skinner igennem på hendes oplæg såvel som i hendes svar på deltagernes spørgsmål. Hun formår at fortælle om forskningen på en måde så man forstår det. Hun krydrer dette med en kæmpe viden om præcis, hvad det er for nogle situationer, børnefamilier står i. Man oplever derfor aldrig Rikke som dømmende eller streng, selvom hun er bevidst om hvilke fejltrin, man som forælder kan begå – i stedet guider hun videre på allerfineste vis. Efter kurset er jeg blevet meget klogere på børns hjerner, og det har gjort en stor forskel i vores familieliv.

Kristina Boensen
Kristina Boensen
Opdragelse med hjertet


Jeg valgte at deltage i Rikkes kursus: Opdragelse med hjertet af både personlige og faglige årsager. Jeg er pædagoguddannet og har skiftet område til børn i 5-9 års alderen, men at kunne bruge kurset i mit arbejde var egentligt blot en bonus. Som alle mødre nok oplever, så kan man, særligt efter putning, sidde med en enormt stor hammer og dunke sig selv i hovedet over at have været en udmattet og sur mor, der har skældt ud og tacklet trætte børn på en måde, så konflikterne er optrappende. Da der synes at være blevet flere af de negative dage end de positive, så tikkede Rikkes nyhedsmail ind med et kursus tilbud, der talte til min dårlige samvittighed, men også til min vilje om forandring. Kurset har været fantastisk givtigt.

Jeg har opnået en blanding af aha-oplevelser på, hvordan små børn er skruet sammen samtidig med, at jeg har fået helt konkrete redskaber til at tackle frustrerede børn med store følelser uden selv at blive Kristina, 4 år. Jeg er perfektionistisk og derved opdagede jeg pludselig, hvor mange dårlige vaner, jeg gerne vil ændre på. Det er en stor mundfuld at skulle ændrer på SÅ meget på KUN 12 uger, MEN heldigvis har man alt materialet til evigt eje samt en Facebook gruppe at hente støtte og sparring i. Så nu vil jeg lave en prioriteringsliste over, hvilke vaner der skal ændres på først. Og så begynder jeg forfra, i mit helt eget tempo. Det her kursus gør mig til en endnu bedre mor og får mine aller bedste anbefalinger! Du kan. Du vil!

Heidi Møller
Heidi Møller
Opdragelse med hjertet


Selvom jeg ikke har været råbende, så har jeg opdaget min andel af konflikterne. En masse gamle tanker som “det er ikke rimeligt”/ “ta dig nu sammen” er blevet erstattet af mere forståelse og anerkendelse for deres umodne hjerner.

Jeg kan nu se hvordan jeg ved at ændre mig selv og min tilgang kan påvirke tingene i en mere positiv retning. Flere af emnerne har været velkendte, men Rikke formår at grave et spadestik dybere og vække teori til live når man banker panden mod væggen i praktisk. Jeg har lært at også holde af sider af mine børn på en ny måde. De lærer mig så meget om mig selv.

Tak er kun et fattigt ord. <3

Jeanette Vanghøj
Jeanette Vanghøj
Opdragelse med hjertet


Jeg er blevet virkelig opmærksom på, hvordan jeg bedre kan styre mit eget temperament og særligt oplægget omkring at connecte og være mere nærværende har skabt en forandring.

Vi voksne har fået et fælles udgangspunkt at tale udfra, og det smitter af på børnene og stemningen i familien. Vi har endnu ikke fået talt om alle oplægene, men det er fedt at vi kan vende tilbage til dem, når vi er klar eller der opstår en problematik.

Ellie Bruun
Ellie Bruun
Opdragelse med hjertet


Selvom det efterhånden er et år siden jeg tog et onlineforløb hos Rikke, og havde en 1:1 session, er redskaberne jeg fik med mig nogle jeg fortsat bruger dagligt.

At være voksen for mine børn, er det smukkeste og mest udfordrende jeg har prøvet, og indimellem kommer man ud hvor man slet ikke kan bunde. Her var Rikkes kursus min redningsbåd. Hendes kærlige og legende tilgang er lige efter mit hoved, og hun er et sprinkleranlæg når det gælder konkrete situationer og måder hvorpå man kan vende en situation så den ikke ender i hårdknude.

At der tilmed kommer nyhedsbreve i min inbox i ugens løb, gør at jeg altid har en Rikke i lommen jeg kan læne mig lidt op ad når jeg synes det er svært at være mor til to små børn.

Tak for Rikke ❤

Majken Aaboe Andersen
Majken Aaboe Andersen
Opdragelse med hjertet


Vi havde prøvet en del, inden jeg faldet over Rikkes kursus. Og hold da op en øjenåbner. Min mand og jeg har virkelig fået nogle gode redskaber til at tackle konflikter og bevare roen. Man skal ikke tro, at alle konflikter går væk på et splitsekund, men bare det at mærke en forskel uge for uge, var hvad vi havde brug for og ikke mindst vores børn.

For det var ikke børnene, der var umulige, mens os der ledte dem forkert. Kan på det varmeste anbefale Rikke og glæder mig allerede til den personlige sparring. Alle forældre, bedsteforældre og pædagoger burde kende Rikkes pointer.

Gunvor Rysgaard Møller
Gunvor Rysgaard Møller
Opdragelse med hjertet


Kurset “opdragelse med hjertet” har først og fremmest givet mig nogle redskaber til at tackle de svære situationer, hvor jeg som forældre føler mig presset og normalt løber tør for gode idéer. Rikke formår med humor og nærvær at komme med relevante eksempler, viden og konkrete øvelser, som jeg kan bruge lige nu og her i relationen til mine børn.

Det har virkelig åbnet mine øjne, at jeg som forældre ikke er alene, når jeg ind imellem bliver sur, frustreret eller synes, at jeg er total mislykkedes som mor. Og efter kurset er jeg nu langt bedre rustet til at gå ind i de konfliktfyldte situationer og hjælpe børnene ud igen på en positiv måde, som gør hverdagen meget hyggelige.

Luise Brix
Luise Brix
Opdragelse med hjertet


Jeg vidste godt, at dette kursus ville kunne give os nogle værktøjer, og hjælpe os, til at forstå vores barn bedre. Det kom alligevel bag på mig, at Rikke rammer så præcist. Ind i mellem har jeg haft det som om, at hun kender os og vores barn.

Selvom jeg godt vidste det, er kommet bag på mig, hvordan det ikke er mit barn, men os som forældre, der skal ændre vores adfærd. Rikke formår at få en til at indse, hvor man kan blive en bedre forælder, uden at shame en, og det har været virkelig rart. Dette kursus har helt sikkert været pengene værd!

