UDTALELSER

Hvad siger andre om Rikke & Forældresparring.dk

"Jeg ville selv ønske at have haft flere af indsigterne langt tidligere"

Opdragelse med hjertet

Karina

Opdragelse med hjertet

Kurset har virkeligt skabt en kæmpe forskel i vores dagligdag.  

Min søn:

– Er stort set stoppet med at slå ud.

– Han er blevet bedre til at udtrykke sine behov verbalt.

– Han leger rigtigt meget igen

– Ser minimalt tv

– Har lettere ved skift.

– Har meget få nedsmeltninger.

Mig selv:

– Jeg har fået ro på mit nervesystem.

– Fundet en til kernen af hvorfor jeg har svært ved store følelser

– Fået meget mere glæde ind i hverdagen og livet generelt.

– Prioriterer MIN TID, for jeg ved nu hvor vigtigt det er for at jeg også kan være der helhjertet for min søn.

Jeg kan kun anbefale Rikke og hendes tilgang til opdragelse til alle, for det har virkeligt givet mig så meget og givet mig redskaber til at være mere den Mor for min søn, som jeg altid har ønsket mig at være. Det har gjort hverdagen med et viljestærkt barn langt lettere og givet mig en indsigt i mig selv som er guld værd videre hen i livet og det er jeg dybt taknemmeligt for

Tusind tak for ALT

Læs mere

Andreas

Opdragelse med hjertet

“Opdragelse med Hjertet” får en stor anbefaling af mig. Jeg skrev til Rikke med henblik på at få hjælp til mit temperament og med “opdragelse med hjertet”. Efter de 12 uger har jeg fået en meget større forståelse af mine børn (5 år, 3 år og nyfødt) og deres udvikling. Jeg skrev til Rikke for at få hjælp og værktøjer til at håndtere mit temperament men hun har givet mig meget mere end det. Det har været en kæmpe øjenåbner at forstå hvilket udviklings stadie vores børn er på og hvordan de tænker. Mange af vores konflikter og mine vredes udbrud har oftet bundet i for høje forventinger fra min side af til børnene og at jeg skal huske: de bare er børn.
 
Derudover er Rikke en super formidler af al den viden hun har opbygget med gode eksempler, som jeg har kunne relatere til. Rikke kommer med konkrete bud på, hvad man kan gøre anderledes i forskellige situationer for at håndtere konflikter og endnu bedre, hvordan vi forebygger konflikter og opbygger et godt samarbejde med vores børn med kærlige grænser. 
 
Kurset er struktureret på en måde som passer perfekt ind i vores hverdag med småbørnsliv, job og fritidsaktiviteter. Undervejs i kurset har man mulighed for at skrive spørgsmål til de andre på kurset og til Rikke – de andre forældres inputs sammen med Rikkes anbefalinger har været en stor hjælp for mig. Jeg har brugt gruppen som inspirationskilde til at højne samarbejdet med mine børn.
Læs mere

Nina

Opdragelse med hjertet

Opdragelse med hjertet giver så god mening, og det er formidlet på en rar og nærværende måde. Kombien af, at det er podcast man kan høre, når det passer én, men at der kommer en ny hver uge, så man føler lidt pres for at få dem hørt, passer så godt til mig. 

I gennem kurset får man helt konkrete eksempler, som var helt afgørende for mig. Jeg har læst og fulgt mange tilgange til børn og deres følelser, men det er tit for abstrakt og ukonkret. Noget af det sværeste for mig, har været at implementere adfærden – få hjernen til at forstå, huske og agere ligesom i de gode eksempler, når man står i de svære situationer med sit barn. Jeg kan sagtens høre og se min partners ‘fejl’ og egentlig også mine egne, men jeg har ret svært ved at ændre mine handlinger. 

Men det favner kurset også. Der er nemlig også afsnit om, hvordan man kan tage hånd om sig selv, lære om sine egne følelser og reaktioner og give sig selv kærlighed. Kæmpe anbefaling herfra.

Læs mere

Signe

Opdragelse med hjertet

Efter lidt tids overvejelse fik jeg mig meldt til Rikkes online kursus Opdragelse med hjertet, og jeg må sige det har været det helt rigtige. 

Jeg elsker at starte morgenen med 3-4 minutters meditation med Rikke i ørerne, det har gjort at jeg kan vække min datter med en helt anden ro og bevidsthed. Jeg er klar til at connecte og det har gjort vores morgener bedre og mere rolige. 

Kurset har givet mig værktøjerne til at blive en bedre mor, jeg er blevet mere tro mod mig selv og har fået en sikkerhed på at jeg faktisk gør det godt!

Selvom min datter snart fylder 8 år, er Rikke utrolig god til at komme med genkendelige situationer i hendes oplæg, som gør at de er nemmere at overføre og bruge selv. Jeg har virkelig fået en helt anden forståelse for hvad der sker i sådan et lille menneske. 

Jeg vil helt sikkert anbefale det til alle forældre. 

Læs mere

Helle

Opdragelse med hjertet

Jeg har deltaget i kurset ‘Opdragelse med hjertet’ og har undervejs i forløbet oplevet virkelig god og kompetent videndeling med meget håndgribelige råd og vejledning til, hvordan små og store hverdagssituationer kan håndteres på en bedre måde.

Jeg har to piger på 3 år og 5 år, som i bund og grund trives rigtig godt og vi har en familie med rigtig meget nærvær, respekt og kærlighed. Så jeg havde på forhånd egentlig blot tænkt, at jeg savnede sparring på dels hvordan jeg bedre honorerer/håndterer, at de begge er meget viljestærke, samt hvordan jeg bedre håndtere søskendekonflikter. Dét har jeg fået værktøjer til, men også meget mere end det.

Jeg vil sige det sådan, jeg har fået genopfrisket og bestemt også fået ny indsigt i, hvordan børns hjerner fungerer og deraf et meget bedre mindset på alle aspekter af opdragelsen.

Jeg har undervejs i forløbet anbefalet 3 i mit netværk, at gennemføre dette forløb med Rikke. Jeg ville selv ønske at have haft flere af indsigterne langt tidligere og ville ønske at flere forældre kunne opdrage med denne indsigt og respekt for børnenes hjerner og evner på forskellige udviklingsstadie. 

Stort tak for et godt kursus, hvor det er guld værd at kunne gentage sessionerne, når der opstår behov for det.

Læs mere

Marie

Opdragelse med hjertet

Jeg havde læst masser af bøger og artikler, hvor børnepsykologer udtaler sig om, hvordan børns udvikling og hjerne fungerer – og det er fint, men man sidder lidt tilbage med følelsen: ”okay, fint, men hvad så?”. Rikke formår at omdanne den faglige teori til et sprog, så vi alle kan forstå det, men også tale i billeder og scenarier, som hiver teorien ned på et niveau, hvor man kan tage det ud og bruge det i praksis hver eneste dag.

Kurset var en tydelig øjenåbner for, at ja, vi kan og skal gøre tingene på en anden og bedre måde herhjemme.

Vi behøver nemlig ikke sætte hårdt mod hårdt, så tanken om, at :

“Når jeg bliver mor, skal min datter bare gøre, som jeg siger, fordi sådan er det at være mor, har jeg lagt på hylden.

For nej, det nytter ikke noget at være diktator hér, og hun er lille, men det hele skal også give mening for hende – hun er jo ingen hund, hun er jo bare et lille menneske.

Og selvom det måske ikke giver mening i mit hoved, gør det det måske i hendes. Så for mig har det været en kæmpe øjenåbner i forhold til at ændre mit mindset. 

Hver gang, der blev introduceret nogle nye værktøjer på kurset, kunne jeg se og mærke, at de virkede i praksis. Allerede fra dag ét.

Opdragelse med hjertet gav mig en masse nye værktøjer til vores forældre-værktøjskasse, men det har også givet mig en helt ny måde at tænke om og se mit barn på.

Før var jeg den slags mor, der altid havde troet på, at når jeg siger til min datter, at hun skal tage sko på eller komme op at spise, skulle hun bare gøre det, fordi mor hér siger det.

Efter at have været på kurset har jeg lært at slippe kontrollen og idéen om, at det ikke nødvendigvis behøver at være hårdt mod hårdt, Tværtimod.

Kurset har virkelig været en øjenåbner for mig i forhold til, hvordan jeg skal skabe kontakt til mit barn og ikke mindst kommunikere i dagligdagen om både stort og småt.

Læs mere

Kristina

Opdragelse med hjertet

Som familie opnåede vi, hvad vi håbede og mere til med dette kursus. Vi stod i en situation, hvor vi ikke vidste, hvordan vi skulle håndtere vores viljefaste datter på 5 år. Hun havde voldsomme udbrud og nedsmeltninger gang på gang. Det, at jeg har lært værdien af at connecte, gør, at jeg føler mig som en bedre mor og er kommet tættere på mine børn. Det begreb, jeg særligt tager til mig og har puttet ind i mit hjerte, er nemlig ’connection’! Det har så stor betydning. 

Vi skælder også mindre ud, hvilket har gjort en kæmpe forskel. Min datter er jo bare er et følsomt lille væsen, som har svært ved at udtrykke sine følelser. Jeg bliver helt ked af at tænke på, hvor meget vi i ren afmagt har skældt hende ud tidligere.

Det er også så fedt, at vi ikke bare har fået værktøjer til at håndtere vores børn, vi har også fået en viden og forståelse for, hvad der sker inde i børns hjerner, og hvorfor de opfører sig, som de gør. Min nye viden om, hvad der sker bag børns pandelapper, har gjort en stor forskel for min måde at håndtere situationer. Men også indsigten i mit eget reaktionsmønster var en øjenåbner. Det gik op for mig, at det oftest er mig, der tidligere har optrappet konflikter, selvom jeg ville det modsatte.

Jeg anbefaler Opdragelse med hjertet til alle, der vil have hjælp til at skælde mindre ud og håndtere de små banditter. Rikke Winckler er fantastisk som formidler og forældrementor. Alt er hands on og i øjenhøjde. Jeg kunne genkende mig selv i 90% i alle eksemplerne, som hun brugte.

Læs mere

Rikke

Opdragelse med hjertet

Min kæreste og jeg tog Opdragelse med hjertet, fordi vi ønskede et fælles fodslag i vores opdragelse og færre konflikter i parforholdet. Jeg elsker at få ny og mere viden – og her er det også meget konkret og brugbart. Rikke Winckler er empatisk, positiv og humoristisk. De ugentlige oplæg har gjort, at vi har fået en fælles opgave som forældre, og derved er begyndt at samarbejde på en bedre måde.

Vi har nu en bedre forståelse, og jeg føler, at min viden fra pædagogfaget bliver forstået og anerkendt. Der er også kommet et tættere forbindelse og mere nærvær mellem min kæreste og søn.  

I dag husker vi at anerkende hinanden og ved nu, at det aldrig er barnet, den er gal med. Så er det også vigtigt, at vi har fået indsigten om at tage tid til os selv hver for sig og at lade op. Det er en super hjælp til parforholdet og forældreskabet.

Læs mere

Cecilie

Opdragelse med hjertet

Opdragelse med hjertet” er fedt – både for børnenes skyld og for mor og fars. Det har været alle pengene værd! Jeg havde et ønske om at blive en bedre mor ved at skrue ned for mit temperament og og have færre konflikter i hjemmet. Nu råber jeg en del mindre og forstår bedre, at børnene ikke gør ting, fordi de vil genere mig. Måske vidste jeg også godt det på forhånd, men det kunne alligevel godt føles sådan til tider. 

Der er en øvelse i kurset, hvor man skal sige til sig selv: “Er det her farligt? Nej, det er ikke en bombe”, og det hjælper mig til at sætte ting i perspektiv og ikke reagere så voldsomt.

Det er dejligt, at opleve, at Rikke er oprigtig. Hun pakker ikke noget ind men forstår, hvordan det virkelig er at være forældre. Rikke hjælper en godt på vej, og banker aldrig en i hovedet.

Læs mere

Hanne

Opdragelse med hjertet

Selvom jeg selv er psykolog og derfor allerede vidste en masse om børns udvikling inden kurset, har jeg som mor fået utroligt meget ud af kurset. Vi har fået langt færre konflikter, derhjemme og de konflikter der er får vi løst bedre. 

Det bedste på kurset har været oplæggene som udover at præsentere evidensbaseret forskning om børn, også har super konkrete input til at få omsat teorien. Det konkrete betyder, at det er dejligt nemt at omsætte til de situationer, man står i med ens børn. Det har været dejligt at kurset løber over 12 uger, så der er tid til at prøve tingene af.

Rikke har en dejlig fordomsfri måde at møde os forældre på, og prisen på kurset er ydermere rigtig god. Jeg har fået rigtigt meget ud af kurset, og kan varmt anbefale det til andre.

Læs mere

Ane

Opdragelse med hjertet

Jeg har haft stor glæde af at høre på ugens oplæg på lange bilture. Jeg har fået værktøjer til at tøjle mit temperament og til at sætte grænser uden at skælde så meget ud. Det har givet færre konflikter med især vores store pige på 7 år.

Vi har fået en række ideer og værktøjer, som vi kan øve os i at bruge, og det er meget værdifuldt. 

Kurset har givet en større selvindsigt i, hvordan det, vi siger og gør, kan opfattes af børnene. Det har inspireret os til at starte på en personlig rejse, hvor vi øver os i at ændre vores adfærd og kommunikation overfor børnene.

Vi er også blevet klogere på, hvad vi kan forvente af børnene i deres adfærd og hjernens udvikling. Det har eks. været overraskende at opdage, at jeg slet ikke var så anerkendende i min tilgang, som jeg bildte mig ind, at jeg var.

I løbet af kurset og efterfølgende er jeg er blevet mere bevidst om min adfærd samt sprog og tone overfor børnene.

Alle forældre ville have gavn af dette kursus med mentale og praktiske redskaber til en mere kærlig kommunikation i hjemme.Rikke skaber så fin en balance mellem den teoretiske viden om børns udvikling og praktiske gode råd, der siges med et glimt i øjet og uden løftede pegefingre. Hun er nærværende, inspirerende, autentisk og taler i øjenhøjde og på en ikke-belærende måde. Kurset får mine varmeste anbefalinger.

Læs mere

Charlotte

Opdragelse med hjertet

Tak Rikke Winckler for et helt fantastisk onlinekursus. Jeg har haft dig i øret de fleste morgener med de korte morgenmeditationer, og det har virkelig hjulpet mig med at vende dagens energi. At skulle have to små børn ud ad døren til et bestemt tidspunkt kan være en kæmpe udfordring, og jeg er ofte gået fra rolig til lettere desperat og tyet til alt fra bestikkelse til trusler. Men gennem Rikkes værktøjer og påmindelser om børns hjerner (elsker reminderen “Børn opfører sig som …. børn”), er det lykkes mig at bevare roen. Og faktisk at have det sjovt om morgenen, som har været det mest udfordrende tidspunkt på dagen i min optik. Nu bruger jeg historiefortælling og stopper mig selv, når jeg er ved at blive skinger.

Rikke har en dejlig måde at formidle på, og jeg føler mig som forældre aldrig gjort forkert eller irettesat. Det føles som om, at Rikke har en stor kærlighed for forældre og et glimt i øjet, når hun beskriver hverdagssituationer, hvor tingene kan skride lidt.

Jeg er vild med øvelserne i arbejdsarkene og lydfilerne. Det har virkelig været banebrydende for min måde at være mor på i en presset tid, og jeg ved, at jeg vil gå tilbage og lytte til materialet igen og igen.

Jeg kan varmt anbefale forløbet. Man får virkelig noget for pengene – og det gavner hele familien!

Læs mere

Helle

Opdragelse med hjertet

Bare TAK. Dit kursus har givet håb for vores familie og for parforholdet. Der er kommet meget mere leg og overskud. Som par og forældre har vi fået et fælles sprog og et bedre sammenhold i forældreskabet. 

Jeg har virkelig opdaget hvordan frustrationer og træthed ikke behøver at vælte det hele og at jeg rent faktisk godt kan være den forælder, jeg allerhelst vil være.

Læs mere

Ditte

Opdragelse med hjertet

Kurset har inspireret mig og været med til at skabe et godt fundament for vores opdragelse, mens vores børn er små (den ældste er næsten 3 år). Jeg har fået nye ideer til at tackle hverdagens små og større konflikter med min dreng. Vi oplever nu som forældre succes med at lege os igennem flere overgange og er blevet bedre til at bruge connection til at lede alt, vi gør.

Jeg har fået stor indsigt i mit barns hjerne, og denne viden gør mig i stand til at se bag mit barns adfærd, fordi jeg nu bedre forstår, hvad der er på spil. Jeg har erkendt vigtigheden af at få ‘tanket mig selv op’ i en hverdag med to små børn. Og så er glad for tingene lykkedes bedre for os, og jeg er blevet bedre til at tænke PYT når det ikke går perfekt. Jeg har haft stor gavn af de mundtlige oplæg, de ugentlige oplæg og temaer.

Hvis jeg skal se på, hvad jeg gør anderledes som mor i dag, så leger jeg mig mere igennem tingene og bruger min fantasi mere. Jeg er bedre til at skabe de små lykke bobler, og til at sige JA til de muligheder der opstår.

Opdragelse med hjertet er et rigtig godt grundkursus, der styrker hele familien. Rikke er nede på jorden, fagligt dygtig og behagelig at lytte til.

Jeg kan bruge den viden, jeg har fået de mange kommende år. Og så bruge det i forhold til de specifikke udfordringer, for eksempel søskendekonflikter, som vi vil møde i takt med, at børnene bliver ældre.

Læs mere

Charlotte

Opdragelse med hjertet

Kurset har gjort, at min datter og jeg har fået en tættere relation – jeg kan nu hjælpe, støtte og guide min datter på en mere hensigtsmæssig måde i forbindelse med konflikter og nedsmeltninger, end jeg kunne inden kurset. Jeg er blevet mere bevidst om, hvor stort et ansvar jeg har for at skabe en god atmosfære og at at nogle gange skal jeg blot lytte og være.

Jeg synes, det har været fuldstændig formidabelt kursus. De bedste penge jeg længe har givet ud. 

Jeg har fået genopfrisket en masse ting samt blevet præsenteret for så mange redskaber og metoder, der har gjort hverdagen, så meget lettere for min datter og jeg.

Det har været meget inspirerende og det er udelukkende pga. DIG RIKKE. Du har simpel en fantastisk og fængslende måde at formidle på og det tror jeg har en kæmpe betydning når man tager et kursus online.En kæmpe stor tak til og for dig.

Læs mere

Nadia

Opdragelse med hjertet

Rikke er en super formidler og det burde være et ”krav” til at alle nybagte forældre at tilegne sig den viden, som er i materialet. Ville gerne have hørt om Rikke tidligere, dog er det heldigvis aldrig for sent. 

Jeg har lært, hvor vigtigt det er at få tanket mig selv op, så jeg har bedre overskud til at håndtere pressede situationer. Jeg har lært meget om at styre vreden og om at rumme de store følelser, Dog er det en læringsproces, så skal fortsætte med at lytte til temaerne, de er så værdifulde.

Læs mere

Mette Louise

Opdragelse med hjertet

Rikke er en helt fantastisk formidler. Hun underviser i øjenhøjde med den hverdag, man selv oplever som forældre, og hun får sat ord på alle de svære situationer og følelser, man står med. Man føler sig i den grad set, hørt
og forstået både som forældre og som menneske. 

