LIVE

Book et foredrag
2 timers aktivt foredrag
Book et inspirerende foredrag med Rikke Winckler. Rikke er uddannet pædagog, coach og psykoterapeaut. Hun har undervist forældre og holdt foredrag i mere end 10 år. Foredragene er indsigtsfulde og lærerige med fokus på den kærlige opdragelse.

Vælg mellem 3 temaer

Hvis ikke skæld ud, hvad så?

Mange vil gerne stoppe med at skælde ud, men hvad skal man gøre i stedet? Her får du 7 holdbare alternativer til skældud.

Kunsten at sætte kærlige grænser

De voksne er flokkens ledere, og det er langt fra alting der er til forhandling. Hør om barnets behov for grænser, og lær hvordan du kan sætte dem kærligt.

Forstå din 1-3 årige lidt bedre

Favorit-ordet er NEJ, og følelserne store. Få helt konkret input til at hjælpe dit barn og dig selv igennem de store følelser.

- Det absolut mest populære foredrag -

Hvis ikke skæld-ud, hvad så?

"Foredraget, der giver holdbare alternativer til skæld-ud og viser nye veje at gå, så hverdagen bliver lettere og sjovere."

 • ✔ Hvordan får vi børnene til at lytte efter?
 • ✔ Hvordan får vi børnene til at samarbejde?
 • ✔ Hvordan får vi børnene til at respektere os?

Der er facts om barnets udvikling, herunder hjernen. Det er med til at give indblik i hvor meget man reelt kan forvente og forlange af det lille barn. Men der er også masser af forslag og eksempler fra hverdagen, og masser af input til at behandle børn værdigt samtidig med at man som forældre har lederskabet i familiens flok.
7 genveje til at undgå skæld-ud og få hverdagen til at flyde med mere kærlighed og guidance istedet for surhed og råb!

2 times aktivt foredrag med små øvelser og refleksioner undervejs.

Pris: 12.000 kr (+moms)
“Aldrig har jeg mærket og set så mange aktive forældre til forældremødet i dagplejen som foredraget med Rikke Winckler."
Ulla Hansen, Dagplejeleder, Brønshøj/Vanløse, København
“Vi har oplevet Rikke Winckler som en foredragsholder, der er meget levende og inddragende, og som formår at afpasse niveau og sprog efter målgruppen, som var en bred forsamling af fagprofessionelle og forældre."
Finn Abrahamsen, Leder, Børnehuset Spiloppen, Hedensted
"Det var en stor succes; både personale og forældre gik hjem med en følelse af at have fået bedre værktøjer til at arbejde med anerkendelse. Successen gjorde, at vi valgte at invitere Rikke igen."
Siham Begum, Leder, Verdens Børn, København & Farum
"Rikke Winckler har med humor og alvor inspireret både personale og forældre til at reflektere over forældrerollen og kom med rigtig mange værktøjer til hverdagens små udfordringer med små børn."
Louise Jeppesen, Leder, Sct. Georggårdens Vuggestue, Holte
"Det er fyldt med knivskarpe betragtninger og letgenkendelige eksempler fra hverdagen."
Tanja Espersen, Formidler, Varde
Previous slide
Next slide

- Et foredrag om grænser og anerkendelse -

Kunsten at sætte kærlige grænser

"Hør om barnets behov for grænser og lær, hvordan du kan sætte dem kærligt ."

 • ✔ Hvordan man anerkender, når man synes ens barn er “krop-umulig”?
 • ✔ Hvordan man rummer følelser og får sat kærlige grænser undervejs?
 • ✔ Hvordan man tager lederskab uden at spørge ens børn til råds om alt?
 • ✔ Hvordan vi undgår at forhandle eller forklare (for) meget?
 • ✔ Hvordan vi sætter grænser så børnene respekterer dem og lærer at holde dem?

2 timers aktivt foredrag med refleksioner og små øvelser undervejs.

Pris: 12.000 kr (+moms)

- Et foredrag om “trodsalderen” -

Forstå din 1-3 årig – lidt bedre!

"Foredrag for de 1-3 åriges forældre"

 • ✔ Savner du input til, hvordan du håndterer dit lille barn, hvis favoritord er ”NEJ”?
 • ✔ Bliver du frustreret, når poden kaster sig i jorden og slet ikke hører efter?
 • ✔ Vil du gerne lære dit barn at forstå grænser, men ved ikke helt, hvordan du skal gøre?