Marian Joos Nielsen
Marian Joos Nielsen
Opdragelse med hjertet


Jeg kan på det varmeste anbefale dette kursus, det har givet mig nøglesætninger, som følger mig hele tiden som nye retningslinier. Det skaber forandringer og er til glæde for hele familien, og vi er en familie med 3 børn (7 år, 6 år og 2,5 år). Jeg vil ikke på nogen måde undvære det i mit liv som mor, det var lige det, jeg stod og manglede for at få mere ro i hjemmet og mere fokus på connection, leg, glæden og kærligheden. Dyb taknemmelighed er mine ord. Rikke tilbyder det, der skal til for at lave de forandringer man går og ønsker sig i en familie.

Mie Vad
Mie Vad
Opdragelse med hjertet


Både min mand og jeg er begyndt at tænke anderledes. Vi er blevet bedre til at samarbejde og vi kan mærke at det giver mere ro hos børnene. Vi er generelt blevet roligere og de er generelt blevet mere interesserede i at samarbejde. Tak for et lærerigt forløb!

Anne Bojesen
Anne Bojesen
Opdragelse med hjertet


Jeg har oplevelsen af at kurset har givet mig mange flere strenge at spille på og mange flere håndgribelige værktøjer til at takle forskellige situationer i hverdagen. Og vi har deraf oplevet at konfliktniveauet er faldet væsentligt efter vi gik i gang med kurset.
Kurset gennemgår typiske emner og problemstillinger som man oplever i en helt almindelig børnefamilie og kurset er derfor relevant for alle som trænger til sparring, input eller bare gerne vil høre mere om emnerne. Kurset lægger op til at man bruger tid på at reflektere over sin rolle som forælder og hvordan du vil sætte de nye færdigheder og værktøjer i spil, hvilket er guld værd i ens egen fastholdelse.
Jeg kan varmt anbefale Rikkes kursus da det giver gode “hands on” værktøjer og samtidig god refleksion over ens egen måde at takle tingene på.

Tina Dyrberg Johansen
Birgitte Dannulat
Luksusdagen for mødre


Tak for en rigtig spændende og inspirerende dag, jeg nød at blive fyldt op med ny energi, viden og konkrete øvelser. Glæder mig hver gang, når jeg når at trække vejret, tænke “Hvad ville Rikke sige her….” og jeg så får vendt situationen til nærvær og samarbejde, hvor det ellers var blevet kaos. Det er ikke kun mig – men også min mand og to små piger, der har fået glæde af kursusdagen.

Tina Dyrberg Johansen
Tina Dyrberg Johansen
Luksusdagen for mødre


Det var en virkelig skøn dag med lækker mad, vin og alene tid. Det var skønt at kunne dele og grine med andre mødre, selvom jeg ikke kendte nogle på forhånd. Kan bestemt anbefales til alle mødre der trænger til en reminder om at huske sig selv. Det var summen af oplæggene og øvelserne der gav et skub til at huske at gøre noget godt for mig selv. At jeg skal fyldes op, hvis jeg også skal kunne blive ved med at fylde mine børn op med kærlighed. Jeg gik derfra med motivation og gå-på-mod og glæder mig til at lytte til “12 temaer om børn”

Camilla Lippert
Camilla Lippert
Luksusdagen for mødre


Tak for en rigtig dejlig dag. Jeg gik virkelig lettere derfra med en masse gode idéer til hvordan jeg bliver bedre til at pleje mig selv. Det er så dejligt at sidde med en gruppe kvinder, der alle vil hinanden det bedste. Alle var klar med gode og motiverende råd, mens Rikke førte os igennem en masse eksempler og teori. Alt pakket ind i de lækreste omgivelser – balsam for sjælen.

Mette Klink Elbæk
Mette Klink Elbæk
Luksusdagen for mødre


Som de fleste andre nye forældre har jeg forsøgt at navigere i en verden af gode råd, formaninger, bebrejdelser og dårlig samvittighed, men jeg fandt mere ro i det hele efter jeg hørte et foredrag med Rikke første gang. Jeg er vild med kombinationen af pædagogik og det konkrete udgangspunkt i hjernen og de mekanismer der er. Det giver mening for mig.

Jeg er overhovedet ikke den forælder jeg gerne vil være hver dag, men jeg er det langt mere med de principper jeg har lært, og jeg ved at jeg ikke behøver slå mig selv i hovedet når jeg dummer mig. Noget af det bedste ved Rikke er nemlig, at hun ikke giver en dårlig samvittighed, men godt ved at forældre kun er mennesker.

Det er dejligt at mødes med andre mødre i et lukket forum. Det er lækre omgivelser og man går derfra og føler sig klogere, og superforkælet både på krop og sjæl.

Helle Casey Voss
Mary Jane Lopera
12 temaer om børn


12 temaer om børn har været min ”mor-guide”. Den har givet mig input og konkrete værktøjer. Jeg har især været glad for at flytte mit fokus væk fra “hvis du …, så” til “når du …, så”. Det gjorde, at mit forhold til mine børn og jeg er blevet mere rolig. Noget andet jeg også har fået glæde af at lytte til Rikkes lydfiler er, hvordan jeg kunne tage hånd om mig selv, når mit temperament var på vej. Alt i alt, har det været så godt at være med, da jeg har fået en masse kompetencer med mig. Nu venter jeg bare på del 2 af forløbet for det kunne være fedt at fortsætte.Tak for det, Rikke 🙂

Helle Casey Voss
Helle Casey Voss
Personlig sparring


Vi har haft et forløb med personlig sparring på baggrund af udfordringer i forbindelse med at vores familie gik fra 3 til 4 i januar 2016. Det var utrolig svært for vores datter på 3 år at blive storesøster og det gav vores familie store udfordringer, på daglig basis. Hun er er en pige med store følelser og vi manglede redskaber til at hjælpe hende bedre i denne nye rolle.
Rikke gav en masse gode redskaber og fik os samtidig til at se situationen fra vores datters side.
Vi har taget de nye redskaber i brug og vi har fået en gladere datter og vi kan hjælpe hende når hun er i sine store følelser og vi er blevet bedre til at bevare roen.
Vi kan varmt anbefale personlig sparring med Rikke og vi vil ikke tvivle et sekund med at bestille tid hvis vi igen får udfordringer i vores familie.

Helle Casey Voss
Ronja Rugholt Norup
12 temaer om børn


Jeg har fået masser af aha-oplevelse! Der har været fantastiske eksempler, som har gjort det levende, genkendeligt og brugbart. Jeg har virkelig kunnet genkende mig selv i det. Jeg har opdaget hvordan jeg kan lave små justeringer, og hvordan jeg før kunne komme til at lave konflikter helt uden at lægge mærke til det.