Alle de situationer, jeg har stået i og måder at reagere på, som jeg har skammet mig over og slået mig selv oven i hovedet med, trækker hun frem som noget vi alle sammen mere eller mindre har oplevet og stået i. Det giver en kæmpe lettelse og en forståelse for, at man ikke skal være et supermenneske, når man er forældre. At kurset også har fokus på vigtigheden af, at du som forældre passer godt på dig selv og får ladet op, synes jeg giver kurset en helt særlig styrke.

Læs mere

Lene

Opdragelse med hjertet

Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvilken type forælder, jeg gerne vil være. Efter kurset oplever jeg væsentligt færre konflikter med min datter, og dem, der er, går hurtigere over. Stor ros til Rikke for hendes måde at formidle på. 

Blandingen af teori og praktiske eksempler krydret med en god det humor og selvironi, hvor man også kan se på sig selv udefra og grine overbærende af sig selv er motiverende og inspirerende. Det føltes næsten helt angstprovokerende ikke at skulle “holdes i hånden” mere 🙂 

Læs mere

Gunvor

Opdragelse med hjertet

Kurset “opdragelse med hjertet” har først og fremmest givet mig nogle redskaber til at tackle de svære situationer, hvor jeg som forældre føler mig presset og normalt løber tør for gode idéer. Rikke formår med humor og nærvær at komme med relevante eksempler, viden og konkrete øvelser, som jeg kan bruge lige nu og her i relationen til mine børn.

Det har virkelig åbnet mine øjne, at jeg som forældre ikke er alene, når jeg ind imellem bliver sur, frustreret eller synes, at jeg er total mislykkedes som mor. Og efter kurset er jeg nu langt bedre rustet til at gå ind i de konfliktfyldte situationer og hjælpe børnene ud igen på en positiv måde, som gør hverdagen meget hyggelige.

Læs mere

Nana Sofie

Opdragelse med hjertet

Det vigtigste kurset har lært mig er, at jeg må stoppe med at skælde mig selv ud, før jeg kan stoppe med, at skælde børnene ud og at jeg selv har nøglen til den forandring. Kurset har givet meget mere ro i min familie, fordi jeg er blevet mere rolig. Der er kommet meget færre konflikter og de varer i kortere tid end før. Jeg kan virkelig anbefale “Opdragelse med hjertet” hvis du ønsker at skabe forandring.

Læs mere

Luise

Opdragelse med hjertet

Jeg vidste godt, at dette kursus ville kunne give os nogle værktøjer, og hjælpe os, til at forstå vores barn bedre. Det kom alligevel bag på mig, at Rikke rammer så præcist. Ind i mellem har jeg haft det som om, at hun
kender os og vores barn.

Selvom jeg godt vidste det, er kommet bag på mig, hvordan det ikke er mit barn, men os som forældre, der skal ændre vores adfærd. Rikke formår at få en til at indse, hvor man kan blive en bedre forælder, uden at shame en, og det har været virkelig rart. Dette kursus har helt sikkert været pengene værd! 

Læs mere

Birgitte

Opdragelse med hjertet

Tak for en rigtig spændende og inspirerende dag, jeg nød at blive fyldt op med ny energi, viden og konkrete øvelser. Glæder mig hver gang, når jeg når at trække vejret, tænke “Hvad ville Rikke sige her….” og jeg så får vendt situationen til nærvær og samarbejde, hvor det ellers var blevet kaos.

Det er ikke kun mig – men også min mand og to små piger, der har fået glæde af kursusdagen.

Læs mere

Anne

Opdragelse med hjertet

Jeg har oplevelsen af at kurset har givet mig mange flere strenge at spille på og mange flere håndgribelige værktøjer til at takle forskellige situationer i hverdagen. Og vi har deraf oplevet at konfliktniveauet er faldet væsentligt efter vi gik i gang med kurset. 

Kurset gennemgår typiske emner og problemstillinger som man oplever i en helt almindelig børnefamilie og kurset er derfor relevant for alle som trænger til sparring, input eller bare gerne vil høre mere om emnerne. Kurset lægger op til at man bruger tid på at reflektere over sin rolle som forælder og hvordan du vil sætte de nye færdigheder og værktøjer i spil, hvilket er guld værd i ens egen fastholdelse.

Jeg kan varmt anbefale Rikkes kursus da det giver gode “hands on” værktøjer og samtidig god refleksion over ens egen måde at takle tingene på.

Læs mere

Weena

Opdragelse med hjertet

Opdragelse med hjertet har lært mig at forstå mit barn på en ny måde. Jeg har opdaget hvor meget det handler om mig selv og måden jeg møder mit barn på. Jeg er blevet meget bedre til at connecte og skabe kontakt, så jeg forstår mit barns verden og det giver færre frustrationer.

 

Rikke er god til at formidle og det er sjovt at lytte til oplæggene for der er humor! Og der er masser af eksempler på, hvordan man kan gøre. Der er også fokus på, at det er ok at fejle for når man ikke ved, hvad det er man kan gøre anderledes, hvordan skulle man så kunne gøre noget andet?  Her får man værktøjer og indblik samt forståelse, og det giver visdom. 

Desuden er jeg blevet helt vildt glad for at bruge de guidede meditationer. Det har givet mig et større fokus på min hverdag og mig selv, og ydermere har jeg brugt det til at berolige mig selv i mange situationer i hverdagen. Det er virkelig godt”.

Jeg vil bare sige tak…. Det er fantastisk det du gør, Rikke

Læs mere

Nína

Opdragelse med hjertet

Jeg kan på det varmeste anbefale kurset ”Opdragelse med hjertet” med Rikke Winckler. Det er det mest brugbare og praktiske kursus jeg er stødt på som forælder. Teorien i kurset omsættes nemlig altid til praktiske eksempler og ideer til, hvordan man kan håndtere forskellige situationer på en positiv måde.

Det største jeg har fået med fra kurset er helt sikkert mere indre ro i forhold til min rolle som mor. Jeg er blevet bedre til at rumme mine to små drenges til tider intense følelser, og jeg har også forstået at jeg ikke er ansvarlig for alle deres reaktioner – men derimod kun ansvarlig for, hvordan jeg er med dem (både mine børn og deres følelser!).
Jeg ser mine drenge endnu bedre end før jeg tog kurset, og er blevet meget bedre til at se deres følelser som det de er, uden at putte mine egne reaktioner med i puljen.

Derudover øver jeg mig på at fokusere mere på forbindelsen til mine drenge end på de praktiske gøremål der er – hvilket gør alting meget nemmere både for dem og for mig.

De daglige meditationer er guld værd, fordi de er så korte at det har været realistisk at kunne lytte til dem. Det er en vildt god investering at bruge 3 minutter på at komme ned i gear.

Rikke er venlig og ærlig som underviser. Hun er på børnenes side uden at dømme nogen. For vi er alle sammen mennesker.

Kære Rikke, du er med til at gøre verden til et bedre sted.

Det er virkelig en gave at have fået højere bevidsthed og fortsat at kunne implementere min viden om drengenes udvikling i dagligdagen.

Læs mere

Carina

Opdragelse med hjertet

Jeg er så dybt og evigt taknemmelig for dit kursus. Der er så mange ting, som jeg gerne ville have vidst, hvis bare Familiehuset havde givet mig det her kursus, i stedet for tryghedscirklen, så var jeg kommet meget længere. Men alting har vel sin tid. Pointen herfra er bare, at kurset har hjulpet mig med at finde glæden ved at være mor igen. Tak tak tak. Det har i snart 5 år været mit største ønske.
Læs mere

Ellie

Opdragelse med hjertet

Selvom det efterhånden er et år siden jeg tog et onlineforløb hos Rikke, og havde en 1:1 session, er redskaberne jeg fik med mig nogle jeg fortsat bruger dagligt. At være voksen for mine børn, er det smukkeste og mest udfordrende jeg har prøvet, og indimellem kommer man ud hvor man slet ikke kan bunde. Her var Rikkes kursus min redningsbåd. 

Hendes kærlige og legende tilgang er lige efter mit hoved, og hun er et sprinkleranlæg når det gælder konkrete situationer og måder hvorpå man kan vende en situation så den ikke ender i hårdknude.
At der tilmed kommer nyhedsbreve i min inbox i ugens løb, gør at jeg altid har en Rikke i lommen jeg kan læne mig lidt op ad når jeg synes det er svært at være mor til to små børn.

Tak for Rikke ❤

Læs mere

Trine

Opdragelse med hjertet

Jeg er blevet bedre til at huske at fylde min egen kop op, så jeg har mere energi til at være der for mine to børn på 2 og 6 år. Især meditationerne har været meget anvendelige – de hjælper til at huske at trække vejret ned i maven- og tage en ting ad gangen, eller et emne eller en intention om dagen. Dem har jeg virkelig været glad for.

Jeg har lært at prøve nogle nye metoder og redskaber af, fx særlig legetid eller blot at lytte uden at komme med gode råd eller formaninger eller retningslinjer. Men bare at lytte og gentage og spejle hvad mit barn siger: ’ du er ked af det’, ’ du er vred nu’ osv. Det giver også mig noget ro og betænkningstid ift. om der er mere jeg skal prøve af for at opløse en konflikt eller hjælpe mit barn videre. 

Ift. relationer, så kan jeg også mærke, at jeg lige ser om der er noget, jeg skal afvente, før jeg ’automat-reagerer’. Nogle gange er det virkelig nok at lytte og hjælpe mine børn til at ’tømme rygsækken’, og konflikterne opløser sig på den måde sig selv.

Rikke er virkelig god til at komme omkring emnerne på kurset, hun er en dygtig formidler, der kan forklare komplekse emner på en god og forståelig måde. Der er meget konkrete råd og vejledninger at hente i live sessions og i den facebookgruppe, som har været i gang i forløbet.

For mig har kurset været en rigtig god investering. Jeg synes faktisk, at det er på linje med at købe noget rigtigt godt og varigt legetøj eller en solid men lidt dyrere flyverdragt, at købe kurset. Desuden holder de indsigter og den viden kurset giver længere end tøj og sko gør.

Læs mere

Tanja

Opdragelse med hjertet

Rikke har stor forståelse for de udfordringer man løber ind i som forælder og giver empatiske og meget konkrete råd, som man kan bruge med det samme. Det giver samtidig en stor tryghed, at Rikke igennem kurset hele tiden fortæller om relevant seneste forskning, der ligger bag den tilgang hun anbefaler.

Fremfor alt står Rikke på børnenes side og viser, hvordan vores tilgang påvirker børnene, og hvordan vi kan gøre vores opdragelse virkningsfuld og kærlig, så vores børn føler sig værdsat og set. Og det er jo egentlig det, vi som forældre ønsker aller mest. 

Læs mere

Charlotte

Opdragelse med hjertet

Online kurset “Opdragelse med hjertet” har virkelig gjort en verden til forskel for mig som mor. Moderskabet har været og er en stor mundfuld for mig, og jeg har virkelig længtes efter at kunne knytte bånd med min “store” dreng på 4 år som oftest er det dog kammet over med min tålmodighed, og det er endt med hårde ord og manglende samarbejde mellem os. Men meget er ændret efter jeg fandt det her kursus. Jeg kan nu meget bedre forstå mit barn og egentlig også mig selv. Den måde Rikke forklarer tingene på, er indbydende og rammer plet. Jeg føler mig nu meget mere bestyrket i, at “det her kan jeg sagtens”. Der er ingen skældud eller løftede pegefingre, men snarere en mulighed for at starte på en frisk.

Teknikkerne virker og de konkrete forslag der gives, er simpelthen lige til at omsætte i praksis. Jeg har i den grad savnet det, kurset tilbyder fordi det er så utrolig anvendeligt. Jeg synes nærmest, jeg har fået en “opskrift” at kunne gå ud fra. Men teknikkerne og indsigten i barnets hjerne/verden, gik jeg fra at “gå på autopilot” til at kunne stoppe mig selv og virkelig “connecte” med min søn. Jeg føler mig så sej! Og så er det eminent at have lydfilerne til evig tid og eje. Så kan man altid gå tilbage og lige blive mindet om, at der er en anden og mere konstruktiv måde at tackle tingene på. Så til alle jer, der overvejer kurset, kan jeg kun give det mine aller varmeste anbefalinger – det vil I ikke fortryde.

Læs mere

Helle

Opdragelse med hjertet

Vi har i årevis søgt viden, redskaber og hjælp hos en masse eksperter, og til sidst var vi som forældrepar så forvirrede, at vi ikke længere kunne mærke, hvad der føltes rigtigt i maven. Vi deltog i “Opdragelse med hjertet” for at få et fælles ståsted og en ensretning i vores opdragelse. Da vi var halvvejs inde i forløbet, syntes vi ærlig talt, det var et “lorte-kursus”. Vi syntes, vi gjorde alt hvad Rikke sagde, og vores datters raserianfald blev længere og værre og ingen tips og tricks fra værktøjskassen hjalp. 

Vi besluttede os alligevel for at holde fast og give kurset en chance.

Pludselig en dag et par uger efter kurset var slut, kiggede vi voksne hinanden i øjnene og kunne konstatere at raserianfaldene var færre, af kortere varighed og en pige i meget bedre balance.

Kurset har givet os en forståelse af børns umodne hjerner, spejling af følelser, at vi voksne styre og regulere vores egne følelser i tilspidsede situationer, og at møde børn med venlighed og nysgerrighed.

Vedholdenhed, udholdenhed, ensretning og troen på, hvad der er det rigtige, betaler sig i det lange løb.

Der har kostet blod, sved, tårer, tvivl og mange lange snakke, men det er SÅ fedt at stå på den anden side

Læs mere

Bjørn

Opdragelse med hjertet

Efter at have deltaget i Opdragelse med hjertet, og lyttet til Rikkes mange gode oplæg, online møder og ikke mindst lavet hjemme-opgaver er jeg begyndt at skælde mindre ud, være mere rolig og lytte mere. Jeg kan se en stor forandring på gladere børn, dette giver også gladere forældre og mindre råberi i dagligdagen. Det giver en meget behageligere hverdag for hele familien, hvilket vores store dreng også kan mærke nu.

I dag ved jeg at fordi min dreng stadig har en umoden hjerne, så nytter at skæld ud ikke. Vejen frem er guide dem og give dem anerkendelse. Det virker.

Jeg giver de varmeste anbefalinger til Rikke.

Læs mere

Vibeke

Opdragelse med hjertet

Jeg har været virkelig glad for forløbet. Både indholdet fra Rikke og øvelserne har været en øjenåbner på mange måder. Det har også givet meget med Facebook-gruppen og sparring med andre forældre. Sessionen med live spørgsmål og svar var også virkelig god og inspirerende. Rikke er en hjælpsom mentor. Hun tager sig tid til at lytte til problemet, og bruger tid på at reflektere og give et godt svar. 

Vi har fået bedre redskaber til at få vores datter gladere. Vi skælder også mindre ud som forældre, meget mindre. Vi er simpelthen blevet bedre til at regulere os selv, så vi ikke truer med fx at tage fredagsslikket. Man kan sige, at vi er blevet mere bevidste. Deltagelsen på Opdragelse med hjertet har ændret mange små situationer i hverdagen, hvor vi lige stopper os selv og handler anderledes.

Læs mere

Nanna

Opdragelse med hjertet

Efter et 12 ugers online kursus med Rikke kan jeg konkludere, at det er de bedste 1.500 kr jeg NOGENSINDE har brugt, aldrig har jeg fået så meget for så lidt penge. En kæmpe investering i mine børn men mest af alt mig selv som forældre og menneske!

Det er fantastisk den indsigt Rikke formår at dele og hold da op en øjenåbner man får sig. Vi oplever mindre skældud og meget mere forståelse. Det er fantastisk sådan en ro og harmoni, vi har fået i familien.

Dejligt at vi kan beholde materialet og kan vende tilbage det til. Vi kan varmt anbefale kurset til andre.

Læs mere

Mette

Opdragelse med hjertet

Jeg synes, at Rikke er fantastisk til at formidle på en ærlig og kærlig måde med masser af humor. Det har til tider været en ‘lifesaver’ at kunne lytte til Rikke når og hvornår det lige passede ind i min hverdag. Har altid følt mig lettet og meget inspireret efter oplæggene. Rikke giver en masse konkrete eksempler og måder man kan bruge værktøjerne på i hverdagen. Af hjertet tak, Rikke <3 

Er gået fra at være en sur og træt mor til en lidt mindre sur mor med mere overskud til at rumme vores 3åriges raserianfald og store følelser.

Kurset har helt sikkert gjort en forskel herhjemme, før var vores datter meget afvisende overfor mig og ville kun have sin far, men efter vi har indført mor/datter tid hver dag har vi fundet hinanden igen. 🙂 Selvfølgelig er der stadig konflikter og jeg hiver mig til tider stadig i håret men der er en del mindre råben herhjemme.

Det har faktisk også været ret sjovt og nærende for min mand og jeg at ‘gå’ til dette sammen. Det har været et pusterum for os i en ellers travl hverdag og der er dukket mange historier op fra vores egen barndom, så vi har fået en meget bedre forståelse af hinandens og faktisk også vores egne triggerpunkter.

Det bedste er vi kan vende tilbage til materialet igen og igen! Tusinde tak Rikke for et fantastisk kursus! Jeg kan på det allervarmeste anbefale det! <3<3

Læs mere

Anne Mette

Opdragelse med hjertet

Herhjemme er der blevet mindre råb og skrig, fordi jeg har lært hvor vigtigt det er, at jeg ikke lader mine egne følelser stå i vejen for, at jeg kan hjælpe mine børn med, at håndtere alle deres følelser bedre. Jeg har pludselig skabt rum, plads og forståelse for deres såkaldte ’nedsmeltninger’ og derfor råber vi ikke så meget, som før i tiden.

Der er så meget nyttig viden om dit barns udvikling, på dette kursus og jeg vil i den grad anbefale andre forældre, at deltage i kurset.

Jeg er blevet en roligere mor og jeg har sat så stor pris på de ærlige podcasts, som har været inspirerende i en sådan grad, at mine tårer har trillet ned af mine kinder i taknemmelighed over genkendelserne. Tak Rikke.

Læs mere

Anne-Marie

Opdragelse med hjertet

Tak for at møde dit publikum- os forældre- fuldstændig i øjenhøjde og med masser af empati. Jeg har aldrig følt mig talt ned til eller har følt en løftet pegefinger. Jeg har haft mange af de der” åh, siger andre forældre også sådan nogen åndsvage ting” oplevelser undervejs. Og det er faktisk enormt vigtigt og befriende, så man ikke løbet panden imod et perfekthedsforældreskab. Det har været meget trygt at lytte til dine oplæg undervejs. Jeg har følt mig i virkelig gode, kompetente hænder. 

Jeg har lært rigtigt, rigtigt meget – kurset har været guld værd. Selvom jeg langt fra er ”færdigudlært” så er jeg helt sikkert begyndt at træde en ny sti. For mig handler det om at bevare roen, når 3 unger hiver i mig. Det handler om at forstå børnenes umodne hjerne og det at komme bagved reaktionen har været vigtig læring for mig.

Alt i alt et godt kursus, hvor jeg også er blevet meget bedre til at give mig selv credit for alt det jeg gør. Jeg kan på det varmeste anbefale kurset til andre forældre.

Læs mere

Maya

Opdragelse med hjertet

Rikkes kursus ‘Opdragelse med hjertet’ var dét, der skulle til for mig for at indse og forstå, hvordan de små mennesker fungerer. Op til kurset var det svært at finde en måde at tackle konflikterne på, uden det eskalerede og endte med dårlig samvittighed og fortrydelser.