Igennem 2 timer guider Rikke Winckler dig til at få større indsigt i dit barns udvikling, og du får konkrete input til, hvad du kan gøre i helt almindelige dagligdagssituationer. F.eks. når dit barn synes, at koppen har den forkerte farve, når bollen skulle være skåret på en anden måde, når han/hun nedsmelter over at få et nej i Fætter BR, ikke vil have tænderne børstet, have tøj på, skiftet ble osv. Og måske endda sparker, bider eller slår ud efter dig.  Ved foredraget får du viden om:

 • ✔ Hvordan små børn ”virker” rent hjernemæssigt.
 • ✔ Hvordan du får dit barn til at samarbejde mere.
 • ✔ Hvordan du kan rumme følelser og protester, men samtidig sætte kærlige grænser.


Kort sagt går du hjem med indsigter og viden, der kaster lys over, hvorfor små børn reagerer, som de gør og hvordan du bedst navigerer jer igennem de uundgåelige konflikter ved at guide og vise vejen fremfor at skælde ud.

Det perfekte foredrag til vuggestuer & Dagplejer. 2 timers aktivt foredrag med refleksioner & små øvelser undervejs.

Pris 12.000 kr. (+ moms.)

Det siger kunderne …

Vi har kun fået positive tilbagemeldinger – og vi vil gerne gentage succesen.

Vi havde Rikke Winckler til at holde foredraget ”Kunsten at sætte kærlige grænser” og vi kunne alle nikke genkendende til de mange eksempler som Rikke fortalte om. Det var godt at høre om en god måde til, hvad man kan gøre for at undgå skældud, både i institutionen og derhjemme. Det var super god inspiration og virkelig mange gode tips. Vi oplevede stor opbakning fra forældrene, der deltog, foredraget var godt, og Rikke var positiv og fyldt med god humor.

Sidsel Vang - Områdeleder, Børnehusene Fredensborg

En god og inspirerende aften

Vi havde en god og inspirerende aften med Rikke som foredragsholder. Rikkes praksis-eksempler var med til at gøre oplægget nærværende for forældrene ligesom budskaberne blev formidlet i en humoristisk tone, som stadigvæk gav god anledning til refleksion.

Dorte Kristiansen
– Leder i Børnehuset i Vallerød

Det var et meget indsigtsfuld og lærerigt foredrag

Der var fokus på den ”kærlige grænsesætning og connection. Midt i en travl hverdag er det godt med helt konkrete ord, sætninger eller billeder, der samler det til noget håndterbart og brugbart. Jeg kan som leder, pædagog og forælder varmt anbefale Rikke til en inspirerende aften.

Pia Eilers – Leder, børnehuset Fuglemosen, Brøndby

Et humoristisk, klogt og omsorgsfuldt foredrag

Det er fyldt med knivskarpe betragtninger og letgenkendelige eksempler fra hverdagen. Foredraget bygger blandt andet på viden om, hvordan børns hjerner udvikler sig og er samtidig krydret med gode, lavpraktiske råd – lige til at omsætte i en travl børnefamilie.

Tanja Espersen – Formidler, Varde Bibliotek

Et humoristisk, klogt og omsorgsfuldt foredrag

Det er fyldt med knivskarpe betragtninger og letgenkendelige eksempler fra hverdagen. Foredraget bygger blandt andet på viden om, hvordan børns hjerner udvikler sig og er samtidig krydret med gode, lavpraktiske råd – lige til at omsætte i en travl børnefamilie.

Tanja Espersen – Formidler, Varde Bibliotek

Formidling fyldt med humor og varme

Det helt særlige ved Rikkes foredrag er, at hun beskriver typiske hverdagssituationer fra livet med små børn, som alle kan nikke genkendende til. Og da også formidlingen er fyldt med humor og varme, kan man sammen grine, samtidig med, at man bliver klogere og får en masse fif. Både forældre og personale fik mange gode indsigter og helt konkrete værktøjer med sig. En god og inspirerende aften, som varmt kan anbefales.

Eva Ann Bergliot, Vuggestuen Garantien

Tak for en både inspirerende og humoristisk aften

Både forældre og personale fik opdateret deres viden omkring de små børns hjerner og store følelser – og ikke mindst værktøjer til at håndtere dem. Vi har fået mange positive og begejstrede tilbagemeldinger. Kan varmt anbefales

Merete Winther – Pædagogisk leder, Frederiksberg Dagpleje

Jeg kan slet ikke kan få armene ned af begejstring

Jeg vil bare lige vende tilbage og sige tak for en dejlig og inspirerende aften i dit selskab. Både personale og forældre har fået lige præcis det lille hint eller spark bag i til at finde nye veje til at tackle og møde konflikter i hverdagen med ”vores” skønne unger.