Oplæggene kommer en gang om måneden, og jeg gik tit og ventede på næste oplæg, og tænkte ”åh nu må det godt komme”. Jeg har lyttet når jeg har været til træning eller på vej til arbejdet. Jeg har sat lydfilen på pause og lyttet senere…det er meget fleksibelt.

”12 temaer om børn” er en kæmpe vidensbank, og det bedste er at jeg kan vende tilbage til det og lytte igen og igen, når jeg har brug for det. Rikke, du er en utrolig god formidler, tak.

Pernille Juhler-Hansen
Pernille Juhler-Hansen
12 temaer om børn


Temaerne er overskuelige og fokuserede lige til at bruge. Jeg har virkelig fået åbnet øjnene for at se situationer og oplevelser gennem barnets perspektiv. Temaet om søskende var ikke så aktuelt hos os, da vi kun har et barn, men jeg blev alligevel overrasket over hvor mange redskaber jeg fik, som jeg har kunnet bruge i forhold til de konflikter der mellem lege kammerater.

Jeg kan godt lide din tilgang med, at der ikke kun findes en opdragelsesmåde der er rigtigt men du også lægger op til egne refleksioner. Jeg talte tit dagene til det næste tema skulle komme, men omvendt giver det også tid til at arbejde med det tema der lige har været der. Jeg kan på det varmeste anbefale forløbet ”12 temaer om børn”.

Marian Joos Nielsen
Marian Joos Nielsen
Personlig sparring


Du er en helt vidunderlig sparringspartner for en forælder, en mor som jeg. Jeg er dig dybt taknemmelig og din guidning åbner døre til stor transformering som har indflydelse på og for hele familien. Du har formået at se bag om vores konflikter og se vores familie i det bedste lys, det skaber håb og lyst til mere af det gode. Gode relationer og god kommunikation, igen af hjertet mange tak.

Louise Rosenstock
Louise Rosenstock
Drop skæld-ud


Det har været et rigtig godt forløb som vi ikke kun har haft godt af i forhold til vores børn men også har kunne bruge til at forbedre vores (mor og fars) forhold til hinanden. Nogengange går hverdagen meget op i børn og dagligdagspligter og man glemmer at man også er et par. Det er vi blevet mindet om. Vores kommunikation er blevet bedre og vi er blevet bedre til at tage over i forhold til konfliktoptrapning. dvs. når den ene kan se at den anden er ved at køre en situation op med vores ældste datter, går den første ofte ind og tager over så konflikten bliver stoppet og den “opkørte” forældre får en pause. Det kan stadig blive bedre, men det er “a work en progress”.

Sussanne Wex
Sussanne Wexø
Personlig sparring


Jeg er vild med Rikkes faglige baggrund mixet med den virkelige verden. Det er det, der gør det brugbart. Man kan genkende sig selv som forældre til små børn i hele Rikkes tilgang.

For mig sker der en forvandlede forandring igennem bevidsthed omkring den omsorg ungerne har brug for, og accept af konflikter som en uundgåelig del af hverdagen. Rikke oversætter børnenes ønsker til voksensprog. – og det hele handler jo om kærlighed, anerkendelse og omsorg!

Rikkes remindere er vigtige, – ja nærmest livsnødvendige for enhver børnefamilie.

Rikke Vad
Rikke Vad
Hvis ikke skældud, hvad så?


Rikkes måde at holde oplæg på er helt fantastisk fangende. Hun når ind til os som sidder i salen med det ene eksempel efter det andet som de fleste forældre kan nikke genkendende til – og det holder os fast hele vejen igennem. Tak for et foredrag som man virkelig kan bruge til noget! Jeg har allerede anbefalet det til andre og anbefalet, at man skal tilmelde sig dit nyhedsbrev med tips – for det er helt sikkert noget alle forældre kan bruge.

usanne Nielsen
Susanne Nielsen
Drop Skæld-ud – Selvstudie


Jeg har haft stor glæde af Rikkes online kursus “Drop Skæld-ud – SELVSTUDIE”.

Sidste år begyndte vores, ellers så glade 5 årig at reagerer så voldsomt, vi kunne slet ikke kende ham – og jeg kunne egentlig heller ikke kende mig selv, frustreret og gal over jeg ikke kunne forstå min dreng.

Med Rikkes fine, rolige stemme, blev jeg klogere på min dreng og hans udfordringer. Jeg blev så meget klogere på, hvordan jeg kan takle ham anderledes.

Dagligt bruger jeg Rikkes tips til hvordan vi kan få en bedre – og sjovere hverdag.

Linda Bengtson Nygaard
Linda Bengtson Nygaard
12 temaer om børn


Min mand og jeg er netop blevet færdig med 12 temaer om børn, som vi købte for et års tid siden.

Vi har bare været SÅ glade for det. Vi var i forvejen godt informerede, og jeg havde læste flere bøger om den anerkendende tilgang til børneopdragelse. Men jeg må sige, at det her forløb virkelig har gjort det meget konkret og meget anvendeligt. Så tusind TAK for det 🙂

Vi synes selv, vi har (fået) de sødeste børn, men kan tænke sig. Det skal siges, at de er helt almindelige piger på 2,5 og 5 år – som får vredesudbrud, laver ulykker, ikke gider at høre efter osv osv. Men vi har lært at handtere det anderledes, og de er nu meget nemme at få guided videre.

Min mand syntes, det var lidt mange penge at skulle give for noget, som vi jo egentlig godt vidste en del om i forvejen. Men han har her efter forløbet sagt, at han synes, at det har været alle pengende værd.

Kaya_Liv
Kaya Liv
Drop skæld-ud


Jeg har lært i hvor høj frad min egen-tilstand, mine tanker, mine værdier omkring hvordan tingene skal foregå oftest er roden til konflikterne – for børn VIL vitterligt gerne bare samarbejde. Jeg skælder væsentligt mindre ud nu, og jeg har oplevet at få ejerskabet og følesen af ansvar tilbage som forælder.

Mine mantraer fra kurset (jeg står fast, børn vil gerne samarbejde, kan det leges ind?, find din stopknap, gå ud af rummet, brug vejrtrækningen, genfind roen) hjælper mig dagligt. Selvfølgelig kan jeg stadig falde i, men forskellen ligger bare i, at jeg nu ved hvorfor, og jeg dermed kan stoppe mig selv. Og ligeså vigtigt forstår jeg nu, hvorfor konflikterne opstår.

Dorthe Mey Thurnø
Dorthe Mey Thurnø
Drop Skæld-ud – Online


Før kurset kunne jeg tage mig selv i at synes, at min 3 årige søn var ”så og så irriterende”, og tænkte ”hvorfor skal han nu gøre sådan og sådan.”Den største forskel for mig nu er egentlig også den mest simple. Jeg møder min søn med meget mere forståelse nu hvor jeg ved mere om hans hjerne og udvikling. Det gør, at jeg kan møde ham med meget kærlighed.