Med de værktøjer, jeg løbende fik bygget på under kursusforløbet, har jeg lært at tænke anderledes, når mine triggerpunkter bliver ramt. Det er fortsat i process, men jeg kan mærke, at jeg blevet stærkere til at modstå min indre retfærdighedssans og se det fra deres synspunkt og dermed vise dem vejen frem for at fortælle dem den, og med denne nye tankegang og måde at håndtere situationerne på, kommer vi hurtigere tilbage til det hyggelige – den situation vi gerne vil være i sammen med børnene.

Jeg er selv blevet en gladere forælder, fordi jeg kan se at mine børn trives bedre.

Læs mere

Mona

Opdragelse med hjertet

Kurset har uden tvivl ændret min verden og min måde at se og forstå mit barn på. At få indblik i børnenes hjerner har været the ”breaking point” for mig. Jeg er blevet meget mere bevidst om hvordan jeg kommunikerer med mit barn og hvilke forventninger, jeg kan have. 

Vi er blevet meget mere fantasifulde og har fået åbnet op for kreativiteten, og det har givet bonus i form af færre konflikter og meget mere samarbejde. For mig har den online form fungeret utroligt godt, jeg har lyttet rigtigt meget til oplæggene når jeg har været på farten, hvilket har gjort det muligt at få det implementeret i en travl hverdag.

Rikke har en levende og personlig måde at fortælle på, som giver lyst til at prøve tingene af og skabe forandring. Og det bedste er selvfølgelig at det virker. Kurset får mine varmeste anbefalinger.

Læs mere

Sandra

Opdragelse med hjertet

Jeg er så glad for at have været på kurset, det har fået mig til at slå automat-piloten fra og reflektere over min opdragelse. Det vigtigste jeg har lært på kurset er at jeg kan styre min vrede og mine tankemønstre i langt højere frad, end hvad jeg vidste.

Forandringerne i vores familie er tydelige, der er er mere ro, vi taler mere sammen og vi er nok også som forældre blevet en del mere ledende og tydelige ift vores piger. 

Jeg kan virkelig anbefale kurset til andre forældre.

Læs mere

Kristina

Opdragelse med hjertet

Jeg valgte at deltage i Rikkes kursus: Opdragelse med hjertet af både personlige og faglige årsager. Jeg er pædagoguddannet og har skiftet område til børn i 5-9 års alderen, men at kunne bruge kurset i mit arbejde var egentligt blot en bonus. Som alle mødre nok oplever, så kan man, særligt efter putning, sidde med en enormt stor hammer og dunke sig selv i hovedet over at have været en udmattet og sur mor, der har skældt ud og tacklet trætte børn på en måde, så konflikterne er optrappende. Da der synes at være blevet flere af de negative dage end de positive, så tikkede Rikkes nyhedsmail ind med et kursus tilbud, der talte til min dårlige samvittighed, men også til min vilje om forandring. Kurset har været fantastisk givtigt.

Jeg har opnået en blanding af aha-oplevelser på, hvordan små børn er skruet sammen samtidig med, at jeg har fået helt konkrete redskaber til at tackle frustrerede børn med store følelser uden selv at blive Kristina, 4 år. Jeg er perfektionistisk og derved opdagede jeg pludselig, hvor mange dårlige vaner, jeg gerne vil ændre på. Det er en stor mundfuld at skulle ændrer på SÅ meget på KUN 12 uger, MEN heldigvis har man alt materialet til evigt eje samt en Facebook gruppe at hente støtte og sparring i. Så nu vil jeg lave en prioriteringsliste over, hvilke vaner der skal ændres på først. Og så begynder jeg forfra, i mit helt eget tempo. Det her kursus gør mig til en endnu bedre mor og får mine aller bedste anbefalinger! Du kan. Du vil! 

Læs mere

Anne Sofie

Opdragelse med hjertet

Endelig et kursus man kan forholde sig til! Det gir mening, det hjælper dig (igen) på sporet af den måde man gerne vil være forældre på og det giver mere grin og hygge ind i familien 🙂 Jeg er mor til 4 børn og vidste godt hvad anerkendende pædagogik var før jeg tog kurset. 

Jeg mener selv at det har været vores primær “opdragelses metode”, alligevel så glemte vi lidt af sjælen i mængden af alle børn. Med Rikkes kursus kom vi tilbage på sporet. Det er vildt så personligt et online og digitalt kursus kan føles, men Rikkes stemme og anekdoter er fantastiske og rammer en lige i hjertet.

Kurset er bygget op omkring viden om de smås hoveder og gode råd til håndtering af udfordringer. Det hele er fortalt på en forståelig og afslappende måde, så man føler sig tryg og guidet hele tiden. Men størst af alt det bringer en tættere på sine børn!

Læs mere

Stina

Opdragelse med hjertet

Jeg har fulgt kurset “Opdragelse med hjertet” og hånden på hjertet, så er det både det bedste og vigtigste kursus, jeg nogensinde har deltaget i. Rikke er en fantastisk formidler og har så mange konkrete tiltag, der er lige til at anvende. Det var skønt at have en Facebook gruppe med ligesindede forældre på glatis, der kunne støtte en i læringsprocessen – udover den støtte og tålmodighed der var fra Rikke med løbende svar på spørgsmål.

Jeg har lært så mange ting, at det er svært at beskrive kort, men det vigtigste må være bevidstheden om, at det hele starter med mig som forælder. Det er mig der kan lære at rumme, være tålmodig og rolig. For det smitter og breder sig som ringe i vandet hvis jeg sætter et godt eksempel. Så hvis tingene kører lidt af sporet derhjemme, så lytter jeg til Rikkes forskellige oplæg og kommer tilbage på sporet igen.

Jeg vil ønske for alle forældre at de får lov at lytte til Rikkes visdom. 

Læs mere

Marianne

Opdragelse med hjertet

Det har virkelig været godt!!!! Og jeg glæder mig til at bruge dig i fremtiden Rikke. Selvom man ikke møder dig (fysisk) på kurset er du så nærværende og tillidsskabende. Jeg vil være helt tryg ved at betro mig til dig omkring de her emner. Jeg skal i fremtiden med på en af dine forkælelsesdage for mødre. Den energi der er i at være en gruppe tiltaler mig meget.

TAK Rikke. Vi ses.

Læs mere

Jeanette

Opdragelse med hjertet

Jeg er blevet virkelig opmærksom på, hvordan jeg bedre kan styre mit eget temperament og særligt oplægget omkring at connecte og være mere nærværende har skabt en forandring.

Vi voksne har fået et fælles udgangspunkt at tale udfra, og det smitter af på børnene og stemningen i familien.

Vi har endnu ikke fået talt om alle oplægene, men det er fedt at vi kan vende tilbage til dem, når vi er klar eller der opstår en problematik.

Læs mere

Natascha

Opdragelse med hjertet

Før Rikkes kursus, var vores hverdag fyldt med konflikter, mangel på tålmodighed og generelt bare dårlig samvittighed.

 

Rikkes kursus har fået os til at reflektere over os selv, vores mønstre, og lært os at se livet fra børnenes perspektiv. Det vigtigste jeg har taget med fra kurset, er at se tingene i børnehøjde. Børnene har ikke en medfødt manual, det er os som forældre som skal hjælpe/guide i den rigtige retning. Jeg er blevet overrasket over hvor meget min egen ro i en konflikt, kan skabe ro i mine børn ved anerkendelse af deres følelser og være i øjenhøjde.

Det er utroligt så lidt der skal til at få konflikterne trappet ned/undgået. Rikkes metoder er simple at implementere i hverdagen når man kender dem, og det er utroligt hvor lidt der faktisk skal til for at hverdagen lettes.

 

Jeg anbefaler opdragelse med hjertet til alle!! Det er de bedste penge jeg længe har givet ud!

Læs mere

Kasper og Kristine

Opdragelse med hjertet

Hjemme hos os har vi to drenge på hhv 3,5 og 7 år. Når man bliver forældre følger der desværre ikke en brugsanvisning med, og vi blev med årene mere og mere frustreret over tonen i hjemmet. Drengene hører ikke efter og vores frustrationer og temperament kører
i højeste gear.

Jeg (mor) har fulgt Rikke i lang tid på SOME og elsker hendes måde og se tingene på, så da “Opdragelse med hjertet” kom frem på min facebook, så vidste jeg bare at det måtte vi prøve!

Det har været 12 uger med mange “Aha” oplevelser. Specielt det her med hvordan hjernen fungerer på en 3 årig… 🙈

Det har været super godt at kigge ind igennem sine egne vinduer, og se om man er den forældre man gerne vil være.

Rikke kommer med mange forklaringer og eksempler, så det gør det nemt at forstå hvad hun mener.

Både under kurset og efterfølgende, kommer det store arbejde så med at bruge teknikkerne, og huske dem når det gælder! Det er ikke altid nemt, men det er en proces som vi fortsætter med at arbejde med, og det er derfor rart at vi fortsat har adgang til alt materialet.

For os har det helt sikkert været det hele værd ❤

Læs mere

Lykke

Opdragelse med hjertet

For mig har det været sådan en lettelse at være under Rikkes guidance i 12 uger. Det er virkelig rigtigt, at man får konkrete input til at tage gode valg og dermed havne meget mindre i ubehagelige situationer. Nedsmeltninger sker stadig, men jeg kan meget oftere være rolig. Det er på ingen måde a walk in the park, det har krævet tid og villighed til at se på mig selv og jeg har i flere af øvelserne siddet med tårer i øjnene, fordi det har været så forløsende og virkelig ramt nogle af mine ømme mor-punkter. 

Noget af det bedste ved kurset (selvom der har været virkelig meget godt) er Rikkes fokus på, at vi som forældre prioriterer os selv og får lavet strukturer, der tager hensyn til alle.

Derudover har kurset ændret de øjne, jeg ser mit barn med. Jeg er blevet meget bedre til at få øje på, hvor hårdt han prøver at samarbejde, men hvordan det kan komme til udtryk på en uheldig måde. Teorien omkring hjernens udvikling giver en helt anden ro i forhold til ikke længere at tænke, at barnet er på tværs for sjov. Rikke siger mange gange på kurset, at børn ikke kan udtrykke følelser med ord, men med handlinger og at stærke handlinger skal mødes med ekstra meget kærlighed. Gennem kurset har jeg meget oftere overskud til at møde børnene i kærlighed og hold da op, hvor sover man bare meget bedre med en tankemæssig ‘jeg er en god mor’ glorie end med en klump i maven ❤️

Jeg kan kun anbefale Rikke og dette kursus.

Læs mere

Ina

Opdragelse med hjertet

Jeg har ofte tænkt; Gid jeg kunne finde det magiske ord. Ordet der kunne få mine børn til at forstå mig, lytte til mig og gøre hvad jeg beder dem om. Ofte har jeg slået mig selv oven i hovedet over at have uopdragede børn.

Da jeg fandt Rikkes tilbud om “Opdragelse med hjertet” var jeg i den situation at jeg var sygemeldt med stress og et 12 ugers kursus om opdragelse virkede jo ikke lige umiddelbart som jeg skulle give mig i kast med. Men jeg følte, at det at kunne være på bølgelængde med mine børn og kunne vende skuden ift. alle de situationer hvor det bare endte med skæld ud og tårer fra både store og små det ville give mig ro og overskud til at tage vare på mig selv.

De 12 uger har været enort lærerige! Nu forstår jeg ligesom hvad jeg kan forvente af mine børn og gæt engang jeg fik ikke bare et men flere magiske ord som jeg hver dag bruger for at holde fokus på et bedre og gladere familieliv. Og selvfølgelig er der perioder hvor overskuddet mangler og hvor de gamle råbe/skæld ud kommer forbi og hilser på, men så er det så fedt at vide at vi bare kan sætte os ned og lytte til nogle emner igen og igen for at holde os til ilden.

Alt i alt et fantastisk kursus. Skønt med den lukkede Facebook gruppe hvor man opdager at man ikke er den eneste. Og ikke mindst super godt at Rikke svarer på spørgsmål både på Facebook og i vores spørgsmål-svar sessioner.

Rikke er menneskelig og realistisk og deler ud af egne erfaringer. Jeg vil til en hver tid anbefale dette kursus. Jeg tænker; har man råd til at lade være?

Læs mere

Marianne

Opdragelse med hjertet

Før vi tog dette kursus, var der mange nedsmeltninger over hverdagsting i hjemmet. Det gav mange hårde morgener og aftenritualer med konflikter. Men indholdet virker og har betydet en forandring. Nu kan vi kan lege os gennem mange potentielle konflikter. Jeg er også mere forberedt og kan stoppe mig selv der, hvor temperamentet normalt ville løbe af med mig. Jeg tager ikke længere de store følelsesudbrud ‘personligt’.

Nu ved jeg, at jeg ikke har ’ødelagt’ mit barn, men stadig har en glad pige inde bag den 3-årige teenager. Det er også befriende at opdage, at andre forældre oplever præcis det samme. Det viste sig både i den lukkede Facebookgruppe og gennem Rikke Wincklers rammende eksempler.

Børn gør det så godt, de kan. Jeg krammer også min datter meget mere, og vi har mange flere øjeblikke, hvor vi connecter. Rikke er dygtig og nærværende og god til at forklare og eksemplificere, og jeg kan varmt anbefale kurset til andre forældre, der vil opdrage med hjertet. 

Læs mere

Maria

Opdragelse med hjertet

Jeg tog ”Opdragelse med hjertet”, fordi jeg gerne ville have input at takle forskellige situationer med min søn og holde op med at skælde så meget ud. Kurset har hjulpet min kæreste (som ikke er min søns far) og jeg til at få en god dialog om vores opdragelse. 

De største forandringer er helt sikkert, at vi nu er opmærksomme på at rumme min søns følelser. Vi forstår nu, hvor han er udviklingsmæssigt i sin hjerne. Vi bruger også mere leg og fantasi, og vi voksne har lært hinanden bedre at kende ved at tale om de her ting sammen.

Opdragelse med hjertet har givet mig meget konkrete værktøjer til at takle forskellige udfordrende situationer og jeg kan godt lide, at det også er baseret på forskning, så man intellektuelt kan forstå tingene på en ny måde.

Jeg kan nu bedre rumme og anerkende min søns følelser, og jeg har fået en større forståelse i, at det at skælde ud ikke virker, selvom det nogle gange kan være svært at lade være.

Kurset har givet mig brugbare redskaber til at styre mit temperament. Det er vigtigt at lytte og at tale pænt til hinanden, og det har vi fået fokus på. Jeg synes i det hele taget, at jeg lytter mere. Før havde jeg mere tendens til at sige: “Sådan er det!”

Rikke Winckler er en god formidler og hun giver en masse konkrete eksempler. Og så er hun forstående, anerkendende og lyttende.

Læs mere

Nadia

Opdragelse med hjertet

Det er et virkelig godt og sammenhængende kursus med ugentlige oplæg og temaer, øvelser, meditationer, sparring med andre forældre og en givende live session! Jeg er så glad for, at jeg meldte mig. Vi er blevet bedre til at undgå og håndtere konflikter med vores 3-årige i hjemmet. Jeg har også lært, hvordan vi kan hjælpe hende igennem det at blive storesøster, da hun i starten var meget vred på sin lillesøster. 

Selv er jeg blevet meget bedre til at rumme min datters følelser og ikke mindst håndtere min egen vrede. I dag råber jeg mindre, fordi jeg nu forstår, hvorfor hun reagerer, som hun gør. Det er helt tydeligt, at man kommer langt med at lære at se tingene fra barnets perspektiv.

Nu har jeg mere ro og prioriterer at passe bedre på mig selv og min energi, hvilket giver mere overskud til børnene i tilspidsede situationer.

Vores store pige er i dag en glad og stolt storesøster, og vi er blevet bedre til at inddrage hende i vores ting med lillesøster. Vi leger mere i hverdagen og kommer hurtigere igennem vores datters sammenbrud, og der er færre af dem.

Rikke Winckler er fantastisk, jordnær, hurtigt reflekterende og giver meningsfulde eksempler. Jeg anbefaler Opdragelse med hjertet til alle forældre, for man får mange gode tips, refleksioner og redskaber.

Læs mere

Kim

Opdragelse med hjertet

Kurset har gjort en kæmpe forskel for mig og vores familie med 3 børn. Der er virkelig en tydelig forskel fra før kurset til efter kurset. Der er kommet meget mere ro i familien og konflikterne kommer vi lettere igennem. Det har i særdeleshed betydet meget for mig at få redskaber til at styre min egen vrede, for den vrede og irritation jeg til tider kunne opleve, når mine børn lige trykkede på mine knapper, gjorde at jeg slet ikke kunne lide mig selv og de ting, jeg kunne finde på at sige.

Den viden jeg har fået om, hvordan børn hjernemæssigt fungerer og udvikler sig gør, at jeg aldrig længere synes at de er irriterende eller for meget. Selvfølgelig kan man stadig blive irriteret men jeg har nu redskaber til at håndtere det og til at støtte mig til. Og når jeg engang imellem vakler eller bliver i tvivl så lytter jeg til lydfilerne igen, og får sådan en ro, når jeg lytter til Rikkes stemme og forklaringer. Det hele er egentlig meget logisk, selvfølgelig er det de voksne, der bliver nød til at skabe forandringerne, børnene kan jo ikke.

Jeg anbefaler varmt kurset til andre forældre, og også mange lærere og pædagoger kunne have glæde af at lytte til det her.

Læs mere

Maria

Opdragelse med hjertet

Opdragelse med hjertet har givet mig en helt ny måde at være forælder på, som virker både for mig og for mine børn! Forløbet har givet mig de nødvendige redskaber til at håndtere konflikter i hjemmet. Min store datter har det til tider svært. Jeg tog forløbet, fordi jeg gerne ville hjælpe hende til at tro mere på sig selv og hvile i den, hun er. Det opnåede jeg – og mere til! 

Jeg har fået håndgribelige redskaber og indsigter, der gør, at jeg er blevet bedre til at rumme mine børns følelser og hjælpe dem igennem dem. Konflikterne er blevet færre, fordi den anerkendende og spejdende tilgang har virket og støttet mig i hverdagen.

Mit eget overskud er også blevet større i forhold til mine børn, og min lunte er blevet længere.

Rikke Winckler formidler på en positiv måde, og så er hun nede på jorden og god til at forenkle tingene, så alle kan være med.

Læs mere

Hannah

Opdragelse med hjertet

Jeg var virkelig træt af at blive trist og ked af det når børnene var lagt i seng, fordi der endnu engang havde været stress, sure børn og ikke mindst sur mor. Jeg var virkelig klar til en forandring og kurset har i den grad været en øjenåbner. Jeg har fået mange aha-oplevelser ved at forstå mine børns verden, og få viden om deres hjerne og hvad jeg kan forvente af dem.

Jeg har fået meget roligere børn ved at tale mindre, give tydeligere beskeder, sætter punktummer og i det hele taget stoppe med al sniksnakken og et hav af forklaringer. Og nåe ja, så er jeg jo også selv blevet mere rolig. Børnene tager meget bedre imod og forstår nu langt flere beskeder, og det gør at konflikterne er langt færre. Rikke er god til at give eksempler og bruger også sig selv i undervisningen, hvilket gør det spændende og håndgribeligt.