Eva Lykke Paulsen – Pædagogisk Leder, Enighedens børnehus, København

Foredraget gav aha-oplevelser

Vi har haft Rikke Winckler til en ”Drop skæld ud” aften i vores dagtilbud. Det var en rigtig givtig og spændende aften, med en del aha’er som skabte eftertænksomhed – og fortalt på en humoristisk måde! Vi kan nu bruge det i vores hverdag i dialog med forældrene, og også i sparring med hinanden som personale, til at få den bedst mulige kommunikation med børnene, så de gerne vil samarbejde med os voksne!!

Sussi Kring – Daglig pædagogisk leder, Børnehuset Cirklen

Med stor positivitet og masser af humor

Vi har været så heldige, at have haft besøg af Rikke fra Forældresparring. Med stor positivitet og masser af humor, gav hun forslag og redskaber til de fremmødte forældre, i forhold til alternativer til skæld-ud. Den store flok fremmødte forældre gik fra foredraget med fornyet mod på at tage en konflikt med deres børn. Rikke var imødekommende og behagelig at arbejde sammen med, vi kan kun give Rikke vores varmeste anbefalinger.

Merete Trap, Frederikshavn Bibliotek

Vores hus har fået et bedre samarbejde

Da Rikke kom ind i vores hus for at holde foredrag var det som om hun med det samme kunne mærke rummet og stemningen. Rikke fulgte forældrenes behov og var meget behagelig i sin tilgang og utrolig lydhør. Efterfølgende kan vi mærke at både personale og forældre har reflekteret over de vejledninger Rikke gav og dette har givet vores hus et bedre samarbejde og trods udfordringer man kan stå i, så kigger man lige tilbage på Rikkes ord og får dermed fokus igen.

Kristina Hattel – Institutionsleder, Udflytterbørnehaven Høbjerg

Vi takker Rikke mange gange for det fantastiske foredrag, som uden tvivl har gjort en forskel.

Børnehuset Solstien og Tryllestien inviterede Rikke Winckler til et fælles forældre foredrag om at sætte kærlige grænser. Rikke fik på sin egen humoristiske og let forståelige måde formidlet teoretisk viden om børns generelle udvikling og deres behov for grænsesætning, og hvordan man som forældre kan være flokkens leder og sætte grænser på en kærlig måde. Mange forældre sad og grinte, smilte og nikkede genkendende til de eksempler, Rikke tog op under foredraget. Rikke formåede at integrere evidensbaseret forskning om bl.a. børns hjerner, og eksempler fra hverdagen på et niveau, så det var let forståeligt. Rikke er god til at bruge sig selv i sine eksempler, hvilket gør det hele meget mere autentisk.

Jasmina Potas Jensen - Souschef,
På vegne af ledelse og personalet i Solstien og Tryllestien.

Rikke er utrolig inspirerende og taler direkte ud af posen

Rikke er utrolig inspirerende og taler direkte ud af posen Folk var meget aktive til foredraget. Rikke er god til og inddrage hendes deltagere, så man får svar på sine problemstillinger.

Anne Kruse – AOF center Odense

Rikke har inspireret os

Rikke Winckler har med humor og alvor inspireret både personale og forældre til at reflektere over forældrerollen og kom med rigtig mange værktøjer til hverdagens små udfordringer med små børn. Mange forældre er i ugerne efter foredraget kommet ned i vuggestuen og fortalt, at de har prøvet Rikkes fif… Og at det virker!.

Louise Jeppesen – Leder, Sct. Georggårdens Vuggestue, Holte

Et utroligt enkelt oplæg fyldt med engagement og humor

Aldrig har jeg mærket og set så mange aktive forældre til forældremødet i dagplejen som foredraget med Rikke Winckler. Et genkendeligt foredrag for alle der står med ansvar for små børn. Dagen efter mødet var forældrene allerede i gang med afprøvningen af de nye fif, og de virkede.

Ulla Hansen – Dagplejeleder, Brønshøj/Vanløse, København

Vil du booke et foredrag?

For forældre, personale, institutioner? Det er op til dig.

Skriv en mail til hej@foraeldresparring.dk så finder vi sammen en mulig dato.