Jeg skælder meget mindre ud nu. Jeg kan stadig godt falde i, men jeg er blevet meget bedre til at ”snappe out of it”. Jeg føler ikke længere dårlig samvittighed, når jeg falder i, for jeg ved hvor jeg skal hen og hvad jeg skal gøre.

Før kurset var der simpelthen blevet for meget negativ energi og vi manglede alternativer til at skælde ud. Det tog rigtig fart på med konflikterne, da den 3 årige blev storebror.

Min mand var lidt skeptisk, men det har virkelig hjulpet os begge to. Jeg er også meget glad for at mange af dine råd også kan overføres på parforholdet.

Trods manglende søvn, ny baby i huset og træthed, så er jeg glad for at vi valgte at tage kurset og få brudt den negative spiral, vi var ved at komme ind i.

Super kursus, virkelig alle pengene værd.

Merete Højgaard
Merete Højgaard
Hvis ikke skæld-ud, hva så?


Tusind tak for et dejligt foredrag i Århus (Hvis ikke skæld-ud, hva så?).
Jeg har allerede anvendt dine metoder/fif med stor succes. Det har været så fedt at komme positivt ud af en konflikt i stedet for at være den sure mor :- )
Og dagen efter dit foredrag fik jeg min datter lokket i et par bukser så let som ingenting med hjælp fra talebamsen.Men helt ærligt, Rikke, efter at have været til dit foredrag har det været minimalt med konflikter herhjemme, og når vi har dem, så slutter de meget hurtigt. Vi har virkelig “dyrket” konflikterne før, snakket og hældt mere benzin på bålet – det gør vi ikke længere – det er en øjenåbner og SÅ befriende.

Christine-Fur
Christine Fur
Drop Skæld-ud – Online


Efter Drop Skæld-ud kurset (online) er jeg blevet en gladere og sjovere mor og skælder noget mindre ud. Når jeg skælder ud (når min frustration og magtesløshed bliver for stor), får jeg for det meste stoppet mig selv hurtigt igen. Mine børn er blevet gladere og nemmere. Jeg har det bedre med mig selv. Min mand og jeg har det bedre sammen, fordi jeg er gladere, og der er færre konflikter, der får lov at eskalere.
Det vigtigste jeg har lært om mig selv er, at jeg skal passe på mig selv og sige fra i tide, i stedet for hele tiden at skubbe til mine grænser for så at eksplodere, når jeg ikke kan mere.
Det har været dejligt at have en guide/en mentor i stedet for selv at sidde med bøger og forskning og artikler og webfora og veninder og familie, hvor man skal forholde sig kildekritisk. Du virkede fra starten troværdig og sikker, og det har været meget vigtigt for mig i forhold til at tage dine øvelser til mig. Mange tak for det!

Ditte-Spanheimer
Ditte Spanheimer
Luksusdag for mødre


De kaldte mig “Mor Cirkus”. Var i tvivl om jeg skulle være stødt eller stolt. Og ja jeg var moderen der altid sad på gulvet med baby og legede. For sådan en mor ville jeg gerne være – sådan en mor er jeg!
Men så fik jeg barn nr. 3 – og pludselig fik “Mor Cirkus” en helt anden betydning. Jeg piskede rundt i manegen. Mit liv var et cirkus. Ofte med glade børn og klapsalver, men når lyset var slukket var der savsmuld overalt, popcorn i krogene og der var ingen ekstranumre på trampolinen. Jeg havde med min kære gemal været på “drop skæld ud” og “forstå din 1-3 årige” med Rikke. Bare turen derind langs Christianhavns kanal var en oplevelse.

De to foredrag satte en masse i gang. Vi fik en fælles oplevelse, en fælles forståelse og et fælles startskud på at ændre i det små i vores hverdag. Det var ikke den ene eller anden, der vidste bedre, men et; øj det er ligesom det der Rikke talte om. Egentlig burde “drop skæld ud” være en del af SP – tilbuddet, det er ligeså vigtigt som babys fysiske ernæring. Det er her barnet ernæres med kærlighed og respekt. Det er her livet leves og hverdagen sætter sine fodspor. Og så er Rikke udover at være oplysende, selvironisk, humoristisk, givende og …. idenskabelig uden hokuspokus.

Jeg begyndte at spamme netværket med link fra Rikkes kurser. Alle mine veninder skulle høre om “den umodne hjerne”. En dag var det et link om Luksusmødre. En kollega skrev; skal du med? Øh nej det havde jeg ikke tænkt. Så mange penge kunne jeg da ikke bare trække ud af budgettet. Men for sjov svarede jeg; skal du? En anden veninde skrev; det er da det vi skal, har du betalt?

Nu var det sådan at min kære veninde i fødselsdagsgave, af sin far, året forinden, havde fået et weekendopholde til hende og jeg. Han mente at vi med vores 7 børn trængte til en weekend ude. Vi havde bare aldrig fundet tid. Der var lige en der skulle ammes, en der var syg, en der skulle til stævne, en mand der lige skulle noget og …..

Vi gjorde en tur ud af det. I november 2014 tog vi fredag til Spa og Saunagus i Snekkersten og lørdag til “Luksusdag for mødre”. Jeg brugte en uge på at forberede mig. Jeg skulle barbere ben. Det tog faktisk 2 dage – det tager lidt tid at komme igennem, da bar-ben-sæsonen sluttede ultimo august. Når et bad normalt kun tager 5. min. så er jeg egentlig rimelig imponeret over at jeg nåede det på 2 dage. Og da jeg nu stod der med foden på toiletbrættet, med knæet bøjet 90 gr., så opdagede jeg neglelakken. Og her taler vi ikke ultimo august. Vi er helt tilbage til sommerferiesandal. Jeg fik også gjort fusserne spa-klar, men uden ny kulør.

Dagen med Rikke var super. “Mor Cirkus” fandt ud af at der nu skulle et nyt show på banen. Og der skulle være hhv. en børneforestilling og en voksenforestilling. Det mest givtige for mig var fokus på, hvilke følelser jeg savnede til hverdag. Jeg lavede de skønneste forestillinger for mine børn. Men jeg havde givet mig selv budgetpladsen på bageste række. Og netop følelserne jeg savnede kom i centrum og ikke aktiviteterne. Jeg kom hjem derfra med en lyst og iver til at ændre i det små.

Jeg har nu spa-dag hver torsdag. Døren til badeværelset er låst i 30. min. Vi putter hver anden dag. Min mand løber på sine puttefrie dage. Jeg tegner i 15 min. Mit mål er også at få puttet lidt pilates ind der. Jeg fik brugt mit netværk, så vi nu har en barnepige. Før var kvoten i netværket opbrugt på barnsygedage og hente ved sent fri. Har lige været på en dags skitur med min bedre halvdel – med hot tub og smålandsstjerner.