Læs mere

Birgitte

Opdragelse med hjertet

Hvis vi vil skabe forandringer må vi starte med os selv og selvom kurset nu er slut, så arbejder jeg stadig dagligt med enten meditationer eller oplæg. Der er så meget at hente og 12 uger har kun taget hul på det for os – selve det at implementere det og gøre det naturligt tager meget længere tid (i hvert fald for os J ) Så det er fantastisk at have fri adgang til din vidensbank.

Vi meldte os til kurset for at få værktøjer vores 3 årige, men kan samtidig se, at det allerede nu kommer vores 1 årige til gavn, da der er nogle elementer i vores tilgang til hende, som er totalt forandret fra da vores dreng havde samme alder. Det er hårdt arbejde og der er også dage, hvor jeg må tilgive mig selv for ikke helt at have været den mor jeg gerne vil være, men så må vi op på hesten igen!

Det aller vigtigste jeg nok egentlig har taget med mig, og som jeg godt kan se nu danner grundlag for alt andet, er vigtigheden af at få ladet mig selv op med blot små pusterum i en dagligdag med meget hjemmeliv – her er meditationerne fantastiske! Af hjertet tak Rikke!

Læs mere

Julie

Opdragelse med hjertet

Kurset har åbnet mine øjne for nogle triggers, som hænger sammen med min egen barndom, og den største forandring jeg har oplevet under dette kursus er min tilgang til min søn, når hans ’store følelser’ kommer i spil. Jeg er
blevet meget bedre til at håndtere vores konflikter og de situationer, som opstår i dagligdagen.

En stor øjenåbner var, at min vrede avler mere vrede (i mig), så nu er jeg opmærksom og kan bedre stoppe op og håndtere min vrede anderledes, fordi det er blevet et tydeligt mønster for mig. 

Kurset er fantastisk! Da jeg fulgte kurset var jeg hjemmegående med et spædbarn og en knapt 3-årig, så jeg fik ikke lavet øvelser og meditationer, men alligevel fik jeg helt enormt meget ud af kurset. Og jeg glæder mig til at genlytte til alle lydfilerne og bruge de små daglige meditationer, når jeg får bedre tid.Jeg har selvfølgelig anbefalet kurset til mine veninder og min egen mor.

Læs mere

Katrine

Opdragelse med hjertet

Hvis det var muligt, ville jeg tvinge ALLE forældre til at hoppe med på “opdragelse med hjertet”. Kurset er simpelthen genialt som en slags “gundkursus” til forældre. Jeg tror rigtig mange af os er vokset op i en tid, hvor børneopdragelse handlede meget om skæld ud, skyld og skam.

En tid hvor man skræmte børn til at adlyde, i stedet for at vinde børnenes respekt og holde tilknytningen intakt. I dag ønsker mange forældre at opdrage på en meget mere kærlig og respektfuld måde, men det kan være svært at navigere i, når man selv er blevet opdraget på den gammeldags måde. Derfor er dette et vigtigt “grundkursus” til alle forældre. Man lærer at være en kærlig forælder, og på samme tid få familien og hverdagen til at fungerer. Hvad gør man når ens barn ikke vil have flyverdragt på? Hvad gør man når storesøster slår lillesøster? Hvad gør man når man som forælder har fået for meget, og ikke kan holde det ud længere? Alle de ting, og meget mere, får man kærlige bud på, som virkelig virker! og som gør hverdagen mere hyggelig og fyldt med kærlighed <3

Rikke forklarer også på en let forståelig måde, hvad der foregår i de små’s hjerner, og hvorfor de reagerer som de gør, i forskellige situationer. Det er simpelthen så værdifuldt, fordi man lærer at forstå og respektere sit barn på et helt nyt niveau. F.eks forklarer hun at børn ikke opfører sig dårligt, for at være møgunger. Men at de opfører sig dårligt, fordi noget er i vejen. Det giver SÅ god mening.

Rikke har i øvrigt en super dejlig ikke-dømmende facon, og man føler sig enormt mødt og støttet. Selvom man opdager mange ting, hvor man som forælder gør noget uhensigtsmæssigt, så føler man sig på intet tidspunkt som en dårlig forælder. Rikke løfter og støtter forældrene, og man får en masse energi og styrke. 

Kurset er nemt og simpelt. Selv i en presset børnefamilie hverdag, kan man nemt følge med. Jeg har hver uge glædet mig til næste uge ville åbne, og jeg plejer normalt at være håbløs bagud når jeg tager onlinekurser. Men det her er simpelthen så spændende, og alt er vigtigt og interessant. Jeg har hørt lydfilerne når jeg har kørt bil, vasket op eller gået tur – meget ligetil og nemt.

Kurset er simeplthen den bedste investering til mere kærlighed, hygge og ro på hjemmefronten!

Læs mere

Marie

Opdragelse med hjertet

Rikke har en rigtig god, let og tillidsvækkende måde at formidle sine principper på. Hun kommer med mange eksempler og ideer til, hvordan man kan føre teorien ud i praksis, og det er super brugbart. Det har været godt, at både min mand og jeg deltog i kurset, så vi begge havde samme udgangspunkt at tale ud fra. Og det er fantastisk at vi har kurset og kan lytte til det igen senere, når vi har brug for det. Jeg har virkelig lært at “styre mig selv” lidt bedre, og trække vejret lidt dybere. 

Jeg har lært at vende det hele på hovedet, når jeg er på vej ind i en rigtig dum situation med mit barn, og det hele er ved at gå op i en spids.

Tak Rikke for nogle super lærerrige og brugbare uger, som har været til stor glæde og gavn for familielivet?

Læs mere

Anne

Opdragelse med hjertet

Den største indsigt jeg fik på kurset var, hvordan mit eget temperament blokerede for at jeg kunne håndtere vores konflikter på en ordentlig måde. Mit barn havde til tider store følelser, og vi var røget ind i en periode, hvor det var konflikt på konflikt, og jeg blev sådan en “råbe-mor” som jeg bare ikke havde lyst til at være. Kurset gav mig ret hurtigt en ro og tryghed i, at min datter er præcis som andre børn, men at jeg blot havde brug for at lære nogle nye måder at kunne rumme og guide hende igennem følelserne. 

Særligt værktøjerne til mit eget temperament har været en gave og skabt kæmpe forandringer herhjemme. Kurset har været både bevægende, rørende og til tider frustrerende fordi man jo går igennem en masse indsigter og følelser. Rikkes måde at undervise på har været fængende og inspirerende, hun er god til at komme med mange eksempler man kan relatere sig til, ligesom det også har været vigtigt med den måde Rikke inspirerer til ikke at stresse over kurset, og om man lige når alt.

Det allerbedste er, at man har kurset bagefter til, og kan gå ind og lytte igen og igen. Faktisk har jeg været så glad for kurset og den online form, at jeg gav mig selv det online kursus ”Nøglen til dit temperament” i julegave for at fortsætte processen.

Læs mere

Cecilie

Opdragelse med hjertet

Vi har været rigtig glad for kurset af mange årsager, så ved næsten ikke hvor jeg skal starte. Da vi signede op havde vi en datter på ca 2 år og 4 mdr, og en næsten nyfødt lillebror. Og selv om vores store var enormt sød ved ham, så var vi i en periode hvor hun var helt enormt “dramatisk”, og selv de mindste hverdagsrutiner, pludselig blev til kæmpe konflikter. Og det var bare virkelig uvant, og vi var lidt desperate. Så timingen var helt perfekt.
Uden at vide det, har vi været forældre meget efter samme principper, som Rikke beskriver, men alligevel har flere ting været vigtige øjenåbnere. 

Vores store datter fik fx tideligt et rigtig godt sprog, og det har måske fået os til at glemme lidt, hvor lille hun jo faktisk stadig er.

Så pointen om at hendes hjerne ikke er færdigudviklet, og at det faktisk føles for hende som om verden vælter, når hun reagerer sådan, har gjort underværker – og er noget vi minder os selv og hinanden på dagligt.

Når hun “modarbejdede” mig, så følte jeg hun provokerede mig bevidst, og min trætte baby-mor hjerne kunne føle sig voldsomt uretfærdig behandlet. Så temaet om vrede, har også været rigtig vigtigt. Og i stedet for at flyve i det røde felt, har jeg nu er mantra der hedder “jeg vil forstå”, og midt i barsels trummerummet er det faktisk en meget god “hjernegymnastik”. For selv om logikken tit er meget anderledes end min, så er den der jo som regel meget klart på sin egen måde. Mit voksen-hoved skal bare lige tune ordenligt ind.

Det har været rart, at ”kapitlerne” har været på lyd og ikke skrift, så vi har kunne høre der samtidigt. Det har været godt til at komme på linje. Vi er de voksne, og der betyder heldigvis ikke, at vi behøver at være kedelige (vi elsker at lege og fjolle), men det betyder, at vi skal kunne rumme hendes følelser, også når de i første omgang ikke lige giver mening.

Vi har virkelig fået meget ud af kurset, og kan på det varmeste anbefale det til andre forældre.

Læs mere

Heidi

Opdragelse med hjertet

Selvom jeg ikke har været råbende, så har jeg opdaget min andel af konflikterne. En masse gamle tanker som “det er ikke rimeligt”/ “ta dig nu sammen” er blevet erstattet af mere forståelse og anerkendelse for deres umodne hjerner. Jeg kan nu se hvordan jeg ved at ændre mig selv og min tilgang kan påvirke tingene i en mere positiv retning. Flere af emnerne har været velkendte, men Rikke formår at grave et spadestik dybere og vække teori til live når man banker panden mod væggen i praktisk. Jeg har lært at også holde af sider af mine børn på en ny måde. De lærer mig så meget om mig selv. Tak er kun et fattigt ord. <3
Læs mere

Tina

Opdragelse med hjertet

Tak ❤ for et fantastisk kursus. Jeg vil så absolut anbefale kurset til andre. For mig gik det lige ind og ramte plet både meget dybt og præcist. Det har gjort stort indtryk og forandring inde i mig. Forståelsen af sig selv, udvikling af børnenes hjerner, den ikke dømmende og hjertelige velmenende tilgang. For der er jo ofte ikke faldet en bombe;-)
De teoretiske oplæg, praksis eksempler fra hverdagen. Det kan ikke gøres meget bedre.

Tak Rikke for din meget behagelige og smilende stemme din hjertelige latter. Der kan fjerne enhver sort tanke. Det er måden at møde sine børn på og jeg øver mig. Tak for at du har bibragt mig denne indsigt.

Jeg vil tage dette med mig resten af livet. Og forsøge at give så meget af alt dette videre til mine børn. Og jeg må også sande at det er voldsomt svært af ændre mønstre. Men jeg har nu fået det bedste udgangspunkt for at skabe forandring. Og endeligt til en meget beskeden pris. Tak fordi du deler din viden.Tak for det Rikke ❤

Læs mere

Majken

Opdragelse med hjertet

Vi havde prøvet en del, inden jeg faldet over Rikkes kursus. Og hold da op en øjenåbner. Min mand og jeg har virkelig fået nogle gode redskaber til at tackle konflikter og bevare roen. Man skal ikke tro, at alle konflikter går væk på et splitsekund, men bare det at mærke en forskel uge for uge, var hvad vi havde brug for og ikke mindst vores børn. 

For det var ikke børnene, der var umulige, mens os der ledte dem forkert. Kan på det varmeste anbefale Rikke og glæder mig allerede til den personlige sparring. Alle forældre, bedsteforældre og pædagoger burde kende Rikkes pointer.

Læs mere

Marian

Opdragelse med hjertet

Jeg kan på det varmeste anbefale dette kursus, det har givet mig nøglesætninger, som følger mig hele tiden som nye retningslinier. Det skaber forandringer og er til glæde for hele familien, og vi er en familie med 3 børn (7 år, 6 år og 2,5 år). Jeg vil ikke på nogen måde undvære det i mit liv som mor, det var lige det, jeg stod og manglede for at få mere ro i hjemmet og mere fokus på connection, leg, glæden og kærligheden.

Dyb taknemmelighed er mine ord. Rikke tilbyder det, der skal til for at lave de forandringer man går og ønsker sig i en familie. 

Læs mere

Jane

Opdragelse med hjertet

Jeg har virkelig lært at bruge mit stop-ord konstruktivt, når mine grænser bliver overtrådt og alle mine triggers bliver aktiveret af mine børn. Jeg kan nu i langt højere grad møde mine børn i øjenhøjde og derved opdager jeg mere alle de små ting og glæder i hverdagen. Det samme gælder min mand.

I fremtiden vil jeg glæde mig til at sætte Rikkes lydfiler på i svære situationer, eller når jeg fx kører til Aarhus og har tid til at genhører alle tematikkerne igen. Det er en kæmpe hjælp, at materialet altid vil være tilgængeligt igen og igen. 

Vi har fået rigtig mange guldkorn ud af kurset og vi føler os set og hørt som mennesker og som forældre, så tusind tak. 

Læs mere

Mie

Opdragelse med hjertet

Både min mand og jeg er begyndt at tænke anderledes. Vi er blevet bedre til at samarbejde og vi kan mærke at det giver mere ro hos børnene. Vi er generelt blevet roligere og de er generelt blevet mere interesserede i at samarbejde. Tak for et lærerigt forløb!
Læs mere

Stine & Emil

Opdragelse med hjertet

“Hvis ikke I stopper med at slå hinanden, så kommer I ikke i badeland i dag!”

Trods massiv viden og efter at have læst og lyttet til tonsvis af eksperter, oplevede vi stadig, at vi faldt i. Vi kørte afsted på ferie og hørte truslerne begynde at liste sig ind. Viden forpligter – og nogle dage ville vi måske ønske, at sådanne kommentarer ikke affødte tanker såsom disconnect, konsekvenspædagogik, mentaliseringssvigt, skyld/skam, men det gør de nu engang i os, og efter tre dages dårlig samvittighed, så tog vi et Webinar med Rikke, for det er det vi gør – vi lytter og læser. For os er det en genopfriskning, der altid lige giver fokus, motivation og inspiration. Under dette reklamerede du for ‘Opdragelse med hjertet’, og det gav vi hinanden i en “Vi kæmper godt”-gave. Grunden til at det føles for os som en gave er, at et kursus som dette giver os endnu mere viden, nye værktøjer, en oplevelse af et klarere fælles ståsted, gode erfaringer og succesoplevelser. Og så føles det som reparation og plaster på såret ift. den dårlige samvittighed. 

Men hvorfor valgte vi så dit kursus og ikke andet, når der netop er så meget på markedet? 

For det første oplever vi, at du er meget konkret handleanvisende – det er med udgangspunkt i vidensbaseret forskning, men det er omsat helt konkret og helt nede på jorden. Dine sætninger kan anvendes 1:1 i relevante situationer med vores børn – og der er flere eksempler og ideer, så vi kan mærke efter, hvilken sti føles mest rigtig for os.

For det andet oplever vi aldrig, at du er “udskammende”. Der er nok at leve op til i forældreskabet nu om dage, og der er så mange holdninger, at du næsten ikke kan undgå at træde en eller anden over tæerne uanset, hvordan du gør. Men det føles opmuntrende, når en uddannet og garvet fagperson selv fortæller om mentaliseringssvigt, og at du har fokus på, at vi er de bedste forældre, som vores børn kunne ønske sig. 

For det tredje, så oplever vi, at der fokus på forældreskabet og forældrene – ikke kun hvad barnet har behov for. Du har et fokus på, hvad der skal til for, at vi som forældre kan være de bedste versioner af os selv og dermed også som forældre. 

Disse tre er de primære årsager til, at vi vælger at følge dig på Instagram, lytte til din Podcast og valgte netop dit kursus.

Igennem Opdragelse med hjertet, har vi fået genskabt og udvidet vores bevidsthed – hvad der sker inde i et barnets hoved, og hvordan sådanne små hoveder kan have så stor indflydelse på et familieliv – små børn, der ikke er beregnende eller manipulerede, der alligevel kan have så stor påvirkning på en families dynamik, hvis man ikke er bevidst om sig selv og hinanden. 

 

Det har skabt ro at få en udvidet forståelse og en udvidet værktøjskasse, og det har skabt plads til endnu mere nærvær og overskud i vores familie. 

Og det er ikke ovre endnu… Vi ser begge frem til at skabe en “implementeringsstrategi” ift. de tiltag og værktøjer, som vi har testet af de sidste 12 uger.

Læs mere

Tabita

Opdragelse med hjertet

Først og fremmest er det hele kurset let tilgængeligt og lige til at gå til. Derfor drukner du ikke i info og ny viden, men har redskaber klar fra dag ét, som kan bruges konkret.

Bevidstheden om at være nærværende vokser og selvom det ikke altid lykkes, så er ønsket der og det skaber flere gode stunder.

At kunne tilgive mig selv for en situation, der er gået skævt og så undskylde er blevet en naturlig del af processen og det mener jeg ikke, jeg er blevet et mindre menneske af.


Og så er jeg glad for rejsen – for jeg nærmer mig den forælder, jeg gerne vil være lidt mere dag for dag.
Troen på at ungerne ikke ønsker sig nogen anden mor, giver håb for det vi står i. Og kærligheden har jo hele tiden været der, så det går nok alt sammen. Jeg anbefaler på det varmeste Opdragelse med hjertet

Læs mere

Carina

Opdragelse med hjertet

Før dette kursus tænkte jeg, at når det var færdigt så ville mine børn nok begynde at opføre sig ordentligt. Jeg fandt dog meget hurtigt ud af at det i virkeligheden handler om, at ville ændre sig selv og ens egen adfærd. Ting, jeg nok godt vidste, men opdagede også hurtigt, at der var mange medforældre, der stod i samme situation som jeg selv. På en eller anden måde er det bare nemmere at ændre ens tankegang, når man ikke føler, at man er alene. Jeg fik blod på tanden og jeg VILLE bevise overfor mig selv, at jeg KUNNE lykkedes med at håndtere mine børn mere med hjertet, end med skældud og kommandoer.

Jeg skælder stadig ud og råber, men i meget mindre grad end før. Hver gang det løber afsted med mig, kan jeg nærmest høre Rikkes ord i mit hovede og jeg får stoppet konflikten eller håndteret den markant anderledes, end jeg ellers normalt ville have gjort.

De redskaber man tillære sig er guld værd. Nogle gange er det overraskende lidt der skal til for at komme igennem en lorte situation, eller endda helt undgå, at der bliver en konflikt.

Som mor til en 6 årig og en 3 årig keder man sig aldrig, og konflikter skal konstant løses. Selv dette emne kommer man omkring og får konkrete redskaber til hjælpe sine børn imellem bedst muligt og uden at skabe en ny konflikt i konflikten.

Et af de emner der nok har givet mig mest er omkring at styre sin egen vrede og tanker. Det er redskaber der for mig kræver meget arbejde og selvindsigt og vilje, men hvis man arbejder med det og holder fast, så er gevinsten enorm!

Mine varmeste anbefalinger af kurset!

