Episode 42, Brevkasse om opdragelse og forældreskab

Episode 42, Brevkasse om opdragelse og forældreskab

20. august 2023

I denne episode svarer jeg på brevkassespørgsmål fra jer om opdragelse, forældreskabet og om vores børns udfordringer.

Svarene i dag handler om

  • En 4-årig, der bliver vred ved sengetid
  • En 6-årig, der har haft svært ved SFO-start
  • Hvordan man griber det an, når man skal til at flytte
  • En 4-årigs skriv og skrål og grænser omkring det
  • En 2-årig, der engang imellem siger, hun ikke kan lide sin mor
  • En 10-årig, der ikke er til at drive til at læse

"Vi mennesker har jo meget forskellige værdier, og nogle gange kan vi godt falde i den fælde at spørge nogen, som har et helt andet - og måske forældet - børnesyn og griber tingene helt anderledes an, end det vi selv sigter efter. Man kan derfor godt lige stoppe op og tænke 'hvem er det egentlig, jeg kunne bruge nogle gode inputs fra."

 

Det var blot lige lidt inspiration til at tage stilling til, hvem det er, du spørger til råds. Jeg har selv brugt meget at læne mig op af de venner og veninder, jeg har,  som jeg ved, har samme værdier i livet. 

Og så vil jeg også lige give et reminder om, at årets sidste kursusstart på Opdragelse med hjertet er d. 29. august 2023.