BarbaraJacobsen
Barbara Jacobsen
Drop skæld-ud – Online


Det vigtigste jeg har fået med fra kurset (online) og af erfaring efterfølgende, er at jeg nu virkelig indser hvor ugavnligt det er at skælde ud – hvordan det kun gør alt værre. Jeg har altid vidst det, men… Måske har jeg inderst inde ikke rigtig troet på det alligevel. Dertil er jeg blevet opmærksom på hvor meget jeg og mit humør påvirker hvordan det går herhjemme. Rikke gav mig en tro på, at jeg kan gøre noget ved det, med nogle fantastiske redskaber til hvordan det kan gøres.
Hvor jeg i pressede perioder kunne skælde ud hver dag (nogle dage op til flere gange), så sker det meget sjældnere nu. Jeg kan stadig ‘komme til’ at råbe og skælde ud, men i en helt anden kaliber. Før kunne jeg ‘eksplodere’ med råb og derefter blive ved med at være i det tankefelt (med tanker om uretfærdighed, mine børns manglende respekt, hvor uartige eller ‘forkerte’ de var osv.), og siden gå og småskælde og være sur i timevis. Og bagefter gå og ‘slå mig selv i hovedet’ over det, have dårlig samvittighed og se mig selv som verdens dårligste mor. Det var så igen medvirkende til at jeg fortsatte med at være i dårligt humør og have en kort lunte. Det var en ‘ond cirkel’. Jeg bliver stadig irriteret, sur og vred på mine børn engang imellem, men jeg er bedre til at stoppe mig selv i det og at tilgive mig selv bagefter.
Rikke har givet mig en stor viden om og indsigt i de små børns verden, som har givet mig et helt nyt forståelsesgrundlag, som hjælper mig hver dag. Jeg er også blevet mere bevidst om at tage vare på mig selv. At lade være med at tage arbejdet med hjem, at være til stede, der hvor jeg er, og at acceptere tingene som de er. Jeg praktiserer meget at ‘skifte felt’, trække vejret og lade negative tanker og følelser gå igennem mig.
Det føltes rart at ‘blive mødt’ i kurset og høre om andre som har det på samme måde. Jeg føler mig ikke længere alene, som ‘verdens dårligste mor’ eller skamfuld.
Jeg vil gerne takke dig, Rikke, for at give mig en indsigt i mig selv, min påvirkning på mine børn, og ikke mindst indsigt i deres verden <3 Tusind tak!

mette-jensen
Mette Jensen
12 temaer om børn


Rikkes 12 temaer har givet mig mere selvtillid og tålmodighed som forælder, da jeg er blevet bekræftet i, at vores udfordringer i opdragelsen af vores søn er ganske typiske at møde som småbørnsforældre. Tidligere kunne jeg nogle gange have følelsen af at gøre alt forkert og tvivlede på dårlige dage måske endda på min forældreevne. Det har også været meget lærerigt at få mere viden om små børns udvikling, herunder særligt om den lyststyrede hjerne.
Jeg har fået gode ideer til at gøre noget andet end det jeg ikke har syntes fungerede og reflektionsøvelserne har gjort det nemmere at stå ved det, som jeg mener er rigtigt og vigtigt – uafhængigt af hvad andre måtte mene.
Det har været rigtig godt for mig at oplæggene kom med 4 ugers mellemrum, da det er enormt bekræftende at forsøge sig med nogle få ændringer på et område ad gangen og umiddelbart kunne mærke at selv små forandringer kan skabe store effekter. Her tænker jeg blandt andet på, hvad temaet om spisning har betydet for stemningen ved vores måltider.
Jeg kan give købet af de 12 temaer de varmeste anbefalinger og ser stadig selv frem til at modtage de sidste par oplæg. Det er lidt ligesom at få en lille gave på mailen når der en gang om måneden tikker et nyt tema ind som man kan høre, når man har tid og lyst.

lotte-joergensen
Lotte Jørgensen
12 temaer om børn


Allerførst synes jeg konceptet med ’12 temaer’ til forældre er super godt! Det er fantastisk at få meget inspirerede og levende oplæg m.m. fra dig løbende hver måned enten som inspiration til det man lige står i med sit barn f.eks. emnet Selvstændighed og ellers som meget god baggrundsviden/erfaringsbank når barnet viser sin skønneste side og emnet ‘selvstændighed’ kommer frem i min hukommelse fra ’12 temaer’ . Jeg har mulighed for at gå ind og lytte igen til oplægget og finde ud af, hvordan jeg lige vil bruge det ift mit barn og der hvor vi er. (Selvom netop det emne jeg har brug for nu, kom fra Rikke for tre måneder siden. Det ligger stadig klar og let tilgængelig)
For mig har det været et meget lærerigt år-mit fokus er helt klart mere på min egen rolle som mor herefter og ikke så meget fokus på at få barnet til at ændre sig, for det sker helt automatisk når jeg forandre mig -ud fra Rikkes teori, gode praktiske eksempler og refleksionerne i den verden børnene og jeg står i.
Det er hver gang meget motiverende at lytte til og jeg har oplevet at det der var lidt ‘bøvlet’ i hverdagen hurtig har virket anderledes og positivt for os alle.

Temaer kommer i passende intervaller og der er ikke noget stress med at lytte til temaerne til bestemte datoer, men det er så godt og jeg har glædet mig til hvert nyt tema og slet ikke har kunne lade værre med at lytte.

Til slut vil jeg sige at det ‘ lukkede fælles forum’ på fb til at dele tanker, gode ideer, spørgsmål m.m. Er guld værd.

Kan kunne sende mine bedste anbefalinger om at prøve de 12 temaer og blive en bedre forældre.

susanne-krebs
Susanne Krebs
12 temaer om børn


Jeg har tidligere deltaget i Rikkes ”Drop skæld-ud” online kursus da jeg havde brug for inspiration, gode råd og værktøjer i forholdet til min 3-årige søn. På dette kursus oplevede jeg, at Rikkes måde at guide på ikke var spor ‘langhåret’, som jeg måske lidt havde frygtet, men derimod jordnær, humoristisk og levende. Jeg forstod, hvad hun sagde, fik god og brugbar vejledning og tilmeldte mig derfor straks ’12 temaer om børn’, da jeg hørte, kurset fandtes.

Via de 12 temaer kommer man omkring mange af de udfordringer, der kan opstå i dagligdagen, når man har et lille barn. Jeg har kunnet nikke genkendende til situationer og eksempler fra hvert tema og har fået råd og redskaber til hvert af dem.

Jeg kan klart anbefale ’12 temaer om børn’ til enhver, som gerne vil finde ud af, hvorfor små børn gør, som de gør og som gerne vil have redskaber til at få det bedste ud af det – som bonus lærer man faktisk også en del på det personlige plan.