Læs mere

Anita

Opdragelse med hjertet

Opdragelse med hjertet har givet en større forståelse for vores børns udvikling og en forståelse mellem os som forældre. Vi tog kurset for at håndtere konflikterne med børn bedre. Før var vi uenige om, hvordan vi skulle tackle konflikterne. Det, jeg særligt tager med mig, handler om børns udvikling, og forståelsen af, hvad der er normalt i forhold til barnets reaktioner. Vi har også fået mere leg og fantasi ind i hverdagen, som motiverer børnene til at handle på en rigtig fin måde. I dag bevarer jeg ofte roen. Det tager noget tid at ændre vaner, men nu er vi på rette vej. Jeg råder andre forældre til at tage Opdragelse med hjertet så tidligt som muligt, da det hjælper, når ting er pressede. Jeg tænker, at det kan være forebyggende. Det har været et godt kursus, og Rikke Winckler er empatisk, fagligt dygtig og realistisk.
Læs mere

Kamilla

Opdragelse med hjertet

Jeg tog Opdragelse med hjertet, fordi der var for mange surstråler i vores familie. Vi ville gerne have en mere positiv stemning. Det er blevet meget bedre siden, vi har fået værktøjer til hverdagen. Selvfølgelig kan vi godt stadig falde i men jeg er for eksempel blevet bedre til at styre mit temperament. Nu bruger jeg sætninger som: ”Vil du – eller skal jeg?” og har en meget klarere kommunikation. 

Forløbet har også hjulpet meget med mere fokus på børns evner og deres udviklingstrin. Nu forstår jeg, at hvis de ikke hører efter, så er det ikke nødvendigvis fordi, at de er ude på at lave ballade. Hjernen er stadig umoden, og de skal have mere hjælp for at blive holdt fast i for eksempel at komme ud ad døren.

Opdragelse med hjertet har også hjulpet til mere fokus på mig-tid, fordi jeg ved, at det er godt for alle, når man som forældre har overskud. Det er et godt kursus, der hjælper med at få ny energi og viden. Og Rikke Winckler er tydelig og ikke for hurtig.

Læs mere

Mette

Opdragelse med hjertet

Opdragelse med hjertet er simpelthen alt, hvad man som forælder behøver i en verden, hvor mængden af informationer om og holdninger til opdragelsesmetoder virker nærmest uendelige. Forløbet har givet mig mod til at turde holde fast i at opdrage “moderne”. Tidligere har jeg tænkt, at vi jo ikke har taget skade af at blive opdraget på den måde, som man gjorde for 30 år siden. Det er langt lettere at holde fast i mit ønske om at gøre det anderledes nu. 

Det intensive kursus har fyldt min værktøjskasse op i forhold til livet med en partner og to børn på 2,5 og 4,5 år. Jeg forstår drengene bedre nu, og det er blevet nemmere at rumme deres indbyrdes konflikter og mine egne frustrationer.

Det er også fint at opdage, at det bedste værn mod søskendekonflikter er særlig legetid, og at connection generelt er en nødvendighed (også) i forældre-barn relationen. Det er også et mere effektivt og rart redskab for alle parter end “råbe-beskeder”.

Som mor mægler og coacher jeg langt mere end tidligere. Derudover har jeg taget til mig, at “mig-tid” er vigtigere end far-mor-og-børn-tid. Det er ikke egoistisk og at lade op og passe på sig selv. Jeg har virkelig været glad for Rikkes ærlige, overbærende og anerkendende tilgang til forældre og hendes humoristiske, hands-on og samtidig faglig funderede tilgang til opdragelse.

Læs mere

Julie

Opdragelse med hjertet

Noget jeg særligt tager med mig er, at jeg ikke skal tale og forklare så meget. Redskaber til at bevare roen og en mere positiv tilgang til mine børn. For de gør jo altid deres bedste! Nu bevarer jeg roen i flere situationer og irettesætter mindre. Det er selvfølgelig stadig en lang rejse, men så er det så rart at tænke på, at materialet altid er tilgængeligt. Nu er der bedre stemning i hjemmet og mere overskud. Der er også kortere konflikter og vredesudbrud hos min 5-årige. Jeg har fået en mere kærlig dreng, som tydeligt føler sig mere set og forstået.

Jeg har virkelig været glad for de ugentlige oplæg og temaer samt Facebookgruppen og sparring med andre forældre.

Men også for Rikkes session med live spørgsmål og svar. Hun gav konkrete svar på specifikke situationer, som fyldte meget hos os. Det har gjort en stor forskel i vores hverdag.

De ugentlige oplæg gav et godt overblik over kurset. Facebook-gruppen og live sessionen gjorde det meget konkret, da specifikke situationer fra en selv og andre forældre blev taget op.

Opdragelse med hjertet er godt, hvis du mangler konkrete redskaber til at løse konkrete situationer. Rikke er god til at uddybe, hun viser forståelse og anerkendelse.

Læs mere

Benedicte

Opdragelse med hjertet

I dag tager jeg lederskab som mor på en helt anden måde. Jeg vil sige til andre forældre, derovervejer at deltage i Opdragelse med hjertet: ”Gør det. Du og dit barn fortjener det! Jeg skælder i dag mindre ud og er mere forstående og empatisk overfor mit barns syn på verden. Det har været en øjenåbner at få teorien til at forstå mit barns verden og se tingene fra dette perspektiv.Vi, som forældre, kom simpelthen til kort i forhold til at få et godt samarbejde med vores barn omkring konfliktfyldte situationer, derfor anskaffede vi kurset. Vi opnåede det, vi håbede, og mere til!

Vi fik præcis svar på de udfordringer, vi havde og opdagede, at det nok var os, der faktisk greb det uhensigtsmæssigt an. Det, der har gjort en stor forskel, er forståelsen af vigtigheden af connection.

Rikke Winckler er en fantastisk formidler og forældre mentor. Hun er perfekt uperfekt og meget varm og menneskelig.

Læs mere

Maj

Opdragelse med hjertet

Åh, jeg kan slet ikke anbefale Rikke nok! Hun er så vidunderlig dygtig til at lære os hvordan vi åbner hjertet og rummer vores børn, når det brænder allermest på og overskuddet er i bund. Med Rikke ender man aldrig med tomme floskler og højttravende teorier, hun er så super dygtigt til at forklare det hele med hverdags-eksempler, som man kender fra sit eget familieliv.

Det er så dejligt ikke kun at få af vide hvad man skal lade være at gøre, men at få en hel værktøjskasse til hvordan man gør i stedet. Hendes kursus har givet os meget konkrete redskaber til hvordan der bliver plads til både forældrene og børnenes behov i familien og vi har fået redskaber til at kunne klare det bedre, når nedsmeltningerne er der – både børnenes og de voksnes ?

Og så har hun bare altid forældrenes ryg og tror altid på at vi alle sammen altid prøver at gøre det bedste for vores børn og det føles fantastisk at blive rummet så meget, når det handler om noget så fint som vores forældreskab. Rikke skaber et dejlig og meget trygt rum for os forældre.

Alle nybagte forældre burde få det her kursus med hjem!

Læs mere

Gitte

Opdragelse med hjertet

Jeg tager viden med mig fra Opdragelse med hjertet om stopknappen og ØVER mig i at stoppe mig selv, når jeg føler mig presset, og det normalt ville ende i uhensigtsmæssig opførsel, ord eller tone – fra min side. Kurset har hjulpet mig til at skabe overgange mellem begivenheder. Det er blevet tydeligt for mig nu, at min datter f.eks. ofte bare har brug for at være sammen og derfor ikke vil i seng. 

Hvis andre overvejer kurset, så vil jeg sige: ”Det kommer til at forandre dit forældreskab og dig selv: du vil få redskaber, du kan bruge i de allermest krævende situationer og få mere tillid til dine evner som forældre.”

Rikke Winckler er en fænomenal formidler og forældrementor. Hun er humoristisk, professionel og forstår at navigere på så mange niveauer og flette det hele sammen, så det arbejder dybt og konkret.

Jeg kan godt lide de forskellige måder, som stoffet formidles på, og det er super praksisnært. Jeg har haft stor glæde af de ugentlige oplæg og temaer. Det har også været godt med refleksionsarkene med øvelser og opgaver. Samt de guidede visualiseringer og daglige meditationer.

Læs mere

Anette

Opdragelse med hjertet

Tak for en super godt kursus. Min mand og jeg har fået så meget ud af det. Vi har fået mange aha oplevelser og fået en del redskaber som virkelig virker. Vi har lært at reflektere over vores børns adfærd fremfor at blive irriteret på dem.

Vi har stadig meget at lære men når bølgerne går lidt højt i dag kan vi sætte os ned bagefter og snakke om hvad vi kunne have gjort i stedet for.

Læs mere

Lisbeth

Opdragelse med hjertet

Dette kursus har giver mig MEGET mere ro som forælder. Før jeg meldte mig til, følte jeg mig ofte ”klædt af til skindet” i pressede situationer med mine børn. Følelsen af usikkerhed, er nu gradvist blevet afløst af en rigtig god mavefornemmelse. Det er gået op for mig, at jo mere mine børn føler sig set og hørt, jo mindre behøver jeg at knokle på, for at løse problemerne.

Konflikter opløses umærkeligt, hvis de overhovedet når at opstå! Desuden er det som om, børnene og jeg er i færd med at udvikle et helt nyt sprog sammen. Og det er måske dét, som har imponeret mig mest ved kurset – at det trænger ind under huden på én, så udviklingen fortsætter efter de 12 uger er gået.

Det er fedt, at kunne lytte til lydfilerne igen og igen efter behov. Rikke er utrolig ligefrem, autentisk og ikke mindst humoristisk i sin måde at formidle på, og hun er meget motiverende at lytte til.

Læs mere

Sanne

Opdragelse med hjertet

Vi har ofte været uenige om børneopdragelse, hvilket selvfølgelig har givet en del konflikter og knas imellem os voksne. Jeg må virkelig rose Rikkes koncept! Det er helt genialt med de lydfiler med så mange forskellige emner som man får hen ad vejen, hvilket giver det mulighed for at bundfælde sig. Det har gjort både min mand og jeg klogere og givet os en masse værktøjer.

Det har også sparet os for mange flere timers terapi og ikke mindst penge, at vi nu har fået et fælles udgangspunkt for opdragelse. Konfliktniveauet herhjemme er faldet betragteligt imellem os – og det gælder også imellem vores to drenge på 5 og 6 år. Dagene herhjemme er blevet meget mere rolige og hyggelige. Det er blevet lettere at tale sammen og nå til enighed pga. at vi kan henvise til dine vise ord i lydfilerne. Der er blevet bedre stemning i hverdagen. Jeg tænker mange par kunne have glæde af dit forløb, da jeg forestiller mig at en del parforholdsproblematikker handler om hvordan man hver især mener børnene skal tackles.

Vi skylder dig en stor TAK.

Læs mere

Maria

Opdragelse med hjertet

Kurset har virkelig skabt forandring hjemme hos os. Det er der er mange færre konflikter og jeg er blevet meget bedre til at rumme nedbrud og følelser, tælle 10 og huske på at børn opfører sig som børn, fordi de er børn.

Tak for den store forandring du har gjort for mig og min familie. 

Tak for du er som du er og virkelig god til at lære fra dig. Det er bestemt ikke sidste kursus jeg har været på. Tak ❤

Læs mere

Birgitte

Opdragelse med hjertet

Et af mine mål med kurset var at råbe mindre, hvilket virkelig er lykkes. Det er gået op for mig, hvor vigtigt det er for mig og dermed mine børn, at jeg er tanket op og at jeg er opmærksom på min egen energi. Alle de redskaber, jeg har fået på kurset gør, at de problemstillinger som hverdagen byder på nemt bliver vendt og løst uden at køre af sporet. Tak, bare tak!
Læs mere

Julie

Opdragelse med hjertet

Jeg har opdaget på dette kursus, at de ting som trigger mig ved mit eget barn, skyldes at jeg genkender trækkene i mig selv. Det er faktisk noget, som jeg skal arbejde med mig selv omkring, først og fremmest. Den største forandring er, at jeg nu er begyndt at hvile i mig selv og min rolle som mor. Det har givet mig og min familie et langt større overskud og dynamikken er en helt anden og meget bedre.

De mange faktuelle ’facts’ om opførsel og opdragelse, som Rikke har lært mig gør, at jeg nu ved, at mit barn ikke selv kan ændre disse reaktioner, som simpelthen behøver hjælp fra mig og min mand. Det har virkelig været en kæmpe hjælp.

Jeg har en følelse af succes og det er så fantastisk, så jeg vil uden tvivl anbefale kurset til andre. 

Læs mere

Helle

Opdragelse med hjertet

Kurset “Opdragelse med hjertet” har virkelig været en øjenåbner for os i mange henseender. Der er virkelig et “før” og et “efter” kurset. Den viden som vi har fået på kurset, er både teoretisk men i særdeleshed også praktisk anvendelig med mange konkrete input til, hvad man kan gøre i forskellige situationer.
En ting er de gode intentioner man har som forælder, en anden ting er at få det omsat til hverdagen, og det har kurset virkelig hjulpet os til. 

Vi fået justeret vores forventninger og vore tilgang til vores børn, og det har resulteret i langt færre konflikter og meget større forståelse for børnenes verden.

Tusind tak Rikke for et meget vigtigt kursus, som jeg på det varmeste kan anbefale til ALLE forældre som vil lære at møde deres børn i børnehøjde.

Læs mere

Cecilie

Opdragelse med hjertet

Rikke er meget sympatisk og forstående, hvilket skinner igennem på hendes oplæg såvel som i hendes svar på deltagernes spørgsmål. Hun formår at fortælle om forskningen på en måde så man forstår det. Hun krydrer dette med en kæmpe viden om præcis, hvad det er for nogle situationer, børnefamilier står i.

Man oplever derfor aldrig Rikke som dømmende eller streng, selvom hun er bevidst om hvilke fejltrin, man som forælder kan begå – i stedet guider hun videre på allerfineste vis.

Efter kurset er jeg blevet meget klogere på børns hjerner, og det har gjort en stor forskel i vores familieliv.

Læs mere

Marie

Opdragelse med hjertet

Fantastisk brugbart kursus og super form med lydfiler, man kan høre på vej på job eller når det lige kan passes ind i den travle hverdag. Det har været fedt med så megen brugbar viden om barnets hjerne, psykologi, udvikling mv. 

Det har været dejligt med en anerkendende tilgang fra Rikke, hvor der også er fokus på ikke at slå sig selv oveni hovedet med det, man ikke gør godt nok. Ligesom det har været så vigtigt med fokus på, at man også tænker i selvkærlighed og huske sig selv, hvilket jeg tit har været alt for dårlig til.

Læs mere

Louise

Opdragelse med hjertet

Det har virkeligt været en øjenåbner!.. Jeg troede selv, jeg var bedre til at sætte mig ind i børns tankegang men kurset har vist mig at jeg helt klart kan være bedre til det. Jeg er blevet mere positiv og fået mere overskud forandring fordi jeg har vendt mine tanker fra at være med begrænsninger til at være med muligheder… og det smitter af på resten af familien Tak Rikke!
Læs mere

Gitte

Opdragelse med hjertet

Først i kursusforløbet blev jeg ked af det, fordi jeg indså, at der virkelig er nogle områder hvor jeg ikke har formået at træde til side og se en situation udefra, og fra mit barns synsvinkel. Jeg havde svært ved at styre mit temperament. Og jeg havde svært ved at se min vej ud af de dårlige mønstre. Men det var jo derfor jeg havde meldt mig til kurset – for at ændre på det! 

Og Rikke formår virkelig – med humor og omsorg, at guide til indsigt og udsyn. Og hun gør det uden at fordømme, hvilket er utroligt vigtigt, når man står der og er sårbar. Så jeg lærte at jeg ikke er unormal, og at jeg godt kan ændre mig, og arbejde på at blive mere den forældre jeg gerne vil være. TAK.

Læs mere

Tina

Opdragelse med hjertet

Et fantastisk forløb! Rikke har virkelig en god måde at komme med eksempler på, der er taget lige ud fra hverdagen, der gør det meget let at brug. Med 3 små børn under 4 år i huset er der tit fart over feltet. Der er kommet meget mere ro i familien. 

Redskaberne til at holde mig selv og mit temperament i ro har været guld værd, jeg er blevet meget bedre til at bevare roen og mærker tydeligt hvordan det smitter af på børnene. Jeg kan varmt anbefale kurset til andre.

Læs mere

Nøglen til dit temperament

Stephanie

Nøglen til dit temperament

Forløbet med Rikke har været fuldstændigt fantastisk. Rikke har på den mest professionelle og kærlige måde taget os igennem de 10 uger. Det har fået mig til at føle mig som en god mor og den bedste mor min søn kunne tænke sig. Det har givet mig rigtig mange redskaber til at kontrollere mig selv, men også at guide min søn og “styre” eller styre uden om konflikter med min søn. Kurset har givet mig en ekstrem ro i maven omkring opdragelse.

Der skal ikke råbes og skældes ud for at mit barn høre efter og det kan jeg se nu takket være Rikke. Jeg er mere rolig og afslappet i håndteringen af min søn og det er skønt. Jeg havde tendens til at synes, at han drillede og provokerede mig. De tanker har jeg aldrig mere, fordi jeg har lært, hvad der sker i hovedet på ham, men også arbejdet med mig selv og hvad det er for nogle tanker der går gennem mig. Det at tage udgangspunkt i mig selv er et fantastisk afsæt.

Jeg har nu mantraer og en stop knap. Bruger dem tit og tænker kærligt på Rikke imens – jeg vil ikke være det foruden. Hele kurset har absolut været pengene værd og mere til. 

Rikke som underviser er et fantastisk menneske, hun er kærlig, rummelig, forstående og så kan hun lige skubbe dig lidt på en ekstremt god måde.

Vi var et lille hold på 20 personer, hvilket var rigtig godt. Der var mulighed for at huske folk fra hinanden fra gang til gang. Til live sessionerne blev vi delt ud i små grupper at snakke i og det var virkelig givende at snakke med andre på den måde.

Læs mere

Mathias

Nøglen til dit temperament

Kurset Nøglen til dit temperament har teorien på plads omkring opdragelse, samtidig med en pragmatisk og anskuelig fremgangsmåde, som gør at en forandring kan lade sig gøre. Dette har for mig virket meget bedre end ”blot”, at læse bøger om emnet eller tage til foredrag, hvor læringen ikke sikres på samme måde. Jeg har personligt rykket mig længere som forælder i kursets tid, end de 5 år før, hvor jeg har haft børn.

Workshop-dagene med de andre kursister har været fantastisk lærerige, hvor andre forældre i samme situation deler deres udfordringer og viden. Kurset som helhed består både af mp3 filer, 1:1 samtaler, facebook-gruppe og kursusdage, hvor jeg ikke mener at nogen af delene kan stå alene. Det er helheden og de forskellige vinkler der sikrer en god læringsproces, da alle lærer forskelligt.

Rikke er en af de bedste undervisere jeg har oplevet. Hun er i øjenhøjde og relaterbar. Hun er ekstremt vidende om emnet, og er i særdeleshed engageret i deltagernes læring og indsigter. Det har hele tiden været mit indtryk at Rikke ønskede at jeg fik succes i forældrerollen.

Læs mere

Heidi

Nøglen til dit temperament

Jeg meldte mig faktisk ikke til kurset fordi jeg havde specielt problemer med min vrede, men fordi jeg gerne ville have en større sikkerhed som mor. Og så VILLE jeg bare på et LIVE kursus med Rikke. Jeg havde tidligere mødt hende til et foredrag og fulgt hendes nyhedsbreve og syntes, at hun var sindssyg dygtig.

Den sikkerhed jeg længtes efter har jeg til fulde fået efter kurset. Nu føler jeg mig meget mere rolig og sikker som mor, når jeg skal rumme mit barns følelser og sætte nogle kærlige grænser. Før havde jeg have svært ved at have et sprog til at beskrive følelser, og havde også svært ved at skille følelser ad, og dermed var det vanskeligt at sætte grænser. 

