Episode 46, Spisekort til måltider

Episode 46, Spisekort til måltider

15. oktober 2023

Nu skal vi have et hyggeligt måltid. Kender du det? Et måltid, hvor alle sidder på numsen og spiser den mad, der er på tallerkenen? 

Det kan nemt blive fyldt med konflikter, når vi er samlet omkring spisebordet. Hele familien har haft en lang dag, og alle er lidt trætte, måske har de voksne haft travlt i køkkenet for at få maden klar, mens børnene skal sætte sig til bordet midt i en leg.

Det gælder både for børn og voksne, at vi gemmer vores følelser til der, hvor vi er trygge. Det betyder, at følelserne fra hele dagen kan være hobet op og vælte ind i måltidet som en ekstra ingrediens, man ikke drømte om at krydre middagen med. 

I denne episode fortæller Charlotte Seeger om sine samtalekort, som kan bruges omkring måltidet. Charlotte Seeger er specialist i børns spisevaner – og i hvordan man opnår dejlige stunder omkring spisebordet i familien. 

Du kan læse mere om Charlotte Seeger og hendes samtalekort på charlotteseeger.dk. I starten af episoden refererer jeg også til samtalekort, der blev brugt ved en nytårsfest. Dem kan du læse mere om her: smalltalkbq.com

 

"Jeg ser dem som en hjælper til os voksne til at sætte rammerne og stemningen ved spisebordet. Man kan få en håndsrækning, så man ikke hele tiden skal finde på og finde på, men i stedet række ud og tage et spisekort ."