Signe Grønbæk
Signe Grønbæk
Drop skæld-ud – Online


Jeg skælder nok 70% mindre ud nu end før kurset (red. “Drop skæld-ud online”). Det kommer selvfølgelig over mig, men det løber meget sjældent af med mig. Altså, jeg får det hurtigt stoppet igen.

Jeg har fået øjnene op for, at jeg sagtens kan gøre tingene anderledes, og hvilken stor forskel det gør for mine drenge. Det er så tydeligt, at når jeg hører og ser – især min store dreng, så sker der noget i ham. Han behøver ikke at råbe lige så højt og han affinder sig bedre med et nej.

Jeg kan også mærke, at jeg er blevet styrket i at sige nej med god samvittighed, og give min dreng tid til at acceptere det nej.

Jeg har opdaget hvilken rolle jeg selv tager i vores konflikter – bare det at se det gør, at jeg “stiller mig” et andet sted – og det giver forvandling!

Jeg tænker klart på tingene og redskaberne det dagligt. Men i pressede perioder og på pressede tidspunkter kan jeg godt falde i igen, og jeg hører fra tid til anden oplæggene igen, når jeg laver mad, lægger tøj sammen mv.

Jeg vil gerne rose mig selv for at turde granske i dybden om, hvorfor jeg reagerer som jeg gør / har gjort. Og har derved set mine egne mønstre. Og så vil jeg gerne rose mig selv for at have taget redskaberne til mig, som du har givet mig.

Jeg synes, at din måde at tale om børnene og os som forældre er rigtig rar. Jeg har ikke følt mig forkert på nogen måde og du har hele tiden taget udgangspunkt i mit behov og lyst til at ændre noget. -Det har gjort det meget spiseligt og lettere at lave forandringer. Det har også gjort, at vi to som forældre har taget en bedre tone på overfor hinanden i denne proces – altså fordi din tone er så respektfuld. Så mange tak for det! Det er rart og vigtigt at mærke dit nærvær, når du snakker på en workshop og i oplæggene. Visualiseringsøvelserne har også været en rigtig god og anderledes tilgang til læringsprocessen.

Linda Broman
Linda Broman
Luksusdag for Mødre


Vi havde høje forventninger til vores sommerferie på Mallorca, og troede faktisk det var den bedste gave, vi kunne give vores 3-årige søn, efter at han var blevet storebor. . Men pludselig sad vi dernede og stort set alt var skrig og skrål – en reaktion på at blive storebror kom helt uventet til udtryk, midt i al idyllen og vores forventninger om en dejlig familieferie og blev erstattet af frustrationer.. Det var så drænende.

Lige dér på Mallorca fik jeg Rikkes nyhedsbrev om Luksusdag for mødre, og jeg vidste bare, at det skulle jeg med til. Vi havde tidligere deltaget i et foredrag med Rikke om de 1-3 årige, som havde givet os utrolig meget viden i forhold til børns hjerner og reaktionsmønstre og dejligt at vide at de situationer vi oplevede med vores 3 årige, var helt normale.

Vi landede i København om lørdagen og om søndagen drog jeg til Luksusdag. Lige hvad jeg trængte til. Det var vidunderligt at være sammen med andre mødre i samme båd, og noget af det vigtigste, jeg virkelig tog med fra denne dag, var Rikkes oplæg om at huske sig selv. Siden jeg blev mor har jeg stort set kun tænkt på mine børn, og tilsidesat mig selv og mine egne behov. Men til sidst brænder man jo ud og har ikke mere at give af.

Efter Luksusdagen har jeg nu sat tid af til mig selv, jeg har været ude at spise med veninderne, og bare det at få serveret maden og spise den i fred og ro uden at blive afbrudt hele tiden, eller skulle tage sig af andre, gør at jeg bliver fyldt op med ny energi. Ny energi der giver mig så meget mere overskud og rummelighed, når jeg kommer hjem til mine drenge igen. Jeg er blevet et nyt menneske og bestemt en bedre mor, så de indsigter jeg fik på Luksusdagen var lige hvad jeg trængte til.

Nu fortsætter hverdagen herhjemme – men jeg får stadigvæk hele tiden ny viden og input om småbørn fra Rikke via hendes 12 temaer på lydfil, som jeg løbende får tilsendt. At have småbørn er det mest livsbekræftende og skønne jeg endnu har oplevet – det er også benhårdt især med manglende nattesøvn igennem lang tid, og det har derfor været skønt løbende at blive inspireret at Rikkes foredrag, workshop og lydfiler, så jeg konstant udvikler mig som Mor og finder nye måder at gøre tingene på til glæde for mig selv og min dejlige familie.

Anja Birkelund
Anja Birkelund
Luksusdag for Mødre


En fra min mødregruppe havde talt rigtigt godt om Rikke og hendes online kurser, så jeg skrev mig op til nyhedsbrev, og da jeg oplevede at jeg fik mange gode fifs der, fik jeg også lyst til mere.

Jeg har selv 3 små børn under 5 år, så der er fuld knald på i hverdagen. Da jeg læste om Luksusdagen for mødre var jeg ikke i tvivl om, at det var det, jeg skulle på, også selvom det betød at jeg skulle tage turen fra Herning til København!

Min søster der bor i København var heldigvis frisk på at tage med, og på den måde fik vi også en super hyggelig dag sammen. Det skønne ved Luksusdagen var at møde andre mødre i samme situation som en selv. Dagen var en rigtig god blanding af oplæg fra Rikke og øvelser til os selv. Jeg falder hurtigt fra hvis man kun skal sidde og lytte, men her kom vi selv på banen. Det var skønt at blive vartet op, vi var et skønt sted, og jeg syntes i det hele taget at det er en skøn dag. Jeg har klart fået mere fokus på ”mig-tid”. Jeg fik sådan et billede af, at jeg er lokomotivet der trækker togvognene i familien, og hvis lokomotivet ikke virker, kører resten heller ikke. Så det at opdage at noget af den ”mig-tid” ikke tager noget fra mine børn og familie, men faktisk også giver noget til dem, er ret fantastisk.

Benny Heidelbach
Benny Heidelbach
Personlig sparring & Drop skæld-ud – online


Jeg var efterhånden løbet tør for gode idéer og sad fast i en ond cirkel, hvor jeg råbte og skældte for meget ud og samtidig kunne se mine børn begyndte at reagere på samme måde over for hinanden og andre.

Som fraskilt far til to små drenge kan det være hårdt at mønstre den energi og opmærksomhed, der skal til. Så vores dage sammen endte ofte med råben og skrigen og skrål, og det var bare ikke hyggeligt på nogen måde. Hverken for os selv eller dem, der skulle være sammen med os. Gennem samtaler med Rikke fik vi identificeret problemerne og hun fik mig sporet ind på, hvilke små ændringer, jeg kunne lave for at undgå at skælde så meget ud og generelt bare få dagligdagen til at glide lidt bedre.