Jeg er blevet meget mere nærværende som mor, og relationen til min datter har ændret sig markant (til det bedre). Det har jeg nu fået en værktøjskasse til, ikke en færdig manual, men en masse indsigter i mig selv og øvelser, der har styrket mig.

Rikke er uden tvivl børnenes advokat og talsmand, men hun rummer også de voksnes følelser, og man føler sig ikke som en dårlig forælder i hendes selskab – Rikke bruger virkelig sig selv i undervisningen og har en dejlig humor. Rikke er fagligt dygtig og altid velforberedt, og jeg har lært utroligt meget om mit barn og mig selv. Kurset kan varmt anbefales, hvis du gerne vil være klogere både på dig selv og dit barn.

Læs mere

Peter

Nøglen til dit temperament

Inden kurset var jeg i en fastlåst situation, hvor tingene ligesom kørte i ring, og hvor jeg alt for ofte ramte mit røde felt. Allerede efter første kursus-aften oplevede jeg, at der skete forandringer. Det var en aha-oplevelse for mig, at jeg skulle tage udgangspunkt i mig selv, men det at kigge indaf og få nye værktøjer gjorde, at jeg kom til et nyt sted og fik et nyt syn som 100% smittede af på min søn. Det var her løsningen var! 

Trods en travl arbejdsperiode prioriterede jeg at komme til hver kursusaften og det at få live undervisning og møde de andre forældre har rørt mig og bekræftet mig far og menneske. Jeg kan tydeligt mærke, at det er lærerproces der fortsætter og som giver mig mod på mere, og jeg kan varmt anbefale kurset til andre forældre.

Læs mere

Tine

Nøglen til dit temperament

“Nøglen til dit temperament” er et berigende, relevant og inspirerende kursus. Det var en lettelse for mig at finde ud af, at jeg ikke var alene med mine frustrationer og mit ønske om at være en bedre/anderledes forælder. Alle oplæg har været relevante og direkte relaterbare til min egen hverdag med masser af gode eksempler. Værktøjerne er overraskende simple i sig selv – dermed bestemt ikke at sige at de er lette at efterleve, når man står midt i kampens hede med ungerne, og alle knapper bliver trykket på; men det at de er enkle gør det overskueligt og giver mod på arbejdet med at integrere dem. 

Rikke er et superbehageligt, imødekommende og nærværende menneske og underviser, der formidler med hjerte, varme og rummelighed. Det er især vigtige egenskaber, når emnet kan være følsomt/sårbart for deltagerne, som tilfældet er her.

Og så er Rikke et rigtigt menneske. Med det mener jeg, at hun ikke er bleg for at indrømme, at selvom hun er underviseren og ved mere end de fleste af os andre om børn og børneopdragelse – så falder hun også i med samme uhensigtsmæssige opførsel, som vi andre gør. At den (der i hvert fald i vores øjne er den) ‘perfekte’ ikke er bange for at indrømme, at hun også kan fejle – det gør hende til et menneske på linje med os andre, og det har bare rigtig stor betydning for hendes undervisning.

Læs mere

Kristina

Nøglen til dit temperament

For os har det haft stor betydning at være på ”Nøglen til dit temperament” sammen. Som forældre har det givet os en fælles forståelse og et fælles sprog at tale ud fra når vi diskutere opdragelse. Vi har haft rigtig stor glæde af de forskellige teoretiske oplæg og øvelser, og de konkrete forslag til håndtere hverdagens situationer med to små børn. 

Vi har fået en meget større forståelse af vores børn, en forståelse der gør at man tit kan handle anderledes og opleve færre konflikter. Vi har selvfølgelig ikke altid været enig i opdragelse men det er som om, at vi nu har fået et fælles afsæt at tale ud fra, der gør hverdagen lettere. Det kan varmt anbefales at deltage sammen med ens partner, hvis man har mulighed for det.

Læs mere

Danny

Nøglen til dit temperament

Kurset Nøglen til dit temperament motiverede mig gennem viden. Jeg elsker årsagsforklaringer, så alt teorien om, hvordan hjernen virker hos børn, var virkelig god. Man bliver ikke så frustreret når man har fået en teoretisk ballast at holde ens barns (og ens egen) opførsel op imod. Det fjerner følelsen af magtesløshed.

Jeg synes faktisk at kurset kan så meget mere end “vredeshåndtering”. Det er at undersælge det, når der kun er fokus på vreden. I bund og grund handler det om “forstår dit barn, forstå dig selv, og forstå hinanden.

For mig har det betydet rigtig meget at snakke med de andre på holdet. At føle at man ikke står alene i verden og man ikke er den eneste, der kan føle sig som en elendig forælder. Den ærlighed og åbenhed der var forældrene imellem var fantastisk og meget givende. Det var også godt at høre om de andres succeser og udfordringer med at implementerer Rikkes værktøjer.

Læs mere

Anita

Nøglen til dit temperament

”Det er først nu det store arbejde begynder”, sagde Rikke til vores sidste workshop. Og ja, det har hun ret i. Men forskellen er, at efter at jeg har været på Rikkes kursus ”Nøglen til dit temperament” har jeg fået konkrete værktøjer og teknikker, der hjælper mig til at gøre andet end bare at skælde ud og ikke mindst at styre mit eget temperament.

Jeg var slet ikke klar over hvor vred jeg kunne blive før jeg fik børn – og især efter min søn blev storebror til et par tvillingepiger for snart to år siden. Det gør mig enormt ked af at jeg kan blive så vred, at jeg faktisk er i stand til at gøre min dreng ondt. For det er da det sidste jeg vil. Derfor har det også gjort en kæmpe forskel for mig, at jeg meldte mig til Rikkes kursus. På kurset fandt jeg ud af at jeg ikke er alene om denne vrede. At andre har det ligesom mig og også tit synes det er en kæmpe udfordring at have flere børn. Jeg har på kurset fået værktøjer til styre min vrede og til at kigge indad – for det er i virkeligheden her det batter allermest.

Det er også derfor jeg synes titlen på kurset er så godt. Jeg har lært hvor meget det betyder om jeg er i overskud og om jeg sørger for at opfylde mine egne behov. Gør jeg det, kan jeg nemlig meget lettere sætte mig op i helikopteren og kigge på mig selv og stoppe mig selv inden vreden eksploderer. Jeg har fundet min indre stopknap og bruger mantraer til at berolige mig selv. Kurset har også givet mig en større viden og forståelse for mine børn. Hvilket gør at jeg kan se dem i et andet lys og have nogle andre forventninger til dem.

Som underviser er Rikke en kæmpe gave. Hun er fyldt med ekspertviden om børn og ikke mindst forældre. Hun er nærværende og en kæmpe hjælp at have med på sidelinjen til at give gode råd. Hun er altid spot on og man genkender alt hvad hun siger. Jeg ville ønske hun kunne blive ved min side meget længere tid end 10 uger. 

Læs mere

Tilde

Nøglen til dit temperament

Jeg har fået rigtigt meget ud af kurset, og er super glad for at jeg valgte at deltage. Jeg købte faktisk engang et af Rikkes online kurser, men kom aldrig i gang med det. At mødes på et kursus har mange fordele, dels mødet med de andre forældre og dels den forpligtelse det er, at man skal ud af døren og er ”tvunget” til at få lyttet og lært, som man jo gerne vil. Det fungerede virkeligt godt for mig.

Kurset er utroligt veltilrettelagt og godt balanceret mellem oplæg og øvelser. Både sammen med de andre, og øvelser man selv laver. Man får virkelig meget for pengene.

Kurset giver en masse konkrete værktøjer, det er meget tilgængelige og nemme at omsætte. Efter hver kursusaften og hvert oplæg gik jeg derfra med følelsen af, at jeg havde fået noget nyt, jeg kunne gå direkte hjem og bruge. Rikke er super dygtig, behagelig, rolig og ikke mindst humoristisk. Det giver en god tryghed og hun viser vejen til at det ikke skal være så perfekt det hele og at man ikke skal slå sig selv oveni hovedet. Jeg kan virkelig mærke en stor forandring i mig selv og hvordan jeg er sammen med mine børn efter at have været med på kurset, og jeg kan varmt anbefale det.  

Læs mere

Katja

Nøglen til dit temperament

Jeg har læst rigtigt mange ting om børneopdragelse, men det at få det omsat til hverdagen og kunne bruge det i virkeligheden er det sværeste. Kurset har været så godt og givet mig så mange praktiske og konkrete værktøjer, som gør det muligt at bruge det sammen med mine børn.For mig har det gjort en kæmpe forskel at mødes med de andre, at comitte sig, at lave øvelser og refleksioner og få forankret tingene i sig selv. Indsatsen og det ”hårde” arbejde fortsætter jo her efter kurset for det handler jo at ”omprogrammere” sig sel og gøre tingene på nye måder og få nye vaner. 

Det kan være et langt sejt træk, men jeg har fået et rigtigt godt afsæt til det nu. Rikke er rigtig varm og hjertelig, og så tør hun sige tingene som de er, og jeg kan varmt anbefale kurset til andre.

Læs mere

Betina

Nøglen til dit temperament

Allerede efter første kursusaften var jeg helt høj. Man finder bogstaveligt talt ud af, at man ikke er alene, at det er helt normalt at blive frustreret, føle sig magtesløs og komme til at hæve stemmen. Og selvom man nok godt ved, at det også sker for andre, så var det meget opløftende at mødes med de andre på kurset.

Første aften var i det hele taget banebrydende – jeg fik så mange nemme redskaber, der var lige til at gå til. Redskaber, der virkelig forandrede min tilgang til børnene og som hurtigt skabte en forandring i vores familie.

Kurset er bygget op med både teori, oplæg og øvelser. Jeg var altid ret vild med Rikkes oplæg om aftenens tema. Særligt godt, at der er evidens bag, at der også bliver refereret til teoretikere, samtidig med at tingene bliver omsat til nemme og konkrete redskaber.

Udover at det har styrket mig og gjort mig klogere som mor og menneske at være med på kurset, så er der også mange ting, jeg kan bruge i mit job som lærer, hvor jeg har fået en endnu større forståelse af børn.

Jeg synes at kurset er billigt i forhold til hvor meget man får for pengene, og faktisk synes jeg godt at kurset måtte vare endnu længere end de 10 uger, det gør nu.

Det har været en meget spændende og lærerig proces og jeg kan på det varmeste anbefale kurset til andre forældre, der gerne vil have endnu flere redskaber til at styre sit temperament og blive klogere på sine børn, og sig selv.

Læs mere

Thomas

Nøglen til dit temperament

Allerede efter første kursusaften fik jeg værktøjer med hjem som jeg kunne bruge! Og selvom det var en lille smule grænseoverskridende at møde op første aften med en masse fremmede mennesker, blev det hurtigt trygt i gruppen. 

Fra hver kursusgang der gik kunne min kone mærke forandringer, og selvom kurset umiddelbart var lidt dyrt i forhold til hvad vi havde råd til det på det tidspunkt, så var det alle pengene værd. Det har nemlig ikke bare hjulpet på min forståelse af mit barn det har også givet input til vores forældreskab og de konflikter vi ellers kunne have omkring børneopdragelse.

Rikke har under hele kurset haft fokus på, at man skal huske at tanke sig selv op, og det har været fantastisk for mig at huske mig selv. Faktisk har kurset fungeret som ren optankning for mig. Det har været skønt at starte hver kursusgang med en kort meditation og hele tiden blive guidet og inspireret til at træffe valg og huske sig selv. Jeg ville rigtigt gerne have 10 kursusgange mere! Dels for at få mere inspiration men ligeså meget for at blive tanket op møde de andre forældre og få noget til mig selv. Jeg har virkelig lyst til at give den viden fra kurset videre til andre med små børn, og jeg anbefaler det varmt til alle.

Læs mere

Signe

Nøglen til dit temperament

Vreden var ikke rigtigt noget, jeg kendte til, før jeg fik børn. Men så kom den til gengæld også. Jeg prøvede at styre den, holde den tilbage og nede, men det endte så desværre i nogle store eksplosioner, hvor alt den indestængte vrede kom ud. Det var forfærdeligt. Det var ikke sådan jeg ønskede at være mor. 

Rikkes kursus har ”reddet” mig – det har for det første givet mig en afgørende teoretisk indsigt i, hvordan vreden påvirker både hjernen og kroppen. For det andet har det givet mig en masse indsigter i, hvilke situationer, der tricker min vrede og hvorfor. Jeg er derfor blevet mere fortrolig med min egen vrede og ved, hvor jeg skal sætte mine grænser.

Noget af det vigtigste for mig har været at lære at håndtere min vrede i stedet for at ignorere den. Jeg har lært at mærke efter, hvornår vreden er ved at opstå, og at reagere på den på en hensigtsmæssig måde over for mine børn. Jeg er dermed blevet mere tydelig som mor. Når mine børn kender rammene og mine grænser, er det lettere for dem at begå sig. En anden gevinst er, at jeg har fået redskaber til at bringe mig selv til ro igen, når jeg en gang i mellem alligevel bliver kapret af vreden. Jeg kan derfor stoppe mig selv og min egen reaktion, selvom jeg er vred og bruge kræfterne på at berolige mine børn og få løst situationen. Det betyder, at jeg ikke længere bange for at blive vred. Det giver mig en enorm tryghed, når jeg er sammen med mine børn. Jeg har accepteret, at børns måder at opføre sig på og handle på er uforudsigelige, og netop derfor er det så vigtigt, at jeg kan stole på mig selv og min egen reaktion som mor.

Læs mere

Line

Nøglen til dit temperament

Kurset har givet mig en vej at gå. Før kurset vidste jeg en masse, men jeg oplevede tit at mangle et ”hvordan gør man det så lige”. Da kurset er så konkret og giver så meget viden og undervisning i børns udvikling og hvordan man bedst møder dem og får samarbejdet op at køre, samtidig med gode redskaber til ens egne følelser, så føler jeg nu, at jeg har fået mit ”hvordan”. Og når jeg fejler eller falder i, så har jeg noget meget konkret at gå tilbage som bringer mig på sporet igen. 

Det har været berigende men også lidt grænseoverskridende engang imellem at dele oplevelser med de andre forældre, men det giver vanvittigt meget, og er med til at bestyrke følelsen af at hverken en selv eller ens barn er forkert.

Læs mere

Pernille

Nøglen til dit temperament

Jeg er blevet meget mere bevidsthed omkring hvad min egen adfærd og sindstilstand gør ved samarbejdet og forholdet til mine børn – og allervigtigst, så har jeg fået en masse håndgribelige værktøjer der kan bruges i de mange daglige situationer med børnene, som ellers nemt kan ende med konfliker og øv situationer. Så ved hjælp af små simple værktøjer er det pludselig blevet nemmere at få børnene i tøjet om morgenen, komme ud af døren, slukke for IPad’en osv, uden at det ender med konflikter.

Udover de mange gode konkrete værktøjer, får man også en masse viden om alt det bagvedliggende der sker i børnenes hjerner, og så er det kun et ekstra plus at Rikke underviser på en sådan måde, at det bestemt ikke føles som “mor-politiet” – tværtimod! Rikke får en til at føle at man ikke er forkert på den, man skal droppe hammeren, og giver en følelsen af at man er god nok og at man gør det bedste man kan overfor sine børn. Jeg kan derfor kun varmt anbefale kurset til alle!

Læs mere

Jonas

Nøglen til dit temperament

Jeg har fået et meget mere realistisk billede af min egen værdi som forælder – før kurset havde jeg stor fokus på det, jeg ikke gjorde så godt, men nu er jeg meget mere opmærksom på, at jeg en stor del af tiden, gør det rigtigt godt. For os var det vigtigt at få skabt en forandring derhjemme.

Vi var kørt i rille og jeg oplevede, at jeg i stor stil manglede værktøjer – der var situationer, hvor jeg slet ikke vidste hvad jeg skulle gøre. Jeg har fået en større forståelse for sammenhængen mellem min krop og mit hoved, og er blevet meget bedre til at forstå, hvad der sker i mig. Jeg har opdaget, hvordan jeg kan styre mit hoved og tanker ved at være opmærksom på min krop og dens signaler. Det er virkelig brugbart.

Jeg har fået nogle rigtige brugbare og konkrete værktøjer, feks bruger jeg nu dagligt mantraer, og det fungerer supergodt. I det hele taget er det godt at få en større forståelse og forklaring på, hvorfor børn gør som de gør, og få en masse teoretisk viden også. Det har fungeret rigtigt godt at der var en assistent med på kurset, som selv har gennemgået forløbet og været med til at vise vejen. Alt i alt et godt kursus, som jeg anbefaler til andre. 

Læs mere

Lars

Nøglen til dit temperament

Jeg lærte Rikke og hendes kurser at kende da jeg var på hendes kursus Julekalender for forældre. Jeg synes i bund og grund, at jeg råbte for meget af mine børn. Kurset ”Nøglen til dit temperament” lød fornuftigt og værktøjerne som nogle jeg kunne bruge. Det skulle prøves!

Jeg har da læst bøger om opdragelse, men der sker bare noget andet, når man sidder 20 mennesker sammen. Man både lytter, får teoretiske oplæg og laver øvelser. Selvom jeg normalt ikke er fortaler for praktiske øvelser foran fremmede mennesker, hvor man deler med hinanden, så virkede det bare rigtig godt, når man fik sat ord på problemerne og også hørte hvad de andre havde af issues og også løsninger. Det har givet mig rigtig meget, at vi mødtes og kunne sparre med hinanden, kontra hvis man ”bare” havde mødtes online. Hele ens mindset er bare mere committed, når man hiver en hverdagsaften ud og kommer væk hjemmefra.

Det vi lærer på Nøglen til dit temperament er ikke rocket science men det er måden det præsenteres på og måden hvorpå Rikke formår at bruge sig selv og andre rigtige eksempler, der gør at det bliver virkeligt, hvordan teorien bruges i ens dagligdag. Jeg har taget værktøjer som at bringe mere kontakt ind i mine børns og mit forhold, teori om børns hjerner og så er jeg her på falderebet begyndt at bruge mantra’er. Det havde jeg virkelig svært ved i starten, men har fået inkorporeret mit ”Jeg er rolig”-mantra i min dagligdag, selvom jeg måske ikke lige havde forestillet mig, at det ville være noget for mig i starten af kurset.

Efter kurset kan jeg mærke at jeg er blevet mere rolig, jeg kan godt stadig hæve stemmen, men jeg falder hurtigere ned og bliver rolig igen. Jeg kan mærke der er noget, der er faldet på plads.

Alt i alt et supergivende kursus – En øjenåbner! Det bliver fortalt så det giver mening og er letforståeligt, og man får mange gode selvhjælpsværktøjer.

Læs mere

Mette

Nøglen til dit temperament

Jeg vidste det jo godt. At de ikke nyttede noget at skælde og råbe ad børnene, når de ikke hørte efter/ryddede op/ tog jakke på. Alligevel kom jeg nogle gange til at gå ned ad den vej, og jeg blev træt af mig selv, når det skete. Slog mig selv i hovedet over at ’være sådan en mor’. Derfor var det ideelt for mig at deltage på Nøglen til dit temperament. 

Jeg fik ikke bare nøglen til konkrete og lige-til-at-anvende-løsninger fra Rikke, men også en nøgle til at nære omsorg for mig selv, for hvordan kan jeg vise overskud over for mine børn, hvis jeg selv er i underskud? Og hvad nytter det at banke mig selv i hovedet, hver gang jeg gør noget, som jeg ikke synes er ideelt? Det er let at føle sig forkert som forælder. Skyld og skam kan jeg sagtens opmønstre alene ved at læse nyheder, for meget af det, vi forældre gør, er enten for meget eller for lidt, hvis man skal tro på alt, hvad man møder i mediebilledet.

Jeg følte mig aldrig forkert hos Rikke, for hun er ikke bare en gudsbenået underviser med virkelig god energi, stor faglighed og (selv)ironi. Hun møder alle kursusdeltagere med varme og forståelse. Hun forstår, at vi alle gør vores ypperste for at være de bedste forældre, vi kan. Og med Rikkes brugbare værktøjer (de virker med det samme!) og hendes formidling af, hvorfor børn tænker og reagerer, som de gør, er det meget nemmere at undgå konflikter og nedsmeltning fra børnene. Som i meget nemmere! Tak for et fantastisk forløb, Rikke!

Læs mere

Rikke

Nøglen til dit temperament

Jeg havde været med på Rikkes julekalenderkursus (red: online december kursus for forældre) og jeg blev så inspireret, at jeg fik lyst til at få endnu mere vide og inspiration. Selvom jeg er vild med den online kursus form og den fleksibilitet, det giver, så havde jeg også lyst til et kursus, hvor man mødtes med andre deltagere.Og bare det at komme væk hjemmefra, det at komme til et dejligt kursussted, hvor der er kredset om stemningen med både lys, blomster og snacks har lige givet en ekstra fornemmelse af at blive forkælet, og kunne læne sig tilbage og tage imod.

Kurset har været godt og spændende, og har haft en god kombination af teori og øvelser. Jeg elsker at Rikke bruge en masse humor og også bruger eksempler fra sit eget liv. Der er ingen løftede pegefingre og Rikke har i det hele taget en meget fordomsfri tilgang, der gør det trygt. 

Kurset sætter mange ting i gang, det hjælper en til at få nye veje at gå som forælder og så hjælper det en til at holde fast og sætte de ændringer i gang, som man har lyst til at lave. Jeg er ofte blevet så inspireret, at jeg har glædet mig til at komme hjem og prøve tingene af sammen med børnene.Man kan læse meget om opdragelse i en bog, og mange af os gør det også. Men det er noget andet at høre et ”rigtigt” menneske fortælle om tingene, ligesom det er dejligt at møde ”rigtige” mennesker at dele og udveksle erfaringer med.

Kurset går ind og rykker, også teoretisk – det er på en og samme tid tilpas dybt og samtidig så let tilgængeligt, at det gør det muligt at gå til og til at tro på, at man rent faktisk kan skabe de forandringer man ønsker sig. Jeg kan på det varmeste anbefale kurset. 

Læs mere

Regitze

Nøglen til dit temperament

I al den tid jeg kan huske har jeg fået at vide, at jeg har et iltert temperament og er utålmodig. Da jeg læste om kurset begyndte jeg at få et nyt håb for at det kunne løse nogle af vores problemer i hverdagen. Allerede første kursusaften var jeg positivt overrasket, de andre kursister var helt almindelige mennesker, der også kendte til, at ens temperament kunne løbe af med en. Mødet med dem gjorde en kæmpe forskel for mig. 

Kurset er godt fordelt mellem teori, refleksioner og praktiske øvelser med hinanden.

Rikke er god til at formidle, hun er livfuld, der er tempo på, ord der er til at forstå, genkendelse og ikke mindst en masse humor. Det har betydet at budskaberne, både teori og indsigter er gået ind på en klar måde.

Kurset har gjort, at jeg har fået en meget større kærlighed til mine børn. Jeg kan igen mærke at jeg virkelig godt kan lide dem og virkelig elsker dem. Det var forsvundet lidt i hverdagens surhed og frustrationer. Kurset har givet mig så mange indsigter og viden – processen fortsætter og er slet ikke færdig endnu.

Læs mere

Justyna

Nøglen til dit temperament

Jeg har været på flere af Rikkes online kurser, men det er noget helt særligt at være med på et ”live” kursus som ”Nøglen til dit temperament”. Det er meget mere effektivt, der er ingen afbrydelser, man bliver ikke kaldt på og man får ikke mindst sat tiden af til det, og får det plottet ind i kalenderen. Det er ren optankning”. Tid til mig. Tid, der giver overskud. Overskud der smitter af på min familie.

Rikke skaber en tryg, fri, åben atmosfære som gør det trygt at være på kursus. Det er ikke sådan at man SKAL eksponere sig selv, og jeg kunne rigtigt godt lide at man arbejder i små grupper på 2-3 personer, så man lærer hinanden at kende stille og roligt.

Det er fedt at man kan bevæge sig rundt, for mig betyder rammerne og set-uppet meget for læringen – det giver en dejlig frihedsfølelse og en ekstra god mulighed til at jeg kunne reflektere og mærke mig selv.

Den største styrke ved kurset er helt sikkert øvelserne – at man ikke bare sidder og lytter men får arbejdet med tingene. Men også al teorien er vigtig –Rikke er god til at forklare det, give eksempler fra hverdagen så det bliver meget nemmere at få forstå og bruge det.

Det gav noget helt særligt til kurset at vi både var mænd og kvinder. I det hele taget var sparringen og samtalerne med de andre forældre virkelig gode.

Jeg kan virkelig anbefale kurset til andre og håber på et fortsætter kursus.

Læs mere

Camilla

Nøglen til dit temperament

Kurset er klart anbefalelsesværdig og det er de bedste penge jeg nogensinde har givet ud! Det er på højde med godt fodtøj og den helt rigtige flyverdragt. Og så har det lært mig så meget om, hvordan jeg gerne vil være som mor, og ind imellem at se en “skæv” situation udefra og så nå at ændre den fra at løbe af sporet og ende i mig, der taber hovedet. Og i de situationer, der ender med råberi og mig, der taber hovedet, der er mit mindsæt og min “hammer” blevet anderledes, mere udholdelig og meget mindre rent størrelses mæssigt (jeg opdager jeg dunker mig selv i hovedet og så forestiller jeg mig hvordan hammeren skrumper og bliver lille bitte, og mindre hånende).

De redskaber, øvelser og my måde at tænke på/ ny viden er godt til reflektion og øve videre efter kurset er endt. Det giver altid følelsen af succes, når de forskellige redskaber bliver benyttet. 

Og så har det været en vild øjenåbner, hvad de små dags/morgen meditationer gjorde ved mig på den lange bane. De gav på længere sigt det pusterum og den ro og overblik. Ikke i øjeblikket, men i helheden. Det synes jeg er vildt at se tilbage på, hvad det gør for mig, mine børn og vores relation gennem en dag, at jeg har brugt 4 min. På mig selv, mit åndedræt og at tænker gode tanker om mig selv, lægge en strategi for dagen med åbenhed og kærlig tilgang. Hold da op siger jeg bare – og kan mærke at de meditationer skal jeg lige ind og finde og starte forfra på igen fra i morgen af (; 

Læs mere

Tina

Nøglen til dit temperament

Jeg har været på kurset “Nøglen til dit temperament”, og jeg tør godt anbefale det til alle forældre, uanset om man står med konkrete udfordringer eller ej. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg aldrig mere kommer til at råbe, men det sker nu kun sjældent, hvor det før var hverdagskost. Mange gange når vi slet ikke dertil fordi jeg har lært at formidle et budskab til min dreng på en mere klar og hensigtsmæssig måde. 

Rikke er fantastisk sød og naturlig, og til min store glæde indeholder hun ikke et gram af den meget langhårede rundkredspædagogik, som jeg tror vi er mange, der finder lidt anstrengende.

Som kursist får man en masse virkelig brugbare redskaber, som serveres på en måde, som gør dem nemme at huske, netop fordi de parres med de knapt så smukke hverdagssituationer, som vi alle sammen kender, men ikke så ofte taler om.

Læs mere

Pernille

Nøglen til dit temperament

Jeg føler mig nu som en mere nærværende mor til min datter på 3 og min søn på 7. Jeg er blevet langt mere bevidst om mig selv og hvordan reagerer, som jeg tydeligt kan mærke, når jeg er sammen med mine børn. Det har givet os en mindre konfliktfyldt hverdag og en hverdag med flere glade stunder, hvor vi griner sammen. Jeg har lært at jeg har et valg og en vilje til at forandre de mønstre, som havde sat sig fast. 

Rikke er behagelig og tillidsfuld underviser, som er god til at give ens spørgsmål og tvivl meningsfulde svar. Hun skaber et rum hvor alle spørgsmål og kommentarer bliver hørt. Rikke fik mig til at åbne op for forståelsen af hvordan jeg kan styre min vrede og hvordan jeg kan tage ansvar for mine egne reaktioner. Og hvor afgørende det er, når man gerne vil hjælpe sine børn til hvordan de skal håndtere deres følelser. Hun er god til at give konkrete værktøjer til at gøre hverdagen til et bedre rum at være i for hele familien.

Før kunne en hverdagssituation så som at komme ud ad døren/at spise et måltid sammen osv. hurtigt eskalere i en hektisk situation med råb og skrig. Nu har jeg lært, hvordan jeg kan forandre situationen ved at bevare roen og i langt højere grad ’connecte’ med mine børn. Ved at lytte, være nysgerrig og bringe leg og fantasi ind i hverdagen bliver der mange flere situationer, hvor børnene samarbejder og glemmer at være umulige. 

Læs mere

Christina

Nøglen til dit temperament

Jeg har fået en større forståelse for min søns opførsel og hvorfor han gør som han gør! Jeg har lært, at råb ikke er opdragelse og indset, at blot fordi jeg ikke råber og skælder ud, er jeg ikke en svag forælder, der tillader dårlig opførsel. Det har virkelig været en øjenåbner for mig. Jeg har tidligere frygtet, at hvis ikke jeg ”slog hårdt ned” så ville han ikke lære at opføre sig ordentligt. Det har været en stor indsigt at lære at gå en ny vej.

Noget af det gode ved kurset er, at man kan lytte til materialet når man har tid og få sparring af Rikke og de andre kursister i facebook gruppen. Workshop-dagene har bare været virkelig gode, fedt at møde de andre og sparre sammen i et trygt og forstående rum.

Som underviser får Rikke en til at føle sig godt tilpas og ikke skamfuld. Hun dømmer ikke og er ikke bange for at dele ud af sine personlige erfaringer og oplevelser, det gør det meget trygt.

Efter kurset har jeg fået en meget større bevidsthed, mere refleksion og gode snakke med min partner Vi har fået gode værktøjer, som vi kan bruge i svære situationer.

Jeg vil klart anbefale kurset, hvis du har vil have råd og sparring fra en dygtig coach (Rikke) og andre seje forældre. Man får gode værktøjer til at skabe forandring og arbejde med sig selv til gavn for både en selv, men også for ens familie. 

Læs mere

Penille

Nøglen til dit temperament

Jeg ville ønske at kurset aldrig stoppede! Jeg elskede, at der var teori bag al den læring vi fik – for det gør en kæmpe forskel. Jeg oplevede, at jeg lærte en masse og blev klogere, beriget og opløftet af de dele. Teoretisk er Rikke præcis og skarp, professionel og mega kompetent. Hun er inkluderende og klog, og så gør det ikke noget, at det er krydret med humor på toppen 🙂

Efter kurset kan jeg langt bedre træde et skridt tilbage og nulstille de situationer, jeg er i. Jeg har meget større fokus på, at mit barn gør det bedste han kan, og derfra kan jeg justere i min tilgang. 

De fysiske kursusdage var så givtige. Det at se, høre, tale og samtale med andre er så brugbart. Jeg kan varmt anbefale kurset til andre forældre, der ønsker at skabe forandring.

Læs mere

Okan

Nøglen til dit temperament

Jeg blev positivt overrasket over, hvor konkret kurset var og hvor mange konkrete værktøjer man får med sig. Hver gang gik jeg hjem med noget nyt, som jeg kunne bruge. Umiddelbart tænkte jeg, at 3 timers undervisning om aftenen efter en lang arbejdsdag, lød af meget, og også som noget, der godt kunne blive lidt langtrukkent, men jeg har ikke på et eneste tidspunkt kedet mig.

Rikke er en meget levende underviser sprængfyldt med god energi, hun underviser i øjenhøjde, og så er det godt balanceret mellem oplæg, øvelser og refleksioner, så man ikke ”bare” skal lytte. Mødet med de andre forældre har været mindst lige så vigtig en del af kurset for mig, så jeg ville derfor aldrig have valgt et online kursus. Der er et langt større commitment i at afsætte tiden og komme hen til et kursussted.

Efter kurset er jeg blevet mere nærværende sammen med mine børn, og det gør klart en forskel i de konflikter, der ellers før kunne trappe op. Inden kurset var nærvær mere sådan noget jeg skulle minde mig selv om, nu flyder det mere naturligt og jeg ser klart mine børn på en anden måde. Kurset løser selvfølgelig ikke alle problemer på en gang, men det giver en masse konkret og brugbar viden og værktøjer som man også kan bruge fremover. Jeg kan varmt anbefale kurset. 

Læs mere

Helle

Nøglen til dit temperament

“Det har virkelig været en investering i mig selv”, sådan siger Nina efter kurset Nøglen til dit temperament. Hun fortsætter: ”Jeg er selv uddannet pædagog, så jeg vidste selvfølgelig en del ting i forvejen, men alligevel var kurset et wakeup call og udvidede i den grad min værktøjskasse som mor. Det, at blive mere bevidst om selv og huske ens egen optankning har været en vigtig ting for mig at få sat fokus på. Egentlig er det jo logisk, man kan ikke give en masse, hvis man selv er kørt flad” For mig har det været en meget stærk oplevelse at møde de andre og opleve den åbenhed overfor hinanden, som der var i gruppen. Det sætter tingene i perspektiv når man møder andre, der også har samme tanker og udfordringer som en selv, man bliver klogere i mødet med de andre”.

Nina siger videre: “Jeg er blevet en meget mere bevidst mor, og jeg føler at jeg kan meget mere nu. Det er klart at tingene skal vedligeholdes og her er Rikkes nyhedsbrevene en god reminder, hvor der jævnligt kommer input, og hjælper en til at holde fokus, så man ikke ryger tilbage i gamle mønstre. Tak for et godt kursus!

Læs mere

Luksusretreat for mødre

Karin

Luksusretreat

Det giver noget helt specielt at hive lidt over et døgn ud af kalenderen. Hvor man ikke skal forholde sig til børn, mand eller hjemmet. Jeg gik ind til denne weekend kun med det for øje, at jeg ville kaste mig ud i det, jeg blev mødt af. Jeg havde ikke regnet med at jeg ville åbne for en meget gammel fortælling. En fortælling der spændte ben for mig, både som forældre og person. Det lyder meget poppet at sige, men jeg gik meget lettere hjem end da jeg kom, jeg kan stadig mærke dønningerne og der er flere emner der giver slip i kølvandet. Det at man ikke bare kører hjem lige efter noget følsomt, men kan tale med de andre om det. Det at der er sat tid og rum af til bare at være sig selv og ikke mor, kone eller andre af de roller man har i hverdagen. At opleve det kæmpe fællesskab i, at man ikke er alene og andre også bokser med nogle af de samme ting er en kæmpe befrielse og lettelse. Der var plads og rum til grin, latter og tåre, det fik bare lov at være der. Det kombineret med spa og luksus i at der var nogen der lavede maden og tog opvasken var et lille frirum i en fyldt hverdag hvor man måske ikke altid husker sig selv.

 Jeg tog gerne et retreat mere.

Læs mere

Katia

Luksusretreat

Jeg vil anbefale dette retreat til alle mødre, og ikke kun dem der trænger til at tage sig lidt af sig selv (for hvem gør ikke det?). Jeg tror mange føler, at man skal præstere sit ypperste for at blive elsket og anerkendt i mor-rollen. Men i virkeligheden er det omvendt – når man elsker og anerkender sig selv som mor, kan man præstere meget bedre i mor-rollen. Og det var lige præcis dét luksusretreat weekenden handlede om. 

Da jeg meldte mig til luksusretreatet, var jeg ikke 100% sikker på, hvad jeg skulle forvente. Jeg var faldet for konceptet om mor-tid på et fantastisk sted (Marienlyst Strandhotel) i Rikkes kyndige hænder. Havde vi brugt weekenden på at spille yatzy og få uforstyrret søvn, havde det muligvis været fint nok for mig, men der var selvfølgelig en masse spændende på programmet.

Weekendens indhold gjorde bl.a., at vi fik mulighed for at få kigget på den der vigtige selvomsorg, som ofte bliver tilsidesat i en travl hverdag. Det var sårbart og stærkt. Der var forløsende tårer og lettelsens suk undervejs. Rikke havde vores ryg, hele vejen. Selvom det var grænseoverskridende at vise hvad der gemmer sig på indersiden, så var det et trygt og rart fællesskab vi var i.
Vi kunne, via forskellige øvelser, fylde op på den indre kærlighedstank til os selv.
Det var befriende og forløsende.
Og udover de øvelser Rikke havde sat på programmet, indebar egensomsorgen også lækker mad, smukke omgivelser og et hyggeligt fællesskab af skønne mødre, med masser af gode samtaler og endnu flere grin.

Læs mere

Julie

Luksusretreat

En skøn weekend er overstået. Jeg er helt ladet op og fyldt op. Fyldt op af et dejligt sammenvær med andre kvinder, der modigt har delt deres sårbare historier og en masse indsigtsgivende øvelser og undervisning. Alt sammen faciliteret af Rikkes vidunderlige afsmittende ro og høje faglighed, der gør en tryg og nysgerrig på det emne hun taler om.

Derudover var faciliteterne og maden så lækker og prikken over i’et. 

Jeg kan på mit varmeste anbefale en weekend med Rikke, for mødre der trænger til selvforkælelse

Læs mere

Nanna

Luksusretreat

Min oplevelse, ved at være på luksus retreat for mødre med Rikke Winckler, var helt vild fantastisk. Jeg valgte at tage derover om fredagen, og retreatet var fra lørdag til søndag. Det var så lækkert. Jeg kommer fra vestjylland, så jeg havde en lang kørsel på ca. 4,5 timer. 

Men bare det at have en ekstra nat hvor jeg bare var mig. Det var ovenud fantastisk. Jeg nød spaen, hvor jeg fik en ansigtsbehandling og derefter lækker aftensmad på en af restauranterne på hotellet Derefter slappede jeg af og sov i en kæmpe seng helt alene og uden at blive vækket om natten…… det var total luksus.

Selve kurset med Rikke var helt vildt. Rikke er virkelig, virkelig dygtig og har et hjerte af guld. Man føler bare at man kan åbne sig op og at der er ingen der kigger skævt til en. Man føler sig ikke alene om sine følelser, men i stedet, at man har denne flok seje, smukke kvinder, som tumler med lige præcis det samme som dig.

Vi klikkede hurtigt og begge dage var fyldt med mange følelser, tårer og grin. Jeg lærte så meget og har siden hele tiden haft den weekend i hovedet. Både alt det vi lærte af Rikke og hele oplevelsen med at bare være mig, ikke være mor, kæreste, datter eller søster men bare mig. Det var så skønt.

Rikke får mine allervarmeste anbefalinger og jeg kan kun sige dette….. gør det! brug de penge på jer selv for det er hele oplevelsen værd.