Nu går det meget bedre. Jeg skælder stadig ud af og til, og jeg kommer også stadig til at råbe højt, men der går længere og længere i mellem, og jeg kan mærke, at vi har det bedre sammen. Vi hygger os meget mere, og det er meget lettere at få drengene til at høre efter. Folk siger endda til mig, at vi er mere behagelige at være sammen med nu.

Jeg har en seddel hængende på køleskabet med små remindere til mig selv, og jeg lytter stadig regelmæssigt til de lydfiler, som jeg fik tilsendt. Rikkes sparring var vist sig at være præcis det, jeg stod og havde brug for, og jeg tøver ikke med at anbefale hende til andre, der har brug for lidt indsigt i sig selv og sine børn for at kunne ændre nogle af sine vaner.

Lotte Arndal
Lotte Arndal
Personlig sparring


www.arndalspa.dk

Jeg kan ikke sige, hvad der kommer til at gøre udslaget for dig. For mig var det den nærværende og k(ærlige) vejledning der var direkte og konkret. Og ikke mindst direkte til at implementere med et synligt resultat. Allerede til første samtale kom Rikke med konkrete råd, der var til at gå til. Jeg traf en beslutning om at følge Rikkes råd hundredprocent og allerede efter et par dage, var der synlig effekt at se i min 6 årige søns adfærd. Kunne jo på en måde kun grine af mig selv. Var det virkelig så let? Men ja, det er det.

Lever selv af at vejlede andre, og mit krav er netop, at deltagerne møder op med et åbent sind og er klar til at implementere de råd de får fra en der er objektiv og virkelig ønsker at hjælpe. Hvis du virkelig ønsker forandring, er det fantastisk at få en konkret køreplan med råd og vejledning til konkrete situationer. Ej kun en overordnet filosofisk forklaring. Det får du hos Rikke. Elsker når nogen allerede ved første møde kan analysere, gennemskue og komme med guldkorn, der virker – og det gør det her.

Sanne Jensen
Sanne Jensen
Skæld-ud


Jeg får ikke længere de her sindsyge vredesudbrud, hvor der bagefter står nogle små forskræmte børneøjne og kigger på mig. Nu kan jeg stoppe det inden det sker ved at gøre en aktiv indsats.

Jeg opdagede ”skæld-ud” kurset på facebook og overvejede om jeg skulle melde mig eller ej. Jeg var nervøs for om det var sådan lidt ”langhåret.”

Min egen opvækst har været fyldt med masser af skæld-ud og vredesudbrud, og jeg kunne næsten ikke holde ud at jeg også var blevet sådan en der skældte så meget ud.. Noget måtte der ske.

Jeg var meget glad for den online form, og jeg var særligt glad for de online workshops med Rikke, hvor det også var godt at møde ”lidelsesfæller”.

Egentlig troede jeg, at jeg skulle på et kursus hvor jeg skulle lære at opdrage mine børn, men fandt ud, at jeg skulle lære at ”gen-opdrage” mig selv. Børnene skal ikke laves om for at jeg ikke skælder dem ud. Jeg skal lave min egen tilgang om. Og det har kurset lært mig, og givet mig redskaber til at gøre. Jeg er meget stolt af mig selv over, at jeg tog skridtet.

Alice V. Michelsen
Alice V. Michelsen
Skæld-ud


Til sidst var det blevet sådan, at vi gik med listepoter for, at vores mindste søn på 5 ½ år ikke skulle eksplodere.

Konflikterne var blevet så mange og så irriterende, at vi var i vildrede, og ikke vidste hvad vi skulle gøre. Noget måtte bare ske. Derfor valgte vi det online kursus om at få brudt skæld-ud mønstrene. Allerede efter første oplæg fik vi en meget større forståelse af ham, og kunne begynde at håndtere det anderledes. Jeg har fået en meget større bevidsthed og er blevet meget mere vedholdende, uden at skælde ud. Og det har i den grad minimeret konflikterne, og kampene er blevet meget færre. Jeg er også blevet rigtigt god til at formulere mig anderledes og mere positivt, og det i sig selv giver færre sammenstød.

Kurset er meget håndgribeligt og lige til at gå til. Det er øvelser og metoder som man kan bruge med det samme. Man skal være indstillet på at ville ændre nogle ting, og det kan godt være lidt hårdt i starten. Men det bliver så tydeligt, at forandringen skal ske i mig og ikke i mit barn.

Jeg kan varmt anbefale kurset til andre der er trætte af konflikter og skæld-ud.

Marie Stage
Marie Stage
Skæld-ud


Jeg havde læst en masse om børn og opdragelse men det var først til et af Rikkes foredrag, at jeg fik noget helt konkret at arbejde med. 
Derfor meldte jeg mig til Skæld-kurset, og det har givet mig en meget større værktøjskasse og indsigt i barnets udvikling, og ikke mindst i mig selv og min rolle som mor.

Jeg skælder MEGET mindre ud nu. Jeg kommer faktisk slet ikke op i det røde felt mere hvilket er helt fantastisk! 
Jeg er meget stolt af mig selv og taknemmelig for de redskaber, jeg har fået.
Jeg prøver starte dagen med at tænke, at jeg kan gøre dette til en god dag for hele familien. (Ret sejt at kunne, faktisk ☺)

Når jeg går fra arbejde tænker jeg på, hvad jeg muligvis kan møde af udfordringer – f.eks. har børnene sovet godt eller dårligt. Skal de have en ven med hjem. Er der tid til lektier, bad, slap af tid. På den måde husker jeg mig selv på, at bruge de redskaber som jeg har fået på kurset.”

Den største forskel er, at jeg behandler mine børn med mere respekt og forståelse for, hvorfor de reagerer som de gør. Jeg synes også, at jeg kan reflektere i selve situationen nu og gribe konflikter an på en bedre og mere konstruktiv måde. 
Ikke altid men for det meste ☺ Tak for et godt kursus.

Katja Nielsen
Katja Nielsen
12 temaer om børn


Som nybagt mor til en skøn dreng på 5 uger kan det være svært at finde tid og overskud til at arbejde på de udfordringer som vi har med vores søn på 6 år. Med Rikkes online produkter er det dog bare på med høretelefonerne og audiofilerne på telefonen, og så kunne der ellers klares vasketøj, gåture med den lille samtidig med at jeg gennem Rikkes professionelle og inspirerende råd og viden fik sat tingene i perspektiv.

Rikkes råd og eksempler var super relevante og genkendelige. Råd som egentlige virker banale og lette viser sig at kunne gøre en kæmpe forskel.