Læs mere

Regitze

Luksusretreat

Efter at have deltaget på forløbene Nøglen til dit temperament og opdragelse med hjertet følte jeg mig egentlig godt klædt på til at anlægge en ny taktik på de mange udfordringer, rollen som mor byder på konstant. I første omgang meldte jeg mig derfor ikke til, da Rikkes nyhedsbrev nævnte Luksusretreat for mødre. Men så gik det op for mig, at det lige præcis var den belønning, min krop og mit sind savnede efter den udvikling, jeg havde været igennem. Så jeg tilmeldte mig og ventede i spænding – det er jo altid lidt et sats at skulle lukke vildt fremmede ind i ens inderste tanker og følelser, men det blev en fantastisk weekend! Superlækre omgivelser, masser af tid til ro og fordybelse, fokus på øvelser der giver selvindsigt og en indre stemme, der taler pænt til mig selv.

Samtidig mødte jeg de sødeste kvinder med hver deres fortælling, som jeg også kunne spejle mig i. Det har faktisk været det mest givende ved alle Rikkes kurser – at møde ligesindede og blive bekræftet i, at mine oplevelser og følelser i rollen som mor er normale.

Der skal en stor streg under LUKSUS, for nøj hvor er det lækkert at kunne have dybe samtaler uden at blive forstyrret, få snacks og lækker mad serveret dagen igennem, adgang til skøn spa og natur og en dejlig seng at sove i – lige til man vågen af sig selv 😉

Jeg kan varmt anbefale deltagelse i Luksusretreat for mødre!

Læs mere

Marie

Luksusretreat

Jeg kan VARMT anbefalde et “Luksusretreat for Mødre” med Rikke Winckler. Det overskud, den ro, og den fantastiske fornemmelse i kroppen, jeg havde, efter bare et enkelt døgns ophold, var ubeskriveligt.

Kombinationen af tid til sig selv, brugbare og inspirerende øvelser, fantastisk lokation og lækker mad, var bare helt perfekt. Jeg under alle andre mødre at give sig selv den gave – det er det hele værd!

Læs mere

Sigrid

Luksusretreat

Jeg var så træt. Jeg var træt fordi jeg ikke sov. Jeg var træt af alle de huslige pligter. Jeg var træt af at være mor. Jeg var træt af at være kone. Jeg havde bare lyst til at grave mig ned eller flytte ind i en lille lys vedligeholdelsesfri lejlighed og så være kærester med min mand igen. 

Jeg havde dog også lyst til at få det bedre og finde en styrke i mig selv til at være i det liv, som jeg er i. Mit drømmeliv: mand, tre børn, hus, bil og to jobs.

På luksusretreat for mødre fik jeg hjælp til begge dele.Jeg fik en tiltrængt pause i lækre omgivelser, stort værelse med havudsigt, eget badeværelse og adgang til spa, havdyp og gåture langs vandet. Der var lækker mad og smilende personale.

Men det vigtigste var samværet med de andre mødre og Rikke.

Rikke fik skabt et rum, hvor vi otte kvinder åbnede op og delte vores tanker. Vi mødte hinanden uden fordømmelse, med forståelse og genkendelse. Gennem refleksioner og samtaleøvelser fik vi indsigter i os selv og redskaber til at holde fast og arbejde videre derhjemme. Jeg bruger stadig flere måneder efter nogle af de redskaber jeg lærte og fandt frem til på kurset. Fx. kan en vejrtrækningsøvelse med et lyst fokus løfte mit humør og ti minutters dans med børnene til høj musik kan løsne spændinger både fysisk og psykisk. Jeg har oplevet efterfølgende i mit parforhold, at nogle af de ting jeg ønskede, at min mand skulle ændre, dem har han ændret, fordi jeg har ændret mig. Det har givet blod på tanden i forhold til at blive i mig selv og føle mit eget værd og stå fast. (Det skal siges at vi begge samtidig fulgte Opdragelse med hjertet 12 ugers forløb).

Rikkes ro, fagligt funderede feedback og opmærksomme blik satte rammen og gav en følelse af, at det vi oplever er rigtigt, det vi er og kan er noget værd og at man kan ændre det, man er utilfreds med.

Læs mere

Luksusforløb for mødre

Karin

Luksusforløb

Luksusforløb for mødre var virkelig en øjenåbner! For det her forløb handler ikke om børn, men om en selv. Luksusforløbet gav mig en rejse tilbage til mine egne værdier, som jeg til tider har haft svært ved at efterleve, fordi jeg tog mere hensyn til andre, end til mig selv.
 
Jeg er nu blevet mere tro mod mig selv, og igennem det også mere tro mod andre fordi jeg er blevet mere ægte. Jeg har lært at prioritere mig selv. Der er selvfølgelig dage jeg ikke kan hive tid ud til mig selv, men jeg har virkelig lært at tænke på, hvad jeg så kan gøre og finde små ting, der gør mig godt. Hvad har jeg brug for, for at trives? For når jeg glemmer mig selv, har jeg heller ikke noget at give til de andre.
Jeg har været virkelig glad for kurset, og kan varmt anbefale det, hvis du ligesom jeg, nogle gange kan fare vild og bare løbe stærkere og stærkere. Rikke er fantastisk til at skabe et rum hvor man føler sig tryg, og hun kan hjælpe med at sætte spotlight lige der hvor det skal være.  Jeg nød at vi var et lille hold, og den måde vi kunne dele og genkende os i hinanden betød rigtigt meget.
Læs mere

Tabita

Luksusforløb

Nogle gange kan det være svært at sætte en finger på, hvad man lige går og mangler. Jeg var slet ikke klar over, hvor stor en betydning, det ville få for mig, at være med på Rikkes unikke luksusforløb for mødre. Tre fredage i Kronprinsensgades lækreste lokaler og to aftener online hjemmefra, hvor man tuner ind fra sit eget kaos.

Rikke skabte lynhurtigt en tryg og varm atmosfære mellem os, og her fik vi lov til at være mødre – helt uden ungerne – men at være i hver vores rolle som mor og finde ind til det ‘menneske i midten’ af det hele, som er hele udgangspunktet.

Jeg sad med et ønske om en større ro – at hvile mere i at være mor – og finde den glæde i dagligdagen, som alt for tit bliver druknet i både ‘to-do’-lister og dårlig samvittighed.

Dagene med Rikke ved roret har givet mig en masse værktøjer til hverdagen – for det er jo der magien opstår – og togturene fra Herning til hovedstaden har været ren forkælelse.

Jeg er blevet meget bedre til at tilgive mig selv, når jeg fejler og så tror jeg også, jeg hviler mere i, hvem jeg er som mor til mine fire dejlige unger. Jeg er ikke perfekt og skal heldigvis heller ikke være det, men jeg er god nok.

Da vi mødtes sidste gang i København, så sad jeg med en undren over, hvor meget sådan et forløb kan gøre på indersiden. Jeg har grinet af det, men det bedste udtryk er, at jeg har fået kaptajnhatten på igen. Både i min familie og i mit eget liv. Jeg er god nok og det, jeg kan bidrage med, er værdifuldt og derfor vigtigt. Så det har gjort mig til en bedre mor og en bedre kone, for vi har alle vores plads i helheden, men jeg havde nok glemt, hvor vigtig min egentlig var.

Så jeg sidder tilbage med ét ord: taknemlighed. Til Rikke og til de andre fantastiske mødre og kan kun varmt anbefale det til dig som mor, der – ligesom jeg – måske glemmer det der med at se på dig selv med venlige øjne og huske børnene aldrig kunne ønske sig en bedre mor end den, de har – nemlig dig.

Læs mere

Sofie

Luksusforløb

Da jeg meldte mig til Luksusforløb for mødre havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg ville gå derfra med følelsen af et større selvværd, fornyet tro på mit moderskab, en ro og en følelse af at have et kor af medmødre i ryggen, hver gang min datters temperament eskalerede. 

For jeg sidder faktisk lige nu med følelsen af, at Rikke og de andre kvinder er med mig, når det hele bliver svært og hverdagen melder sig.

Jeg er ikke stor fan af at dyrke yoga eller meditere, og har aldrig rigtig forstået eller følt mig tryg ved begrebet ‘at passe på sit indre barn’, men jeg kan love for, at jeg fik fornyet nysgerrighed og respekt for virkningen, når man giver sig hen til nogle af disse øvelser, meditationer m.m.

Jeg var meget nervøs for at skulle møde de andre kvinder og åbne op for mine inderste følelser, hvor både skam og den indre dommer lever til hverdag, men allerede efter et kvarter havde Rikke sørget for, at det føltes som det mest naturlige i verden, at dele, grine, græde og trøste hinanden.

Rikke er en eminent facilitator, der forstår at inddrage sig selv, samtidig med, at man som kursist hele tiden har følelsen af at være i fokus. Hendes professionelle, omsorgsfulde og kompetente måde at undervise på gør, at man føler sig både udfordret men omfavnet på samme tid. Rikke er en af de modigste undervisere, jeg har mødt, og hun er mester i at se folk, eliminere mom-shaming og udfordre ens hårde indre dommer. Derudover har hun mange geniale øvelser og refleksioner, der er så konkrete, at man kan tage dem med hjem og bruge dem med det samme.

Jeg vil virkelig anbefale, at man som mor og kvinde gør noget godt for sig selv og melder sig til ‘Luksusforløb for mødre’ , og jeg håber meget på, at Rikke udvikler et vol. 2-forløb, så er jeg i hver fald klar 🙂

Læs mere

Sally

Luksusforløb

Jeg er blevet meget mildere ved mig selv. Jeg har faktisk fået mere styr på min indre kritiker, så når den popper op, kan jeg nu gå i clinch med den og sige ”hey, vent lige lidt” og på den måde får jeg afbrudt strømmen af indre kritik.

Det helt fantastiske ved forløbet var at møde ligesindede – faktisk føler jeg, at jeg har fået et helt cheerleader hold, hvor vi hepper på hinanden. Derfor er det også fedt at vores fb-gruppe består.

 

Hele kurset har været godt, der har været en god balance mellem hoved og krop, der har været spændende gæsteundervisere, og Rikke er god til at skabe et trygt rum, der inspirerer.

 

Jeg kan virkelig anbefale Luksusforløb for mødre.

Læs mere

Michelle

Luksusforløb

Jeg er dig evigt taknemmelig, Rikke!

Luksusforløbet for mødre har været genialt som opfølgning på min proces og udvikling, som vi kickstartede nogle måneder forinden på dit Luksusretreat.

Jeg har rykket mig ekstremt på selvværdsfronten, fået redskaber til håndtere min datter, troen på at der altid kan heales og rettes op igen. Og ikke mindst mødt nogle fantastiske kvinder i samme båd, som har været nærværende i et fælles og sårbart rum.

Dine øvelser har fået mig til at overskride mine egne grænser og styrket mig helt enormt. Da jeg startede hos dig, talte jeg forfærdeligt grimt til mig selv, men i dag taler jeg pænt og har sjældent besøg min hårde dommer. Når tingene spidser til, tager jeg musik fra forløbet i ørerne og får tankerne på rette spor igen.

Tusind tak for dig ❤️ Og jeg håber på at der kommer et Luksusforløb for mødre del 2.

Jeg kan stærkt anbefale dette kursus!

Læs mere

Charlotte

Luksusforløb

Luksusforløb for mødre har ændret retningen i mit liv. Det har gjort mig til en bedre mor og har lært mig at se på mig selv med kærlige øjne.
Jeg var tidligere meget kritisk overfor mig selv, og min indre stemme arbejdede på højtryk. Ved hjælp af Rikkes professionelle og kærlige vejledning, har jeg fået værktøjerne til at styre min indre stemme og til i stedet at se på mig selv med kærlige øjne.

Det har givet mig en større ro og indre styrke, som både jeg selv og min datter nyder godt af.Rikke giver på kurset en enestående kombination af praktiske øvelser, meditationer, visualiseringer, realistiske hjemmeopgaver og en masse kærlighed, rummelighed og tryghed til ærligt at dele følelser og tanker.

Rikke formår at skabe et rum, hvor man sammen med andre mødre tør åbne op for selv de inderste og mørkeste tanker, og man finder ud af, at man ikke er alene om det. Gennem forløbet har vi grædt og grinet sammen og skabt nogle unikke bånd bundet af Rikke.

Jeg har fundet ud af, at min sårbarhed er en styrke, når den bliver fodret med kærlighed. Og at jeg hele mig fortjener min kærlighed.

Jeg kan kun anbefale Luksusforløb for mødre til alle kvinder, der gerne vil have styrket deres selvværd som kvinde og som mor og derigennem også blive bedre til at rumme og hjælpe deres børn.

Læs mere

Marie

Luksusforløb

Af hjertet tak, kære Rikke. De 3 måneders forløb med dig har været vilde, udfordrende og givet mig en større ro og følelse af et stærkere fundament under fødderne. Du har været en fantastisk guide på denne rejse og det har været så trygt og rart at dele oplevelsen med andre seje mødre. Dine øvelser, spørgmål og opgaver var så givende og ramte plet – kombineret med yoga, musik og bevægelse kom vi “hele vejen rundt”. Nu ser jeg oftere mig selv med mildere øjne, jeg er blevet bedre til at give mig selv små åndehuller og på den måde føler jeg mig som en bedre mor. Jeg kigger tit i min lille notesbog med alle guldkornene, og bliver mindet om at flytte fokus de rette steder hen, og huske mig selv på alt det gode, jeg har lært. Tak for dig ♥️
Læs mere

Nanna

Luksusforløb

Jeg var så heldig at komme med på lulsusforløbet for mødre med Rikke Winckler. Hold nu op siger jeg bare! Sikke en transformation. Jeg kan mærke mig selv endnu mere og mit selvværd har fået et kæmpe boost. Selv familie og venner siger at de kan mærke en forandring. 

Jeg tog toget derover fra Herning 3 fredage på 3 måneder. Det var så skønt med tid i toget til at sidde og læse eller se film uden at blive forstyrret 😉 og så få en hel dag kun for en selv. Dagen gik mega hurtigt fordi at vi var en super skøn gruppe, som faldt i hak med det samme. Rikke er så fantastisk og har en enorm viden, man virkelig får lov at lære af under forløbet.

Jeg glædede mig hver gang til at skulle af sted. Bare det at kunne åbne mig op 100 % for nogle, som lyttede og ikke dømte en og for nogle som stod i samme eller lignende situation. Vi har grint og grædt sammen og Rikke har hver gang været der til at få os videre og se situationen fra en anden vinkel eller taget fat i problemet og guide os til at finde en løsning.

Selv her knap 4 uger efter vores sidste online aften, tænker jeg på det hver dag. Ting som, ikke at slå mig selv oven i hovedet og huske at snakke pænere til mig selv hver dag samt en masse andet vi lærte på dette forløb, som bare har gjort så stort indtryk på mig.

Det er virkelig et fantastisk forløb som jeg ønsker alle at prøve. Man får en kæmpe forståelse for visse ting og finder ud af hvad der virkelig betyder noget og hvorfor man tænker og handler som man gør.

Så en kæmpe tak til Rikke for at dele din viden og sætte det her forløb op.

Jeg kan stærkt anbefale det her forløb ❤

Læs mere

Susie

Luksusforløb

At være en del af luksusforløb for mødre og luksusretreat for mødre hos Rikke Winckler er så dybt, smukt, rørende og sårbart. 

Mødet med andre mødre, der ligesom jeg selv kæmper med balancen i at være den bedste mor, jeg kan være og samtidig finde tid til mig – tid til at lade op, tid til at mærke mig selv og mine behov og tid til blot at være, giver en følelse af nærhed og samhørighed, som er så kærlig og givende, at alle mødre skulle ønske sig dette i julegave eller fødselsdagsgave.

Tak til dig Rikke for at skabe trygge og kærlige rammer for os mødre at være i❤️ og tak til de mødre, jeg har mødt, som har lyttet, støttet og sendt kærlighed min vej

Læs mere

Foredrag

Sidsel Vang
Områdeleder, Børnehusene Fredensborg

Foredrag

Vi har kun fået positive tilbagemeldinger – og vi vil gerne gentage succesen.

Vi havde Rikke Winckler til at holde foredraget ”Kunsten at sætte kærlige grænser” og vi kunne alle nikke genkendende til de mange eksempler som Rikke fortalte om. Det var godt at høre om en god måde til, hvad man kan gøre for at undgå skældud, både i institutionen og derhjemme. Det var super god inspiration og virkelig mange gode tips.
Vi oplevede stor opbakning fra forældrene, der deltog, foredraget var godt, og Rikke var positiv og fyldt med god humor.

Læs mere

Merete Winther
Pædagogisk leder, Frederiksberg Dagpleje

Foredrag

Tak for en både inspirerende og humoristisk aften

Både forældre og personale fik opdateret deres viden omkring de små børns hjerner og store følelser – og ikke mindst værktøjer til at håndtere dem.
Vi har fået mange positive og begejstrede tilbagemeldinger.
Kan varmt anbefales

Læs mere

Tanja Espersen
Formidler, Varde Bibliotek

Foredrag

Et humoristisk, klogt og omsorgsfuldt foredrag

Det er fyldt med knivskarpe betragtninger og letgenkendelige eksempler fra hverdagen. Foredraget bygger blandt andet på viden om, hvordan børns hjerner udvikler sig og er samtidig krydret med gode, lavpraktiske råd – lige til at omsætte i en travl børnefamilie.

Læs mere

Ulla Hansen
 Dagplejeleder, Brønshøj/Vanløse, København

Foredrag

Aldrig har jeg mærket og set så mange aktive forældre til forældremødet i dagplejen som foredraget med Rikke Winckler.

Læs mere

Eva Ann Bergliot
Vuggestuen Garantien​

Foredrag

Formidling fyldt med humor og varme

Det helt særlige ved Rikkes foredrag er, at hun beskriver typiske hverdagssituationer fra livet med små børn, som alle kan nikke genkendende til. Og da også formidlingen er fyldt med humor og varme, kan man sammen grine, samtidig med, at man bliver klogere og får en masse fif. Både forældre og personale fik mange gode indsigter og helt konkrete værktøjer med sig. En god og inspirerende aften, som varmt kan anbefales

Læs mere

Jasmina Potas Jensen - Souschef,
På vegne af ledelse og personalet i Solstien og Tryllestien.

Foredrag

Vi takker Rikke mange gange for det fantastiske foredrag, som uden tvivl har gjort en forskel.

Børnehuset Solstien og Tryllestien inviterede Rikke Winckler til et fælles forældre foredrag om at sætte kærlige grænser. Rikke fik på sin egen humoristiske og let forståelige måde formidlet teoretisk viden om børns generelle udvikling og deres behov for grænsesætning, og hvordan man som forældre kan være flokkens leder og sætte grænser på en kærlig måde. Mange forældre sad og grinte, smilte og nikkede genkendende til de eksempler, Rikke tog op under foredraget. Rikke formåede at integrere evidensbaseret forskning om bl.a. børns hjerner, og eksempler fra hverdagen på et niveau, så det var let forståeligt. Rikke er god til at bruge sig selv i sine eksempler, hvilket gør det hele meget mere autentisk.

Læs mere

Louise Jeppesen
Leder, Sct. Georggårdens Vuggestue, Holte

Foredrag

Rikke har inspireret os

Rikke Winckler har med humor og alvor inspireret både personale og forældre til at reflektere over forældrerollen og kom med rigtig mange værktøjer til hverdagens små udfordringer med små børn. Mange forældre er i ugerne efter foredraget kommet ned i vuggestuen og fortalt, at de har prøvet Rikkes fif… Og at det virker!

Læs mere

Finn Abrahamsen
 Leder, Børnehuset Spiloppen, Hedensted

Foredrag