Rikke har fået mig til at se hvor meget selv små skridt kan rykke en familie frem i en kærlig retning. Jeg giver derfor Rikke mine varmeste anbefalinger og tror på, at Rikke kan være med til at skabe mere ro, overskud og mindre drama i en familie. Og ikke mindst give dig troen på, at du selv kan finde frem til de ting som kan virke i din familie. For alle familier er forskellige og lige præcis det har Rikke øje for.

Christine Meike Jensen
Christine Meike Jensen
Luksusdag for Mødre


For mig var dagen (Luksusdag for mødre) en forløsning. Jeg kom med hævede skuldre og følte mig presset, men også meget klar til at få en masse værktøjer. Og det var en utrolig givende dag.

Rikke er god til at skabe et forum hvor alt er tilladt. Hun har en kæmpe rummelighed og er ikke dømmende og det gør altså bare, at man tør lukke op og tale om det, der er svært. Hos Rikke er det hele legalt.

Jeg synes, at jeg fik rigtigt meget for pengene, både på dagen og også efterfølgende. Jeg kan varmt anbefale andre mødre at tage en dag ud af kalenderen og give sig selv en Luksusdag – det er også en gave til ens børn.

Reni Elisabeth Friis
Reni Elisabeth Friis
Luksusdag for Mødre


Vi havde været igennem et meget spændende Marte Meo forløb, som havde hjulpet os meget. Vi følte dog, at vi stødte panden mod muren, når vi søgte at få mere konkret vejledning omkring at sætte grænser og komme igennem konflikter. Hos Rikke har vi fået mange gode redskaber dels til at lege os mere igennem hverdagens sammenstød med vores tvillinger på 3 år, men også fået værktøjer til at sætte grænser. Uden at skælde ud.

Jeg valgte at deltage på Luksusdagen for mødre, og det at få sådan en dag uden afbrydelser, uden at der bliver kaldt på en hele tiden, og samtidig få mulighed for at stoppe op og reflektere er guld værd. Det var en god og meget afvekslende dag med oplæg, refleksioner og deling med andre mødre. Rikke har en fed tilgang til børn og det er alt sammen meget handlingsorienteret.

Rikke er indsigtsfuld og åben. Hun er god til at lytte og til at tune sig ind på folk og gøre det interessant for alle. Rikke er meget nærværende og fordi hun også deler ud af sit eget liv bliver det meget autentisk.

Lene Posselt
Lene Posselt
Personlig sparring


Rikkes viden er gigantisk og det bedste er, at hun formår at give den videre med helt konkrete og brugbare eksempler. Tidligere syntes jeg tit, at det var svært at omsætte mine ønsker til virkelighed. Især om morgenen, hvor vi alle skal ud af døren på et fast tidspunkt. Rikkes konkrete råd har gjort at 9 ud af 10 morgener i dag er blevet gode.

For os er det helt uvurderligt. Det betyder både, at der er god energi i den kostbare tid vi har sammen, at vi alle får en god start på dagen og ikke mindst, at jeg er stolt over at være mor, når jeg kører på arbejde.

Rikkes evne til at være nærværende og stille de helt rigtige spørgsmål er helt særlig, og sammen med hendes konkrete råd, har jeg altid kunne bruge de løsninger og forslag, som hun er kommet med.

Marianne Vestergaard
Marianne Vestergaard
Personlig sparring


Jeg har i et par omgange med ret kort mellemrum haft desperat brug for hjælp med en problematik i forhold til min søn. Jeg var begge gange meget frustreret. Heldigvis kunne jeg lette mit hjerte overfor en professionel person som Rikke Winckler.

Jeg har fået fyldestgørende respons og nogle råd, der præcis ramte mit behov for at blive forstået som en helt almindelig forælder, der bare ønsker at gøre det bedste for sin dreng. Hun satte ord på situationen som den så ud både fra min og min søns synsvinkel. Blandt andet ved at fortælle, at den problemstilling, jeg fremlagde var meget almindelig, hvilket i sig selv er godt at høre, når man føler sig som ‘verdens mest uduelige mor’. Hun forklarede, hvordan situationen muligvis så ud for min dreng og gav mig nogle gode tip til, hvad jeg kunne gøre, både i den konkrete situation og efterfølgende, når gemytterne var faldet til ro. Og endelig gennemskuede hun og satte ord på den skam, der er forbundet med , at man som forælder i en hentesituation bliver mødt med ‘Øv’ og ‘Dumme mor’ af en dreng, der ikke vil hjem og derfor lukker helt af for alle former for overtalelse og/eller ‘trusler’. Rikke Winckler lægger ikke fingre imellem, hun siger tingene, som de er, men hun siger det med varme og en professionel indsigt, der gør, at man føler sig helt tryg ved at fremlægge de mest pinagtige opdragelsesfrustrationer.

Jeg vil til enhver tid vende tilbage til Rikke, når nye problemstillinger uden tvivl dukker op. Rikke er ikke en, der fratager dig tilliden til din egen forældrekompetencer, tværtimod! Man får en god dosis forståelse af at være ligesom så mange andre forældre, og måske vil jeg næste gang stole lidt mere på mig selv – med Rikkes fornuftige stemme in mente.

LiselotteVejborg
Liselotte Vejborg
Personlig sparring


Rikkes enorme viden og hendes effektive helt-nede-på-jorden-råd før, at man allerhelst ville have hende i lommeformat, så hun kunne ligge i håndtasken og blive taget op, hver gang man lige stod og manglede lidt vejledning til at tackle en situation med sit barn.

Jeg har ved flere lejligheder brugt Rikke til at vende nogle udfordringer, og jeg er imponeret over hendes evne til at gennemskue hvad der kan ligge til grund for den aktuelle problematik. Men endnu mere imponeret er jeg over Rikkes evne til at komme med 2-3 meget enkle råd og input, der med det samme har givet bonus. Og selv om min håndtaske er for lille til Rikke, vil hun altid være den første jeg tager fat i, når jeg mangler sparring til at tackle en udfordring med sønnike. Godt hun findes!

Dorte Holmbaum Hansen
Dorte Holbaum-Hansen
Hvis ikke skæld ud, hvad så?


Udviklingskonsulent hos Familieskolen

Er lige kommet hjem fra det mest fantastiske foredrag, jeg længe har hørt. ‘Hvis ikke skæld ud, hvad så?’ Jeg arrangerer og oplever rigtigt mange gode foredrag, men det er sjældent, jeg selv bliver SÅ inspireret. Det gav i den grad anledning til refleksion, var humoristisk, konkret handlingsanvisende og dejligt fri for løftede pegefingre.

Alle forældre burde få mulighed for at høre det. Og lærere og pædagoger med for den sags skyld. Tak til Rikke.